Jantárová cesta-trávnatá plocha-vyschnutá

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Peter Mišina 01. júla 2019

Dobrý deň,
rád by som sa spýtal, prečo bola vykosená plocha pred LIDLom keďže nie je v blízkosti obytného domu a prechod cez chodníky nebol nijakým spôsom obmedzený a už vôbec nie znemožnený. Celá táto plocha bola pred vykosením zelená, plná života, hlavne motýľov, vizuálne veľmi príjemná a v neposlednom rade aj ochladzovala priestor.
Po vykosení z nej ostala mesačná krajina, kedže veľmi múdro ju bolo treba vykosiť v najvyšších horúčavách. Porast uschol, život je preč a celý priestor je rozpálený.
O pár desiatok metrov ďalej je ešte stále kus plochy nepokosený a napriek horúčavám je zelený a príjemne ochladzuje okolie.
Prečo sa nekosí len v okolí domov? Je to takto naozaj lepšie? Žiť v mesačnej krajine? Nie je múdrejšie nechať zeleň a radšej použiť financie na upratanie okolia?

01. júl 2019

Palo

Toto nieje chyba koscov, toto je vysledok toho ze vysoka trava aka bola na vela miestach v Petrzalke vzdy spevnie a zbledne v spodnej casti a ked sa pokosi neskoro tak sa toto stane. Travu bud mali nechat vysoku co je zas esteticky problem, alebo nezaspat a nenechat vyrast travu do metrovych vysok. Dosledok tejto chyby bude Petrzalka dlho spracovavat. Trava v meste, mestskej casti ma byt upravena, pokosena je moj nazor a nie aby sme sa citili ako v Cernobyle, alebo v oblasti kde ludia neziju.
08. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
predmetná plocha sa nachádza v koridore Nosného dopravného systému – podľa príslušnosti teda patrí Hlavnému mestu.
Kto? Hlavné mesto Bratislava
11. marec 2021

Martin Uváček

Táto plocha predmetné kosenie bez následkov prežila.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania