Račianska-krík-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený

Dobry den, chcem navrhnut MČ NM resp. Magistratu, aby na pás pôdy medzi cyklochodnikom a cestou vysadili zivy plot. Ako vhodny priklad realizacie uvadzam zivy plot na Mytnej na pravej strane smerom do mesta, cca na urovni Billa. Vyhody: • zamedzenie sirenia prachu pri prejazde autami smerom k cyklotrase a chodniku pre chodov • vzdyzelene kriky v casti ulice, kde su mlade stromy a inak len asfalt • ochladenie mikroklimy • obmedzenie striekania vody pri a po dazdi z ostavajucich kaluzi pri krajnici priamo na cyklistov • poda v pase byva dlho bahnita a zaplavena pocas a po dazdi, dlho ostava makka • fyzicke oddelenie chodnika a cesty • mierne pohltenie hlucnosti od prechadzajucich aut Dakujem.

18. jún 2019

Ela Hop

Mytna
19. jún 2019

Andrej

taketo riesenie, co je tam teraz je hanba a vizitka realizatora ale aj nasich uradov...hlavne ze mali rychlo postavene
20. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Oddelenie správy komunikácií, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
21. jún 2019

Sused ;-)

Mozeme poprosit zivy plot aj na druhu stranu Račianska 29 -33 Ďakujeme
10. júl 2019

Ela Hop

Aktualizácia 10.7.: na pôdny pás medzi cyklochodník a cestu pribudli trávnaté trsy. Do akej výšky budú okrasné trávy rásť? Živý plot považujem za vhodnejší vzhľadom na vyššie popísané dôvody.
10. júl 2019

Ela Hop

Aktualizácia 10.7.: na pôdny pás medzi cyklochodník a cestu pribudli trávnaté trsy. Do akej výšky budú okrasné trávy rásť? Živý plot považujem za vhodnejší vzhľadom na vyššie popísané dôvody. Pri porovnaní prvej foto a tejto, okrasné trávy tam boli, a pôda bola vyčistená.
02. október 2020

Martin Uváček

Tráva bude podľa mňa dostatočná bariéra od cesty.
23. marec 2021

Dre

Dobrý deň, po zimnej sezóne 2020/21 je väčšina trsov trávy vyschnuta. Bude príslušné oddelenie na Meste revitalizovať toto "zelené" územie? Ďakujem.
31. máj 2021

Dre

Aktualizacia 25.5.
Travnate trsy su na oko zelené, nemajú však nič spoločné s pôvodnou okrasnou trávou. Pôvodné trsy okrasné trávy sú prerastené zeleným pyrom a obyčajnou trávou.
30. október 2021

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania