Bezručova-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Vyriešený
meno
Alica Liskova 25. júna 2019

dobrý deň
niekoľkokrát som upozorňovala na preplnené koše, sľúbili ste nápravu, Napriek tomu včera to vyzeralo takto na Bezručovej, a tiež na nábreží oproti hotelu Danube /bývalý názov/ , a opakovalo sa to na Jesenského. Všetky koše preplnené. Jednoducho tie koše treba častejšie vysýpať v celom Starom Meste. A musím povedať, že takýto bordel, takéto špinavé mesto za čias minulého starostu nebolo.
s pozdravom

25. jún 2019

Jerome

aj my sme prekvapení, kam sa pozriete špina, burina, plné smetné koše, aj na zastávkach MHD...je pravda, že je leto, ľudia viac jedia v uliciach, avšak práve preto treba častejšie vyprázdňovať smetné nádoby v meste a navyše, je aj letná turistická sezóna...navrhujeme, aby v centre boli nádoby na triedený odpad, PLASTY -sem patria aj plechovky , FĽASE a PAPIER.
26. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v sezóne koše vysýpame dokonca častejšie, ale žiaľ, problém je aj v tom, čo vidno aj na vaše fotografii - v poslednom čase sa stalo zlým zvykom, že niektorí ľudia do nich hádžu aj svoj komunálny odpad.
Zároveň by sme chceli upozorniť, že nie všetky smetné koše v Starom Meste vyprázdňujú zmluvné firmy Starého Mesta. Napríklad smetné koše na zastávkach patria DPB, prípadne magistrátu.
Váš podnet, samozrejme, prepošleme oddeleniu životného prostredia so žiadosťou o nápravu.

Oddelenie komunikácie MÚ Bratislava - Staré Mesto
26. jún 2019

Julia

Presne! A na Zamockej pri Hrade, dolu na Zochovej, Svoradovej, Staromestkej su uplne plni. Som uz myslela, ze smetjary strajkuju... A ne je (min. visualne) tam bezny komunalny odpad. Ale ludi ne mau zvyk stlacit' PET flasu pred zahodenim, musime to naucit' aspon' nasi deti :-)
26. jún 2019

Alica Liskova

akceptujem, ale tiež je pravda, že pri hoteli danube zastavujú zájazdové autobusy a ľudia čo odtiaľ vystupujú vyhodia odpad do najbližšieho smetiaka . A potom to vyzerá tak ako vyzerá. V každom prípade mesto, dopravný podnik, magistrát.... , by mali na to adekvátne reagovať a dať k týmto miestam väčšie smetné koše alebo dva smetné koše. A samozrejme ich častejšie vyprázdňovať .
26. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
oddelenie životného prostredia urgovalo firmu, ktorá má vysýpanie na starosti, veríme, že sa situácia nebude opakovať.

Oddelenie komunikácie MÚ Bratislava - Staré Mesto
08. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mestská časť v spolupráci s Technickými službami Starého Mesta nastavila nový harmonogram vyprázdňovania smetných nádob. Harmonogram nájdete na https://www.tssm.sk/wp-content/uploads/2020/10/Harmonogram-ko%C5%A1e-PDF-1.pdf.
Smetné koše na Bezručovej sú vysýpané 3-krát týždenne - v pondelok, v stredu a v sobotu.

Oddelenie komunikácie s verejnosťou, Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania