Štefánikova-parkovanie-problémové


Uzavretý

Arogantne parkovanie na chodniku

19. jún 2019

Peter Oravec

Dobrý deň,
ja s takým parkovaním tiež nesúhlasím, ale otázka je, že aké ustanovenie zákona porušil?
Ďakujem.
19. jún 2019

Jerome

tak toto je teda silna kava, chodník ohradeny zabradlim a Cech si vyjde na chodnik, JAZDI po chodniku a MsP ničč?? Aj na Vaclavaku by to urobil?
11. júl 2019

Odpoveď samosprávy

V prípade, že vodič motorového vozidla zaparkuje svoje vozidlo na chodníku, musí dodržať ustanovenie § 25 ods. 1 písm. q) zák. č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, kde sa uvádza, že:
„Vodič nesmie zastaviť a stáť na chodníku okrem prípadu podľa § 52 ods.2 cit. zákona,"
pričom v § 52 ods. 2 cit. zákona je uvedené, že:
„Iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú chodník používať; to neplatí, ak dopravnou značkou alebo dopravným zariadením je určené inak alebo ak ide o zastavenie alebo státie vozidla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m okrem zóny s dopravným obmedzením spočívajúcim v zákaze zastavenia alebo státia a zóny s plateným alebo regulovaným státím. V zóne s dopravným obmedzením spočívajúcim v zákaze zastavenia alebo státia a v zóne s plateným alebo regulovaným státím je však na chodníku povolené zastavenie alebo státie bicykla a motocykla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m.“

Ak má občan podozrenie, že vodič pri zaparkovaní svojho vozidla predpísanú šírku voľného chodníka nedodržal, môže telefonicky kontaktovať MsP prostredníctvom linky 159, pričom sa na miesto ihneď dostaví hliadka príslušnej Exp. MsP Bratislava a v prípade nedodržania tejto šírky bude vodič na mieste riešený v súlade so zákonom.

Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Sabinová
14. júl 2019

Jerome

MsP, ktora je na Gundulicovej, kamenom dohodis :), by mala taketo javy VIDIET a minimalne dat papucu! Toto nie je jediny pripad arogantneho parkovania v okoli Stefanikovej!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania