Vajnorské jazero-vandalizmus-rušenie nočného pokoja


Uzavretý
meno
Vajnorák z BA 25. júna 2019

Dobrý deň,
chcel by som nahlásiť rušenie nočného kľudu pri Vajnorskom jazere. Bufet, ktorý tu vznikol, ako huba po daždi si robí čo chce. Posledné dva víkendy ( 15,16.06.2019 a 22,23.06.2019) si vždy po 22 hod prevádzkovateľ robí diskotéku. Nerozumiem, ako je možné, že vôbec dostal povolenie na prevádzkovanie bufetu? V prípade, že má povolenie, tak očakávam od majiteľa bufetu pravidelné upratovanie celého jazera ( nárast plastových pohárov a exkrementov) + dodržiavanie nočného kľudu.
Ďakujem za urgentné vyriešenie.
S pozdravom VajnorákzBA

25. jún 2019

mino

Suseda volala mestskú políciu ale žiaľ ani neprišli!!!!
Viem že sused to už riešil ručne stručne lebo okolo neho chodí každý kto ide na báger!!
26. jún 2019

Vajnorák z BA

Dobrý deň,
dnes o 5:20 ráno!!! používal motorový krovinorez /Strunový benzínový vyžínač. Čakám na reakciu MČ Vajnory, kedy zakročí a zruší bufet.
S pozdravom
VajnorákzBA
26. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.
Postupujeme ho na riešenie príslušnému odbornému referátu úradu a o výsledku Vás budeme informovať.




Mgr. Igor Kňazovický
Sekretariát
Mestskej časti Bratislava-Vajnory





26. jún 2019

Vajnorák z BA

Dobrý deň,
viete nám zaslať zmluvu na preštudovanie, aby sme si pozreli podmienky na základe, ktorých môže prevádzkovať bufet na Vajnorskom jazere?
Ďakujem.
S pozdravom
VajnorákzBA
26. jún 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
komentár preposielam samospráve a podnet zároveň posielam aj na Políciu.
S pozdravom
Jana Žabka
Odkaz pre starostu
05. júl 2019

Lucia Kadlecová

Dobry den.
K ruseniu nocneho kludu sa vyjadrovat nebudem, pretoze ide o zahradkarsku oblast a pokial viem tam nocny klud o 22.00 neplati. Ale uznam ze krovinorezo pol 6 rano je uz vela.
Ja bg som sa radsej vyjadrila k cistote okolo bufetu- musim pochvalit bufetara ako krasne upravil okolie bufetu. Prerezal krovie a vycistil to tam tak, zecaj mamicky s kocikmi oridu rsdy lebo mozu kociky odparkovat do tiena a nic tam nesmrdi lebo tam uz nik na toaletu ist nemoze lebo by hi vsetci videli. V okoli bufetu je vzdy pekne cisto, ma tam odpadkove kose kam mozu ludia hadzat odpadky, aj ti co nic v bufetd nekomzumovali. To ze ked ma uz plny kontajnerca da odpad do vriec a veecia zalepi mj sluzi iba ku cti, lbo tieto vrecia su nasledne idvezene. Na jazerach zuadne ine odpadkove kose nie su, az tento tyden boli dovezenedva velke kontajnery, predpokladam, ze ich umiestnila MČ Vajnory. To ci pristavila kose aj inam v okoli jazera popravde neviem. Je vsak pravda ze kose maju primarne vo svojomokoli bufety a resrauracia Vajnorak, kym aj MČ nedala kontajnery kosov je tam malo a tu prichadzame k najdolezitejsej casti -a to je spravanie ludi a vychova ludi. Ak pride niekto na jazero s flaskou mineralky ci piva ci... a po vypiti ju nechaju pri jazere-teda si ju nevezme a nevyhodi do kosa, idelne na plasty-tak to he obmedzenost ludi. S tym bufetar nic nespravi. Nema v prenajme a v sprave cele jasero a za sravanie ludi nemoze.
Tu treba vychovavat ludi a to najme tim, ze im dame moznost sa spravat "zeleno" ak budu na jazere rozmiestnene kose a obec ich bude pravidelne vysyat.
V neposlednom rade je to bohuzial aj o zahradkaroch, ktori bio odpad vynesuzo svojej zahradky k jazeru a nechaju to tam hnit a mala kopa pyta viac tak sa z toho neskor stane obrovska kopa odpadu, ktoru musi vyniest obec na svoje nadlaky. Tiez som minuly rok videla pana s viedenskymi znackami co zije na jazere ako dve velke vrecia odpadu polozil ku kontajneru pri bufete-tak o com tu hovorime? Tiez neraz vidim zahradkarov ako vencia svojich psikov ale psie exkrementy uz po nich nezbieraju. Th treba pochvalit obec, ze moj uz druhy podnet na tuto temu v poslednych dnoch instalovali pri jazere 3 kose na PE. Uz to len vsetci psickari,aj zahradkari, musia pouzivat, aby sme zili v cisto. Predpoklad je aj to, ze nasa mladez pocas leta tieto kose neznici- tu je to opat o vychove.
Dakujem teda vsrtkym, ktori sa snazia spravat k nasmu okolje ooctivo a udrziavaju ho ciste aj nasej obci, ze to s nami nevzdava a snazi sa vytvorit oodmienku na udzanie cistoty. Uz sa len my ostatnj musime pridat
11. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Pojem nadmerný hluk nie je v zákone o priestupkoch bližšie špecifikovaný. Najvyššie prípustné hodnoty hluku vo vonkajších priestoroch a stavbách sú uvedené v nariadení vlády o ochrane zdravia pred hlukom a vibráciami č. 40/2002 Zb. Hlukový limit pre obytné zóny cez deň predstavuje 50 decibelov. Cez noc je limit znížený na úroveň 45 decibelov. Kompetentný orgán pre meranie hladiny hluku, povoľovanie prevádzky, ako aj kontroly je iba Regionálny úrad verejného zdravotníctva.
Preverovanie oznámení o rušení nočného pokoja alebo oznámení spojených s nadmernou hlučnosťou je však problematické tak v individuálnych prípadoch, ako aj pri verejných kultúrnych podujatiach. MsP nemá k dispozícii zariadenie na meranie úrovne hluku. Príslušníci MsP nie sú oprávnení, ani vyškolení k relevantnému používaniu takýchto zariadení, a môžu hluk posudzovať iba subjektívne, na základe vlastných sluchových vnemov. Preto v mnohých prípadoch sa subjektívne hodnotenie úrovne hluku príslušníkom nezhoduje s taktiež subjektívnym názorom oznamovateľa - naviac, po spozorovaní príchodu policajnej hliadky rušenie spravidla ustane alebo jeho intenzita sa zníži.
V takýchto prípadoch aj tak odporúčame volať linku 159, aby na miesto bola vyslaná hliadka MsP, ktorá môže vec na mieste prešetriť.

Bc. Marcela Sabinová
01. september 2023

Feri Vaško

Pripadá mi to neadekvátne rušenie nočného kľudu
02. september 2023

Vajnorák z BA

Ja len môžem súhlasiť - MČ Vajnory a starosta. To, že na nás kašlete, tak ešte ste nám na záver leta dali krásny darček v podobe úžasného koncertu. Kde bola polícia, kde ste boli vy? Predpokladám, že o 2 v noci ste v kľude mohli spať. Žiaľ my nie. Nechceme takéto koncerty na Vajnorskom jazere! Môžete to dať na Vajnorské letisko.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania