29. augusta-Verejný poriadok-iné


Uzavretý
meno
Michal 12. júna 2019

Dobry den, chcem sa spytat preco policia neriesi hlucne motorky, ktore sa neustale v noci premavaju po meste. Ja osobne mam motorky rad, ale dokazu robit viac hluku ako nejaky ohnostroj a podla mna ide o jasne rusenie nocneho kludu.

12. jún 2019

Tomas Mahi

nielen v noci aké aj cez deň. Majk by sa kontrolovať DB killer.
12. jún 2019

Jerome

Sme zvedaví na odpoveď MsP. Ten hluk v noci zobudí aj mŕtveho...
15. jún 2019

Xxx

Hm pokial to vozidlo ma stk tak aj splna normy pre hluk ak to nie je samozrejme nejaky rozvity crep, v noci je ten hluk bohuzial vacsi ale urxite mate smolu jedine co by vam pomohlo je zakaz vjazdu ale to je blbost...
18. jún 2019

Odpoveď samosprávy

V prípade jazdy motocyklov MsP nemá oprávnenie vykonať akékoľvek kroky k zabráneniu ich jazdy po cestných komunikáciách a ani vykonávanie kontroly technického stavu a emisií (hlučnosť vozidla).
Pojem nadmerný hluk nie je v zákone o priestupkoch bližšie špecifikovaný. Najvyššie prípustné hodnoty hluku vo vonkajších priestoroch a stavbách sú uvedené v nariadení vlády o ochrane zdravia pred hlukom a vibráciami č. 40/2002 Zb. Hlukový limit pre obytné zóny cez deň predstavuje 50 decibelov. Cez noc je limit znížený na úroveň 45 decibelov. Kompetentný orgán pre meranie hladiny hluku, povoľovanie prevádzky, ako aj kontroly je iba Regionálny úrad verejného zdravotníctva.
Preverovanie oznámení o rušení nočného pokoja alebo oznámení spojených s nadmernou hlučnosťou je však problematické tak v individuálnych prípadoch, ako aj pri verejných kultúrnych podujatiach. MsP nemá k dispozícii zariadenie na meranie úrovne hluku. Príslušníci MsP nie sú oprávnení, ani vyškolení k relevantnému používaniu takýchto zariadení, a môžu hluk posudzovať iba subjektívne, na základe vlastných sluchových vnemov. Preto v mnohých prípadoch sa subjektívne hodnotenie úrovne hluku príslušníkom nezhoduje s taktiež subjektívnym názorom oznamovateľa - naviac, po spozorovaní príchodu policajnej hliadky rušenie spravidla ustane alebo jeho intenzita sa zníži.
Ďakujeme za podnet.


ml. kom. Bc. Marcela Sabinová
09. júl 2019

Ivona

Zaujimalo by ma, ci ma tento karavan “legendery food truck” vyzerajuci akoby prisiel z roku 1990 povolenie na prevadzku, povolenie na vyuzivanie okoliteho priestranstva na stoly pre zakazikov a umiestnovanie reklamy na prilahlych stlpoch. okolie medicke je krasna cast bratislavy ale toto je tak bieco nevkusne, ze by som fakt rada vedela kto to v tejto podobe povolil a ci sa da nieco robit s tym aby vizualne tento teuck nespatil polnu ulicu. dakujem
09. júl 2019

Jerome

dajte to ako novy podnet, nie k motorkam

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.