M. Schneidera Trnavského-trávnatá plocha-vyschnutá

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Uzavretý
meno
Veronika 17. júna 2019

Dobry den.
Chcela by som sa opytat preco sa trava vykasa az uplne na hlinu. Po tom ako sa konecne nechala trava vyrast a dala sa sanca aj prirode dnes zacali kosit. A zasa ako po ine roky uplne na hlinu. Nebolo by lepsie nechat travu aspon cca 10 cm aby chranila trosku podu a korene rastlin pred slnkom? Toto vykasania na hlinu travnikom neprospieva. Napriklad v Karlovej Vsi pri miestnom urade nechali pekne travniky. V Dubravke sa to zasa meni na pust.

18. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pani Veronika,

ťažko sa nám identifikuje, kde presne ste podnet nafotili. Mestská časť Bratislava-Dúbravka ako každá mestská časť má totiž vo svojich obvodoch plochy, ktoré čo sa týka starostlivosti o zeleň spravuje a plochy, o ktorých údržbu sa stará magistrát hlavného mesta. V každom prípade nášho dodávateľa sme upozornili aby sa tráva kosila so zachovaním istej výšky trávového stebla.

S pozdravom
Kto? odd.životného prostredia

Ing. Mária Smiešková
odd. životného prostredia
22. jún 2019

Veronika

M. Schneidera Trnavského-trávnatá plocha-vyschnutá

Dobry den.
Dodatok a upresnenie lokality k podnetu ktory sa tykal necitliveho vykasania travy. Fotka je pred Schn. Trnavskeho 1 az 5.Otazka bola preco sa trava vykasa bez regulacie dlzky stebla, az na hlinu. Cize poda a korene rastlin ostava neochranena pred slnkom. Zaroven sa chcem opytat preco sa pokosena trava prakticky ihned odvaza. Nebolo by rozumne a setrne k prirode nechat ju preschnut aspon dva dni, aby hmyz ktory tam mal ukryt mohol odist? Napriklad larvy lienok. Nechat travu narast bolo skvele, ale nechat ju narast, pokosit a odviezt ihned aj s hmyzom ktory tam mal utocisko bolo dost zle riesenie. Bolo by asi dobre aby pracovnik co riadi kosbu a nasledne prace konzultoval s odbornikmi. Lebo z Dubravky sa zasa stala pust. A tyka sa to nielen uvedenej lokality ale celej Dubravky.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania