Jozefa Hagaru-Zeleň a životné prostredie-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
Dušan Veselý 10. júna 2019

V roku 2018 sa na sídlisku robili výkopové práce. Pre datové káble operátora. Predtým to bol pred asi 5-6 rokmi iný operátor. A človek by myslel, že je tomu koniec. Nie je.
Tento týdeň tu opät niečo kopali a pokladali. S devastačnými následkami. Tak toto sa len tak nevidí. Po tom, čo na jeseň 2018 M.Ú. Rača zabezpečila prierez kríkov pri otočke autobusov č.75 (veľká vďaka) na základe podnetu: https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/47937/zarastene-kriky-neporiadok-v-nich-a-neporiadok-na-chodniku
sa stavební robotníci rozhodli dokonať dielo sofistifikovanej práce záhradných údržbárov a všetko zničiť. Dokonca načali aj povrch vozovky. Betónové štvorce chodníka pomedzi kríkov neboli vrátané do pôvodného stavu.
video: https://youtu.be/FRzocODu_E8

10. jún 2019

Dušan Veselý

Žiadam MČ Bratislava-Rača o vydanie zákazu ďalších výkopových prác okrem havariných stavov. Kopacie práce pre akékoľvek datové káble realizovať iba s povolením MČ Bratislava-Rača a to tak, že sa nebude každý rok niečo niekde rozkopávať. MČ Bratislava-Rača bude evidovať požiadavky na kopacie práce od rôznych dodávateľov a až budú tieto od 2-3 dodávateľov, tak realizovať spoločné výkopové práce pre viac operátorov. Má to predsa logiku.
Ak nie, tak v opačnom prípade sú potom akékoľvek aktivity občanov na zlepšie životného prostredia sídliska úplne zbytočné. Napr. https://teamhagarova.blogspot.com/2019/04/ako-brigaduju-krasnanski-aktivisti.html
10. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za upozornenie na negatívny vplyv rozkopávky na kvalitu životného prostredia v okolí Vrbenského ulice. Na oddelení životného prostredia preveríme podmienky rozkopávky a vyzveme danú firmu na nápravu.

S pozdravom

MÚ – Rača
13. jún 2019

Dušan Veselý

Vozovka opravená

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania