Homolova-trávnatá plocha-nepokosená

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Jan Gregor 19. júna 2019

V okoli Homolovej nie su absolutne pokosene travniky. Uz je to vyse mesiaca od zaciatku alergickej sezony. Ako tazky alergik nemozem prejst ani len do obchodu (50 metrov) a nazad bez toho, aby som nasledne dve hodiny nekychal. A takych ako ja je ovela viacej.

Minuly tyzden sa na dva krat dve hodiny poobede pootacal na dvoch kuskoch travnikov pracovnik s kosackou a odvtedy sa nikto neukazal.

Starostlivost o zelen je jedna z povinnosti mestskej casti. Kedze si ju neplnite, mame si ju zabezpecit vo vlastnej rezii a preposlat fakturu na mesto? Alebo v najblizsich volbach zvolit predstavenstvo, ktore sa o tieto veci dokaze postarat?

20. jún 2019

Martin CHUDY

dobré ráno, tak ako som napísal pred pár dňami kosenie v Dúbravke- buď žiadne alebo nahodilo, nesystémovo - celkovo je tu všade džungľa a žiadnu aktivitu nebadať. hold je po voľbách takže nejaké kosenie a aktivity ktoré sú viditeľné pre občana nie sú dôležité. Nepriateľom sú 4 ročné obdobia. Napr. V lete rastie tráva - tá sa nekosí, na jeseň - napíše sa sme veterná MČ a listy sú všade a nestíhajú sa zbierať a potom sa povaľujú až do neskorej jari všade a v zime keď nasneží.. nie sú kapacity na odhŕňanie snehu. A kosenie to je len 1 z vecí čo má MČ robiť... a na záver trošku irónie- hold počkajte do zimy a tráva prestane rásť a prejde aj vaša alergia a tým má MČ problém s kosením doriešený
20. jún 2019

Jan Gregor

Asi tak. Ale ako sa vyjadrila mestka cast, vyprsala zmluva na starostlivost o zelen a verejne obstaravanie nestihlo prebehnut. Ziadne neocakavane vypovedanie, normalne expirujuca zmluva. O tom sa vedelo niekolko rokov dopredu. Verejne obstaravanie bolo vyhlasene az v januari, teda po cyprsani povodnej zmluvy. Ziadne uvazovanie, ze vypisat obstaravanie dostatocne dopredu.

Teraz neviem, ze ci mestka cast ma taky bordel v zmluvach, ze nevie ze nejaka konci a preto sa vyhlasi obstaravanie az na poslednu chvilu. Alebo obstaravanie bolo vypisane neskoro jednoducho z lajdactva a naznalosti, ze je mozne sa odvolat a tym sa cely proces natiahne. Jedna moznost horsia ako druha a vysledok je, ze vsetci alergici v dubravke maju domace vazenie.

Ja toto spravit, tak uz som bez prace.
24. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za Váš podnet. Pravdepodobne už v čase jeho písania došlo k jeho náprave, nakoľko plocha v okolí Homolovej ulice prešla koncom týždňa kosbou, ktorá systematicky postupuje naprieč mestskou časťou ďalej.
Kto? oddelenie životného prostredia

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania