Dvořákovo nábrežie-Verejný poriadok-iné


Uzavretý
meno
Petra 14. júna 2019

Pod jedným z balkónov na Dvořákovom nábreží si jeden pán bezdomovec spravil sídlo a väčšinu svojho času trávi na lavičkách na nábreží. Zatiaľ nemám vedomosť o tom, že by spôsoboval problémy, no v tejto lokalite - zhruba okruh 30-tich metrov - sa už od minulého leta šíri neuveriteľný smrad moču. Keď prejdete okolo, tak človeka napína na vracanie. Z hygienického hľadiska to určite nie je v poriadku. Bolo by vhodné, ak by mesto našlo spôsob, ako sa s touto situáciou vysporiadať.

16. jún 2019

Jerome

Bezdomovci su na Postovej, pod Michalskou branou---nedoriesene, hlavne turisticke tahy su, bohuzial ôobsadzovane" nimi, ano, smrad je aj na Postovej
18. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Príslušníci Exp. MsP BA I popri plnení ďalších služobných úloh zameriavajú svoju činnosť aj na riešenie priestupkov týkajúcich zabezpečenia verejného poriadku na Dvořákovo nábrežie, kde sa na verejne prístupných miestach zdržiavajú osoby bez domova, ktoré následne znečisťujú svoje okolie.
Jedným z častých podnetov oznamovaných Mestskej polícii hl. m. SR Bratislavy (ďalej len „MsP“) je prítomnosť ľudí bez domova, ktorý sa správajú nevhodne, čo je obyvateľmi vnímané negatívne. Je však potrebné konštatovať, že samotná prítomnosť ľudí bez domova na verejne prístupných miestach nie je žiadnym deliktom, ktorý by oprávňoval hliadky MsP, resp. Policajného zboru k ich vykázaniu z daného priestoru, pokiaľ sa nedopúšťajú konkrétneho protiprávneho konania, pri ktorom musia byť prichytení. Najčastejšie ide o znečisťovanie okolia odpadkami, výlučkami, rozoberaním obsahu kontajnerov, rušenie nočného pokoja či občianskeho spolunažívania a pod. V takýchto prípadoch MsP môže osoby sankcionovať alebo vykázať z miesta, kde sa takéhoto konania dopúšťajú, ak je ich protiprávne konanie spoľahlivo preukázané. Preto najefektívnejším riešením v takýchto prípadoch je okamžité telefonické vyrozumenie MsP, resp. PZ na tel. č. 159 a 158.
Ďakujeme za podnet.

ml. kom. Bc. Marcela Sabinová
18. jún 2019

Jerome

rovnako reagujete aj na Postovu, aj dnes od rana okupovali lavicku cca 5, smrdiaci,curajuci, tak to rieste v koordinacii s Magistratom, ved je Vas zriadovatel, vieme , ze Vas je malo, ale p.Gajdos slubil posilnenie: Postova je CENTRUM centrovite---
07. február 2020

Michal K.

viac krat som tadial isiel tuto zimu a pravidelne sa situacia opakuje, smrad citit na dvadsat metrov
11. máj 2020

Peter Lukáč

Dnes som tade šiel, a nielen že je tam otrasný smrad, ale okrem toho si tam spravila hniezdo aj rodinka potkanov (konkrétne pod vyhliadkou so súradnicami 48.142776, 17.081154), a za bieleho dňa si tade pobehujú hore dolu. Zahraniční turisti si ich tam fotili ako atrakciu, dúfajme, že o tom nenapíšu na blogy :) Poprosím o apel na vyriešenie,.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania