Švabinského nepokosená trávnatá plocha

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený

Na Čapajevovej nedokosené a následne vyše mesiaca žiadne kosenie v okolí. Prosím o pokosenie častejšie, takto sa všetky trávniky zničia. Na Čapajevovej sú vyše metra vysoké bodliaky, syn mi do toho spadol, všade v meste je to hrozné, ale v Petržalke ešte horšie.

24. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

veľmi nás to mrzí, ale všetci vlastníci pozemkov aj dodávateľské firmy či vlastná VPS v Petržalke, ale i po celom Slovensku majú problémy s nepokosenou trávou z dôvodu výdatných dažďov počas celého mesiaca máj. Všetci teraz dobiehame zameškané.
V súčasnosti sú už druhýkrát pokosené školské dvory a areály všetkých 24 materských škôl, 9 základných škôl, 54 areálov verejných detských ihrísk, Tyršovo nábrežie, Sad Janka Kráľa – len jeho pokosenie vzhľadom na rozlohu trvalo 5 dní., Pápežská lúka vďaky, tiež celé Lúky VII a VIII
a ďalšie lokality.

Kosba v mestskej časti Bratislava-Petržalka sa zabezpečuje momentálne prostredníctvom Miestneho podniku verejnoprospešných služieb Petržalka a dodávateľským spôsobom, novými firmami vybranými verejným obstarávaním.
Aktuálne v týchto dňoch prebieha intenzívna kosba – dokonca aj počas víkendu. Veríme, že sa v súčasnosti situácia okolo kosby trávnikov zlepší k spokojnosti obyvateľov.
Chápeme, že sa ľudom môže zdať nelogické, že jedna lúka je pokosená a druhá nie, ale vzhľadom na rozdelenie si každý vlastník kosí svoju časť a nie vždy je možné kosenie viacerých vlastníkov a dodávateľov zosúladiť tak, aby bola kosba vykonaná približne v rovnakom čase.
V MČ Petržalka sa totižto nachádza viacero pozemkov s rôznymi vlastníkmi a tým pádom aj rôznymi zodpovednými za kosenie trávy. Niektoré pozemky patria MČ Petržalka (resp. za ich starostlivosť je zodpovedná MČ Petržalka, keďže jej boli zverené), iné pozemky patria Hlavnému mestu Bratislava, teda za ich kosenie je zodpovedný Magistrát a potom sa tu nachádzajú aj pozemky, ktoré sú vo vlastníctve súkromníkov, teda za ich kosenie je zodpovedný vlastník.
Prosíme vás aj o pochopenie pre ľudí, ktorí v týchto horúčavách kosia od skorého rána a aj cez víkendy.

Dnes dodávatelia kosia:

Ovsište – pokračujú medzi Medveďovou a Dolnozemskou, presunú sa do parčíku na Medveďovej 21
Háje – Rovniankova, Romanova sa dokončuje
Dvory – pokračujú na Jungmannovej, pôjdu na Černyševského a postupne sa bude vyvážať pokosená tráva
Lúky 2,3 – budú pokračovať po ukončení kosby na Háje 1,2
Lúky 4,5 – budú pokračovať po ukončení kosby na Háje 1,2
Lúky 7,8 – 19. 6. bola kosba ukončená


Ďakujeme veľmi pekne za pochopenie a za trpezlivosť.


MÚ BA - Petržalka
24. jún 2019

Andrej Mišina

Ďakujem za podrobné vysvetlenie. Chápem, že máj dal zabrať, ale predsa je už pomaly koniec júna. Verím, že sa to do konca sezóny podarí potom udržať v lepšom stave - tu na Čapajevovej po prerobení parkovania sa stalo, že trávnik dosť nízko od chodníka a tak do toho syn ľahko padá... s bicyklom a podobne - no a odkedy je tu to bodľačie, je to odrazu celkom problém. Verím, že sa to zlepší. Príjemný deň prajem.
15. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, kosby v minulom roku už prebehli, podnet je neaktuálny.

Oddelenie životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania