Agátová-chodník-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

V riešení
meno
Michal 19. júna 2019

Chybajuce chodniky v okoli novostavieb (Tammi, Dubravy, atd) na konci Dubravky, najma pozdlz Agatovej ul. Pohyb peso v tejto casti mesta je niekedy bojom o zivot, je zvlastne, ze sa to neriesilo v ramci stavebnych povoleni pre developerov. Dalo by sa konecne dobudovat chodniky od krizovatky s Dubravcickou az po hasicsku stanicu na krizovatke Agatova/Saratovska?
Cyklotrasa sa slubuje uz roky, tomu uz asi nikto neveri.

25. jún 2019

SelfMan

Zdravim,
v tomto pripade sa nejedna len o Agatovu. Chodnik, pripadne cyklo chodnik chyba aj na ulici Na vratkach. Celkova dlzka tohoto useku je 2.2km. Ak by mesto, alebo mestska cast zacali robit aku kolvek rekonstrukciu tohoto useku, museli by to spravit podla aktualnych noriem. A na to nie su ani financie ani priestor. (s ohladom na sirku ulice)
NIekto uz prisiel s napadom ulicu zjednosmernit, ale s tym ako obyvatelia nesuhlasime.
05. júl 2019

Pavol Hajtún

Agátová-chodník-chýbajúci

Dobry den p Starosta, Na agatovej ulici nielenze chybaju parkovacie miesta, ale chyba tu aj chodnik. Rozsirovanie vystavby ale nechyba. Davam teda podnet na to, aby sa aj v tejto casti Dubravky myslelo na to, ze tu ludia chcu chodit po chodnikoch, nie nebezpecne po cestach. Rovnako to plati aj o cyklistoch, ktori nemaju kade bezpecne jazdit +prechod do Lamača bez moznosti realneho prechodu. Cyklomost netusime v stave je, ale okrem studii a prezentacie v Dubravskych novinach sa nic nedialo. Pan starosta, ziadame Vas ako Vasi volici, aby ste nezabudali aj na tuto cast Dubravky, lebo stavieb tu je vela a aj vela potencionalnych volicov., zatial nie velmi spokojnych. Dakujem za odpoved ako sa chystate zmenit tento stav. Vopred Ďakujem. Pavol Hajtún
08. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Pešie trasy zo zástavby v zámedzí Agátovej ulice sú trasované k ulici Saratovská, po ktorej sú vedené linky MHD, resp. sú na nej situované všetky zariadenia základnej občianskej vybavenosti, a na ktorej sú už vybudované chodníky pre peších. V súčasnosti Agátová ulica predstavuje len prístupovú komunikácia pre vjazdy do garáži obytných domov (Tammy, Dúbrawa ...).
V súčasnosti sa pripravuje realizácia cyklistickej trasy pozdĺž Agátovej ulice do nákupného centa Bory a ďalej do DNV. Túto cyklotrasu projekčne pripravuje MČ Bratislava-Dúbravka spolu s hlavným mestom. Na realizácii sa bude podieľať finančne Bratislavský samosprávny kraj a hlavné mesto.
V prípade realizácie zástavby v území medzi diaľnicou a Agátovou ulicou, (v platnom ÚPN hlm SR Bratislavy je územie určené pre funkciu zmiešané územia obchodu a služieb výrobných a nevýrobných) bude potrebné uvažovať s rozšírením tejto komunikácie vrátane pešieho chodníka.

Ing. arch. Pavel Gašparovič,
vedúci oddelenia územného rozvoja
25. november 2019

Pavol Hajtún

Agátová-chodník-chýbajúci

V tejto lokalita chybaju chodniky
01. november 2020

Peter Morávek

Minimálne by sa mal urýchlene vybudovať chodník od Fortuna po Nejedného ul. Je to tu dennodenným stres pre peších aj vodičov. Alebo sa čaká na pár nebožtíkov?? Lebo v tejto dobe jeden pre nikoho nič neznamená.
07. november 2020

Jana

poprosím admina o zaslanie samospráve nasledovné: Kedy bude stavba cyklochodníka ako je to rozpísané v predch. odpovedí zrealizovaná a bude tam aj chodník pre peších? a pravd. dúbravskej samospráve: Kedy bude zrealizovaný chodník aspoň smerom od fortuny k Nejedlého ulici, denno denne je tam výskyt veľa detí ktoré tadiaľ prechádzajú smerom do školy.
18. november 2020

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania