Dve nepojazdné autá na Nábělkovej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený
meno
Jozef 18. januára 2014

Na Nábělkovej ulici nám stoja 2 nepojazdné autá:

1.: Renault bez EČV a bez platnej TK a EK, na ktorú sa zrejme ani tak skoro nedostavý, kvôli chýbajúcemu motoru...
2.: Žiguli (Lada) síce so značkami avšak EK vypršala v roku 2009 a STK v roku 2010.
Podla google street view stojí na tom istom mieste minimálne od apríla 2012:
https://maps.google.sk/maps?hl=sk&ll=48.152573,17.059386&spn=0.001915,0.003578&t=m&z=18&layer=c&cbll=48.152497,17.059453&panoid=9qxEOIHc1kOr6w1YBb2pIA&cbp=12,285.14,,0,11.87

Poprosil by som v mene všetkých susedov o odstránenie týchto vozidiel, parkovanie v tejto lokalite je strašné.
Vďaka

19. január 2014

Anonym

to neni skoda ale ziguli (lada)
20. január 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň!

Majiteľa oranžovej Lady s EČV: BA-289IR sme už vyzvali ohľadom odstránenia vozidla, zatiaľ je to v stave riešenia. Auto bez EČV nebolo riešené, ale bude sa riešiť a to tak, že na auto nalepíme výzvu ohľadom odstránenia do 30 dní. Ak tam auto bude aj naďalej, oslovíme odťahovaciu službu,aby auto odstránili. Ďakujeme za Váš podnet.

Nadežda Geislerová
Referát ekológie a zelene
MiÚ MČ Bratislava - Karlova Ves
20. január 2014

Vladimír

Vozidlo značky renault je dočasne odhlásené.. Znamená to že, nemôže parkovať na verejnom parkovisku ?
20. január 2014

Martina

na renaulte je evidencna znacka ... a pokial viem tak pokial auto zmeni polohu ci poziciu tak nie je o com... pokial viem je v tom okoli mnoho aut, krore su nepojazdene a riesene to nie je...
21. január 2014

Nemam

Pokial je Renault docasne odhlaseny, ako to, ze ma znacku (teda podla Martiny)?
Navyse odlozit si vozidlo bez motora na verejnom parkovisku je skvely napad, ktory musia ocenit vsetci susedia... Ako to moze niekomu vadit, ze? ;)
21. január 2014

anonym

Vadit to môže, ale ked ho raz majitel nema kam dat tak sa nerozkraja...
26. január 2014

neries

myslim si ze jedno jedno nepojazdne auto na parkovisku vobec nie je az taky problem ... skus byvat kusok od pneuautoservisu a aby si mal na parkovisku minimalne 5-10 nepojazdnych vrakov...a v prvom rade nech sa tam ludia naucia parkovat az potom nech vravia nieco...
28. január 2014

Severín

Zaujímavou skutočnosťou zostáva fakt, že vozidlo by podľa kontrolnej nalepky EK číslo SKEi627173 malo mať EČV BL-910BT.
Viď: http://www.seka.sk/ov/7F0E12010E79931C130B7D
Avšak momentálne sa vzadu na aute nachádza EČV HC-533AP!
28. január 2014

Miso

pocuj severin laskavo sa nestaraj do mojho auta a prestan ho riesit ked mas nejaky problem tak na zadnom okne je moje cislo kludne mi zavolaj a stretneme sa pri mojom aute a hned ti to vysvetlim (nie v zlom) a milujem ked niekto zrejme nema cely den co robit a stara sa do druhych veci co mu vobec nepatria trvaly pobyt mam tam kde stoji auto cize to auto tam aj stat bude!
28. január 2014

Anonym

Najradšej mám takých ľudí, ktorý namiesto toho aby robili nejakú záslužnú činnosť, behajú po ulici a fotia si staré autá aby druhým spravili problémy... Jedno nepojazdné auto z 50 je naozaj "velký problem". Pekný deň dotyčným prajem.
28. január 2014

Andrej Marský

A čo tak si nastaviť zrkadlo, páni? To radšej nie, veď Karlovka by tak prišla o svoje prvenstvo v parkovaní na chodníkoch, vo dvoroch, poprípadne aj na tráve. To že tam 1 z nich nemá pravdepodobne motor je v pohode, veď ste si ho tam zaparkovali a tým ste si privlastnili na niekoľko rokov novovybudované parkovacie miesto. Ale prečo si priznať vinu, keď môžem všetkých pourážať všade naokolo, veď ako si len môže niekto mne rovný dovoliť oponovať keď ja som vlastníkom nepojazdného vozidla, že? Nebodaj ste si za zaplatili tých cca 168 Eur na rok? Pochybujem a už sa tu nebite do pŕs, že sú tie boxy vaše, keď sú majetkom mestskej časti.
28. január 2014

Simona

Vidim chlapci, ze vam vyhovuje ten klasicky blbunky obcan/ovcan, ktoreho nezaujima co sa deje v susedstve, co si robi samosprava a v podstate ma vsetko na haku. No a ak tu niekto Misa aj upozorni, ze odstavit si vozidlo nesposobile na premavku po verejnych komunikaciach (dokonca bez znaciek) na verejnom parkovisku nie je s kostolnym poriadkom, citi sa dokonca dotknuty. Ja len nechapajuco krutim hlavou nad tymto Bananistanom a mentalitou jeho obyvatelov!
28. január 2014

m.

ked ste tu vseetci taki mudri zaplatte si tie miesta a nebudete mat problem s parkovanim...by ma zaujimalo kto z vas co sa tu bucha do prs jaka je to drzost je vobec naozaj bratislavcan a ne nejaky okoloiduci,....vy ludia uz vazne nemate co riesit? rieste to ze auta stoja cez dve parkovacie miesta a neni kde parkovat a ne to ze jedno auto je odstavene.... keby to auto malo motor a stk a stalo by tam 4 roky tak by ste s tym bez tak nemohli nic urobit... zahladte sa najskor do seba a potom rieste ostatnych.... toto je fakt jedine co slovakov zaujma.... ako urobit druhym problemy....vazeni obcania gratulujem vam ze nemate problemy sami, ktore musite riesit a mate cas na taketo veci....gratulujem...
29. január 2014

Severín

Ty mudrlant, ty si si to miesto zaplatil, keď to odporúčaš druhým?
Ja svoje auto neparkujem cez 2 parkovacie státia a dokonca som aj rodený Bratislavčan. Už som teda oprávnený vyjadriť sa k tomuto podnetu?
Vôbec tu nejde o spôsobovanie problémov druhým. Ty určite pomáhaš okoliu tým, že tvoje nepojazdné auto blokuje to parkovacie miesto, čo?
Ja by som poprosil miestny úrad o odstránenie tohto vozidla, nech tu nevzniká precedens, že je v poriadku odstaviť si auto na verejnom priestranstve.
29. január 2014

Anonym

Preboha ľudia už sa uvedomte, vždy je kde parkovať.. To už je vaša lenivosť že chcete parkovať hneď pred svojim vchodom a bojite sa ze ak zaparkujete o 50m dalej si zoderiete podrážky. A vadi vam ze musite hladat miesto? zaplatte si ho!!! jedine tak potom budete môcť zabrániť parkovaniu aut na tom mieste a finančne podporíte aj mestsku cast...
29. január 2014

Miso

ja som majitelom auta ktory nema momentalne namontovany motor co ti zrejme vadi SEVERIN, generalkuje sa! zaujimave je ze moje auto tam stoji uz par mesiacov a neni to ani pol roka co tam stoji ale zigulak co tam stoji uz nejaky ten rok a to ta netrapi, a tie dve haraburdy zabarakom ta tiez asi netrapili ktore tam stali cca 8 rokov co si ja pamatam len prenedavnom zmizli, ale moje auto co tam neni ani pol roka ti tam vadi , k SPZ HC .... je tam nato aby to niekto nerozkradal, a auto ktore je DOCASNE ODHLASENE sa nepovazuje za VRAK! a nestoji stale tak rovnako -to znamena ze sa s tym autom hybe, a za dalsie ked tu byvas minimalne 10 rokov tak asi tusis komu to auto patri ked si ho sem vyvesil a pravdepodobne mas asi nejaky problem so mnou, ale na to *****, tato sprava je odo mna ako od majitela sedeho renaulta 21 zo znackou za oknom BL-910BT posledna a dufam ze sa to tu riesit uz nebude !
24. február 2014

Peter

Pri dočasnom odhlásení musí byť auto odstránené z verejnej komunikácie, čiže aj z prakoviska mestskej časti!

Takže v práve nie si!
26. február 2014

Andrej Marský

No kedy už konečne odtiahnete tie 2 vraky?
26. február 2014

Peter

Treba utrhnúť značky!
27. február 2014

dr.otaznik

kto chce stat dlhodobo na parkovisku nech flek prenajme ako Reserve. alebo odvezie na srotovisko. nie sme na tie stare kary zvedavi...
24. marec 2014

Admin Bratislava-západ

Dobrý deň, Miso,
používanie vulgarizmov je v rozpore s kódexom prispievateľa, žiadam Vás vyjadrovať svoje názory bez vulgárnych slov.

Prajem príjemný deň,
Miro Ščibrany
admin OPS pre Staré Mesto a Bratislavu-západ
27. marec 2014

Andrej Marský

Re: miso - Ďakujem tomu dobrodincovi čo urval značku z Renaultu, bodaj by bolo viac takých dobrých duší..Ešte raz veľké ĎAKUJEM.
28. marec 2014

Juraj

Videl som vcelku dlhu debatu tak reku precitam si... Zaujalo ma, ako vam vsetkym vadi jedno nepojazdne auto. Nema motor ako som pochopil tak majitel motor opravuje a na aute mu zalezi a je zjavne ze na ine nema. Ale to preco sa neda parkovat nikto neriesi... stavim sa, ze sa tam najdu aj 2-clenne rodiny s 3mi autami a to nikomu nevadi ze zaberaju miesto. Ale ok, mohol ho nechat zaparkovane aj inde...
07. apríl 2014

miso

to ze niekto ukradne znacku z auta je ako podla teba dobry skutok andrej ?
07. apríl 2014

Mattelhorn

Určite je, pokiaľ takto ******* parkovisko.
08. apríl 2014

miso

bodaj by ti ****** auto a nikdy sa nenaslo
08. apríl 2014

Kretino

Bodaj by ti to tvoje konečne odtiahli
09. apríl 2014

Admin Bratislava-západ

Dobrý deň, Miso,
žiadam Vás vyjadrovať svoje názory bez vulgarizmov, ďakujem.

Miro Ščibrany
admin OPS pre Staré Mesto a Bratislavu-západ
09. apríl 2014

Anddrej

Re: miso - áno, je to dobrý skutok, samozrejme nedá sa to porovnať s takým skutkom že by tebe niekto ukradol ten vrak, ale treba sa aj z mála radovať
10. apríl 2014

miso

vrak ti stoji pred barakom
23. apríl 2014

Zuzana

Dobrý deň,
"vraky" stále stoja na verejnom parkovisku a blokujú tak miesta ostatným.
Podľa mňa, keď si môžu ostatní, ktorí chcú využivať parkovaciu plochu len pre seba, platiť parkovacie miesto - mohli by to aj majitelia týchto a prípadne iných dlhodobo použivaných miest jedným človekom, alebo jeho pričinením.
Naozaj je dnes na Slovensku problém riešiť problémy, byť zodpovedný za svoje činy a svoje rozhodnodnutia? nie je problém v ľuďoch, ktorí to tam odložli, je problém v systéme (ktorí si mimochodom platíme všetci) ktorí im to umožnili. Takže by som poprosila "systém" - aby začal fungovať.
možno potom si tu nebudú ludia nadávat, lebo nič iné urobiť nevedia a podľa našej legislatívy ani nemôžu
01. máj 2014

Andrej Marský

Re: Zuzana - plne s Vami súhlasím, ale uplynuli už 3 mesiace od nahlásenia (nehovoriac o tom, koľko už predtým tam tie vraky stáli) a nič sa nestalo..každá mestská časť má oddelenie, ktoré sa tomu venuje, ale podľa všetkého tam chýba niekto kto by tam bol pre obyvateľov (voličov)..
07. november 2014

Anonym

Pohol sa kamsi dalej tento podnet?
Zachvilku nam uplynie krasnych 11 mesiacov od nahlasenia!!!!
07. november 2014

Admin KV

Anonym, myslím, že Renault tam už nie je, no Lada tam ešte stála, keď som tadiaľ naposledy išiel (pred pár týždňami).

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
14. február 2015

miso

renault tam uz nestoji to je fakt,ale bude a mozte sa postavit aj nahlavu :-D
09. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ladu sa pokúšame riešiť, avšak je to náročné. Nalepili sme na auto výzvu pre neznámeho majiteľa, aby vozidlo bolo odstránené z miesta dlhodobého parkovania, ale nič sa neudialo. Podali sme na Okresný úrad Bratislava podnet na začatie správneho konania. Pokiaľ sú na vozidle tabuľky s EČV, miestny úrad nemôže urobiť nič viac.

Monika Rosová
referát ekológie a zelene
MiÚ MČ Bratislava - Karlova Ves
01. október 2015

Imrich

Vrak vozidla značny Lada, bez EČV, stojaci a blokujúci parkovacie miesto niekoľko rokov (!).
07. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ospravedlňujeme sa za dlhšiu dobu do odstránenia Lady, spôsobenú spoločnosťou, ktorá pre celé mesto zabezpečovala odvoz vrakov. Po zadaní zákazky novej spoločnosti Lada na Nábělkovej ulici už konečne nestojí.

Podnet je vyriešený.

Pavel Vrabec
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
26. marec 2016

žigulak

ešte ta lada tam stoji
29. marec 2016

Admin Bratislava-západ

Dobrý deň, môžete priložiť aj fotku stojacej Lady? Nakoľko 7.11.2015 bolo uvedené, že dané auto bolo odstránené.

Prajem príjemný deň,
Veronika Čopíková
admin OPS pre Bratislavu-západ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania