Bosákova - chýbajúce zábradlie pri cyklochodníku

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
adam 23. júna 2019

Na tomto úseku denne chodia tisíce chodcov po cyklochodníku a nikto ich nepokutuje. V špičkeza hodinu zastávku v jednom smere obslúži vyše 45 vozidiel MHD (vrátanie električiek) a z každej priemerne 5 chodcov vstupuje na cyklotrasu. Vybudovanie zábradlia, ktoré by oddeľovalo chodník od cyklochodníka (viď obrázok) by pomohlo odstrániť značnú časť chodcov.

Pokiaľ chýbajú financie, na tom cyklochodníku prejdú denne tisícky ľudí, ktorí sú ochotní zaplatiť pokutu. Často tam dochádza k slovným útokom a nadávkam, nechýba veľa a cyklisti si začnú fyzicky nárokovať to, čo je ich. Cyklista si môže pomyslieť: "keď policajti nevidia chodcov na cyklochodníku tak neuvidia ani pľuvanec či kopanec." Svojou nečinnosťou polícia oberá ctihodných občanov o tisíce EUR denne na pokutách.

24. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom



Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
25. jún 2019

Peter

presne takýto podnet som pridaval minulý rok, nic neriesia Chýbajúce zábradlie na zástavke https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/54510/chybajuce-zabradlie-na-zastavke
27. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň ,

Ďakujeme za podnet. Kontaktoval som príslušné oddelenia, ktoré som požiadal o stanovisko možnosti vybudovania zábradlia medzi zastávkou a cyklotrasou, ktorá by oddelila tieto dva chodníky.

Tomáš Gajdoš , Oddelenie stratégie a projektov , Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
21. júl 2019

Mmm Msm

ide o zdruzeny chodnik, cyklisti / chodci oznacenu znackami c12. davat tam zabradlie je hlupost. skor treba trasovat cyklotrasy mimo existujucich chodnikov. optimalne by bolo paralelne s cestou a vyskovo oddelit. spravit cyklotrasu cez jednu z najfrekventovanejsich zastavok je blbost. mne ako cyklistovi to vadi a preto tu cast obchadzam.
09. august 2019

shaggy

Jediný problém je, že o tom, že ide o chodník pre cyklistov a chodcov sa nedozvieš, keď vystúpiš z autobusu. Nikde v okolí zástavky sa nenachádza značka, alebo informácia upozorňujúca, že vstupuješ na cyklochodník.
20. august 2019

Odpoveď samosprávy

Vážený občan,

ďakujeme za Váš podnet. Ospravedlňujeme sa za neskoršiu reakciu, avšak čakali sme na vyjadrenie kolegov z iných oddelení.
Uvedomujeme si, že tento úsek je problémový aj z pohľadu chodcov aj z pohľadu cyklistov. Úsek je súčasťou riešeného územia Urbanistickej štúdie Centrálnej rozvojovej osy Petržalka, ktorá je v procese spracovania pripomienok. Následne bude spracovateľom upravená v zmysle akceptovaných pripomienok verejnosti. Niektoré z pripomienok tiež poukazovali na podobné problémy v tomto území.

Riešenie tohto problémového úseku navrhneme v nadväznosti na schválenú UŠ, aby s ňou bolo v súlade a aby sme s ohľadom na efektívne nakladanie s verejnými prostriedkami nemuseli neskôr opravovať opravené.

Ďakujeme za podnet a tešíme sa z Vášho záujmu.

S pozdravom,

Útvar hlavnej architektky
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
11. november 2021

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
09. jún 2022

Peter

Majme k sebe navzájom viac ohľaduplnosti a prekážky stavať netreba. Je to najlacnejší a najľudskejší spôsob. Myslím, že by sa to dalo zatiaľ zlepšiť aj jednoduchou informáciou v autobusoch, teda v ohlasovaní nasledujúcej zastávky správou, napr. "Vážený cestujuci, pri vystupovaní prosím využite chodník pre chodcov a nie cyklotrasu. Ďakujeme za ohľaduplnosť a porozumenie". Niečo take v Slovenčine a aspoň aj v Angličtine, či v dnešnej dobe aj po Ukrajinsky.
03. marec 2023

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
21. september 2023

Matej

Zabradlie na tomto useku bohuzial nevyriesi problem neexistujuceho chodnika (nastupnu zonu zastavky nemozeme za chodnik povazovat, kedze je nepriechodna v pripade, ze su tam cakajuci/nastupujuci/vytupujuci ludia). Asi najrychlejsie a najlacnejsie riesenie by bolo dany usek preklasifikovat na "spolocna cesticka pre chodcov a cyklistov" a cyklisti budu musiet bohuzial na tych par metroch strpiet chodcov a prisposobit tomu svoju jazdu. Je to v cene vymeny dvoch dopravnych znaciek a aspon ciastocne to riesi dlhorocny problem.
21. september 2023

Jano - Star9H6j

Matej cyklisti tam od úplného začiatku "trpia" resp. "tolerujú", kebyže nie, tak je tam už zopár "ťažko" zranených každý týždeň.., zmena značenia problém ani náhodou nevyrieši... to znie jak mnohé z riešení magistrátu = žiadne.

Treba tam rozšíriť chodník a upraviť/prerobiť priestor kde sa križujú ľudia z električky/priechodu/zástavky/cyklochodníka.

Pozemky patria Magi, čiže žiaden problém...čisto len ich neschopnosť od začiatku projektovania tejto "cyklotrasy" až do následnej ignorácie heď zjavného problému ktorý vytvorili

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania