Parkovanie (Palkovicova, Liscie nivy, Bajzova) pocas hokeja a i.

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Martin K. 14. januára 2014

Dobry den,

dovolte mi apelovat na neodkladne riesenie, neustale sa zhorsujuceho problemu s parkovanim v okoli Zimneho stadionu Ondreja Nepelu v case hokejovych a inych podujati.

Navstevnici podujati su skupi zaplatit 1-3 EURa za parkovanie na urcenych parkovacich plochah a zachytnych parkoviskach v okoli stadionu a bezohladne zaberaju i tak nedostatocne parkovacie kapacity v uliciach prilahleho sidliska.

Obyvatelia sidliska nemaju sancu pri navrate z prace normalne zaparkovat, nie ze pred svojim domom, ale ani v sirsom okoli ! Auta navstevnikov podujati AROGANTNE PARKUJU na PRECHODOCH PRE CHODCOV, NA CHODNIKOCH, V ZAKAZOCH STATIA A VJAZDU, V KRIZOVATKACH, NA TRAVNATYCH PLOCHACH, VO VJAZDOCH NA PARKOVISKA, ..., jednoducho vsade, kde sa da vozidlo este vtesnat!

MAGISTRAT ani MESTSKA POLICIA dlhodobo tento problem NIJAKO NERIESIA !!!

Mestska policia je pritomna iba na Stodolovej ulici, kde je absolutne zbytocna, nakolko tam iba postavaju a nijakym sposobom nezasahuju do vjazdu vozidiel a neusmernuju parkovanie. Ani jediny krat som nepozoroval, ze by v priebehu podujatia prislusnici mestskej policie presli ulice sidliska a riesili zle a arogantne zaparkovane vozidla, resp. ich majitelov. Obcas sa stane, ze najmenej prekazajuco zaparkovane vozidlo, obzvlast s mimo BA SPZ, dostane papucu, no este som sa nikdy nertretol s tym, ze by boli rieseni majitelia drahych BMW, Mercedesov a pod., parkujuci pokojne v krizovatke, ci v zakaze a to ANI NA PODNET OBCANA V CASE PODUJATIA !!!

Jedine podujatie, kedy bola situacia ako tak zvladnuta boli MS v ladovom hokeji, kedy bol vjazd do tychto ulic regulovany a v case zapasov povoleny iba rezidentom.

Rad by som dostal JASNE A ZAVAZNE vyjadrenie starostu, akym sposobom a v akom casovom horizonte bude problem rieseny a preco nemoze byt rieseny ako pocas podujatia MS, jak mestska policia, tak aj statna su platene aj z dani obyvatelov sidlisk, kde uz niekolko rokov dotknute organy ani magistrat problem nijako neriesia. Odpoved typu, cakame na zavedenie rezidencneho parkovacieho systemu je neodstatocna, nakolko problem treba riesit okamzite ! Je absurdne a neakceptovatelne, aby obyvatelia dotknutych casti, po prichode z prace, parkovali svoje vlastne vozidla na platenych parkoviskach, daleko od bydliska a po skonceni podujatia boli nuteni ist si ich prekarkovat !

Dakujem.

14. január 2014

Klasicka zima

"MESTSKA POLICIA dlhodobo tento problem NIJAKO NERIESIA !!!"

Mestska policia dlhodobo neriesi ziadny problem, nielen tento. Zbytocna institucia - zrusit!!
14. január 2014

Gaba

Pred par mesiacmi som pocas hokeja poziadala policajta, aby sa siel pozriet na auta parkujuce pred byvalym obchodom na Palkovicovej ulici. Stali tak, ze po chodniku sa vobec nedalo prejst. Zbytocne, nemal cas, hoci bol ani nie 30 metrov od nich. Pocas ineho hokeja som mestskemu policajtovi ukazala auto parkujuce na vyusteni prechodu pre chodcov na konci Stodolovej. Na otazku, co s tym urobi, mi odpovedal, ze on by tak nezaparkoval, ale co sa da robit. Na portali ruzinov.sk niekolko ROKOV(!) upozornujem na dive parkovanie vo vnutrobloku Stodolova-Jegeho-Palkovicova-Trnavska, a to nielen pocas hokejovych zapasov. Mestska cast ma povodne odkazovala na pripravovanu mestsku parkovaciu politiku a po case prestala reagovat uplne. Marny zapas s ludmi, ktori zaparkuju na travniku a potom doma pohorsene rozpravaju, aky poriadok videli vo Viedni a ake je to u nas hrozne.
14. január 2014

Klasicka zima

Mestska parkovacia politika a jej pripravovana koncepcia do volieb urcite nebude. A nebude ani po nich.
18. január 2014

miro

treba tie autá obísť s mincou alebo vymontovať a zahodiť ventilky
20. január 2014

Martin K.

Miro: to nie je riesenie - poskodzovanim cudzej veci len klesnes na uroven tych ludi, co nevahaju zaparkovat kdekolvek, neberu ohlad na ostatnych obyvatelov a bez problemov poskodzuju verejny majetok.
23. január 2014

Gaba

Tuto temu ma mestska cast Ruzinov nielen na salame a na haku, ale aj hlboko tam, kde to stipe a boli! Uz sa ani netvari, ze sa ju pokusa nejako riesit, a dva tyzdne sa nezmohla ani na klasicke slubotechnicke blablabla. Kazda akcia na zimaku je pre obyvatelov utrpenim a bahnista jama po nedalekom cyklistickom stadione (viem, to je BA Nove mesto) je len symbolom impotencie a "zaujmu" samosprav o ludi, ktori si ich zvolili, aj to len ako mensie zlo.
24. január 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mestská časť Bratislava – Ružinov, žiaľ, nie je nadriadeným orgánom mestskej polície a nemá v kompetencii kontrolu jej činnosti. Zriaďovateľom mestskej polície je Magistrát hl. mesta. Opakovane budeme žiadať mestskú políciu o ráznejšie konanie. NIe je však z kapacitných dôvodov možné,aby tam mestská polícia poslala všetky hliadky.


kancelária starostu
24. február 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet bol odoslaný na vyjadrenie mestskej polícii. Zo skúseností vieme, že hliadky mestskej aj štátnej polície sú v okolí zimného štadióna pravidelne počas veľkých podujatí a sankcionujú zistené porušenia predpisov v oblasti parkovania.

Záujmom hlavného mesta je eliminovať počet osobných áut v okolí zimného štadióna počas zápasov, preto sa dosiahla dohoda pri hokejových zápasoch, že vstupenky na zápas platia aj ako cestovný lístok v MHD, aby sa diváci nemuseli prepravovať autom.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
24. marec 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Dovolím si doplniť stanovisko veliteľa OS MsP Ružinov:

K uvedenému podnetu môžem uviesť, že MsP dlhodobo rieši parkovanie v okolí ZŠON prevenciou 2,5 - 3 hod. pred začiatkom každého podujatia na uliciach Trnavská, Jégého, Stodolova, Palkovičova, Bajzová, Ondavská, Prešovská a to tým, že vodičom, ktorí idú na podujatie nedovolí parkovať v rozpore so zákonom č. 8/2009 Z.z. Zároveň ich upozorňujú na možnosť parkovania na priľahlých parkoviskách (CENTRÁL, BILLA, TRŽNICA, KAUFLAND, hotel NIVY a pod.). Stodolova ulica je zabezpečovaná preventívne proti parkovaniu na zeleni, v križovatkách a na priechodoch.
Po začatí podujatia a ukľudnení dopravy hliadky MsP prekontrolujú v uvedenej lokalite všetky parkujúce vozidlá a tie, ktoré sa dopúšťajú priestupku riešia založením blokovacieho zariadenia a po skončení podujatia sú priestupcovia riešení podľa zákona č. 564/1991 Zb. o obecnej polícii, bez rozdielu typu vozidla.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
05. máj 2016

Dusan

Mily pan Papajcik,
ten marketing Vam naozaj ide. Skuste sa niekedy pred alebo pocas hokeja ci nejakej kulturnej udalosti poprechadzat po Vami vymenovanych uliciach. Desiatky aut kruziace ako supy nad mrsinou, hladaju volne miesta na parkovanie....nase parkovacie miesta. S manzelkou mame poznacene vsetky kulturne a sportove podujatia, ktore sa konaju na zimnom stadione. Pocas tychto dni autom jednoducho nikam nechodime, lebo vieme, ze by sme vecer nezaparkovali. Mame malu dcerku. Ak by ste si to skusili na vlastnej kozi, asi by ste tie arogantne, marketingove recicky preformulovali. Samozrejme za predpokladu, ze Vam nechyba stipka sebareflexie.
S pozdravom
Dusan

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania