Rozširovanie cesty na nábreží?

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Ján Hefty 19. januára 2014

Prečo p. starostka a miestny úrad Staré Mesto neinformujú obyvateľov dotknutej lokality, že mesto plánuje radikálnym spôsobom zasiahnuť do nášho života - rozšíriť cestu na nábreží a tak výrazne zvýšiť intenzitu dopravy v našom okolí, ktorá sa dotkne aj lokálnych ulíc s obytnými domami (Medená, Kúpeľná, Palackého).

Samotný magistrát o verejnej prezentácii tejto štúdie, ktorá bude v pondelok 20.1.2014, informoval v stredu 15.1.2014 (http://www.bratislava.sk/vismo/dokumenty2.asp?id_org=700000&id=11040148&p1=11049948) - t.j. len 3 pracovné dni (!) pred konaním prezentácie.

Pritom jedným zo zvažovaných scenárov je dokonca presmerovanie celého tranzitu do garáže Carlton cez Kúpeľnú a Palackého ulicu.

To nemáme právo dozvedieť sa o tom, že nám budú jazdiť intenzívnejšie autá pod oknami, inak, ako náhodne nájdeným odkazom na internete?

23. január 2014

Anonymný užívateľ

aky je miestny predpis na zverejnovanie tychto prezentacii? ak su to prave 3 pracovne dni, tak nevidim dovod zverejnovat nieco skor. okrem toho ide len o prezentaciu - pri ziadosti o povolenia zakon vyzaduje schvalenie vlastnikov vacsiny dotknutych susediacich nehnutelnosti, takze nevidim dovod na paniku. to ze sa nieco prezentuje este neznamena ze sa to aj urobi (kolkokrat sa prezentovala elektricka do petrzalky alebo metro pod eurovea?)
23. január 2014

JH

Neviem, či existuje nejaký predpis alebo povinnosť zverejňovať termín prezentácií. Ide však o princíp. Pred každými voľbami nám vylepujú na bránu a niekoľkokrát denne dávajú za stierače zaparkovaným autám oznam, že ulica bude kvôli voľbám jeden deň uzatvorená, čo už zrejme všetci obyvatelia aj tak vedia. Ale to, že nám plánujú pod oknami pustiť o 150 áut za hodinu viac, to nedajú vedieť nikomu? Nakoniec, na prezentácii som bol ako obyvateľ z dotknutých ulíc sám, teda okrem p. primátora :-).
23. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

súdime, že predmetná zmena dopravy sa nekonala. Navrhujeme podnet uzatvoriť.
Ďakujeme, že sa staráte o to aby boli chodci v meste na prvom mieste. Môžeme Vás ubezpečiť, že nové vedenie mesta má rovnaký záujem a neplánuje zmenšovať využívaný priestor pre chodcov.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania