Pankúchova - nepokosená trávnatá plocha

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Obyvateľ Ružinova 02. júla 2019

Prosím kompetentných o pokosenie trávnatej plochy na Pankúchovej ulici 3 v Petržalke , kde momentálne tráva výšku viac ako 1 m. Burina ako bodliaky a podobne má až 1,3m. Posledné kosenie bolo asi pred tromi mesiacmi. Aktuálny stav je absolútne neúnosný. Vyzerá to akoby sme žili v pralese a nie v hlavnom meste SR. Ďakujem veľmi pekne.

02. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

veľmi nás to mrzí, ale všetci vlastníci pozemkov aj dodávateľské firmy či vlastná VPS v Petržalke, ale i po celom Slovensku majú problémy s nepokosenou trávou z dôvodu výdatných dažďov počas celého mesiaca máj. Všetci teraz dobiehame zameškané.
V súčasnosti sú už druhýkrát pokosené školské dvory a areály všetkých 24 materských škôl, 9 základných škôl, 54 areálov verejných detských ihrísk, Tyršovo nábrežie, Sad Janka Kráľa – len jeho pokosenie vzhľadom na rozlohu trvalo 5 dní., Pápežská lúka vďaky, tiež celé Lúky VII a VIII a ďalšie lokality.

Kosba v mestskej časti Bratislava-Petržalka sa zabezpečuje momentálne prostredníctvom Miestneho podniku verejnoprospešných služieb Petržalka a dodávateľským spôsobom, novými firmami vybranými verejným obstarávaním.
Aktuálne v týchto dňoch prebieha intenzívna kosba – dokonca aj počas víkendu. Veríme, že sa v súčasnosti situácia okolo kosby trávnikov zlepší k spokojnosti obyvateľov.
Chápeme, že sa ľudom môže zdať nelogické, že jedna lúka je pokosená a druhá nie, ale vzhľadom na rozdelenie si každý vlastník kosí svoju časť a nie vždy je možné kosenie viacerých vlastníkov a dodávateľov zosúladiť tak, aby bola kosba vykonaná približne v rovnakom čase.
V MČ Petržalka sa totižto nachádza viacero pozemkov s rôznymi vlastníkmi a tým pádom aj rôznymi zodpovednými za kosenie trávy. Niektoré pozemky patria MČ Petržalka (resp. za ich starostlivosť je zodpovedná MČ Petržalka, keďže jej boli zverené), iné pozemky patria Hlavnému mestu Bratislava, teda za ich kosenie je zodpovedný Magistrát a potom sa tu nachádzajú aj pozemky, ktoré sú vo vlastníctve súkromníkov, teda za ich kosenie je zodpovedný vlastník.
Prosíme vás aj o pochopenie pre ľudí, ktorí v týchto horúčavách kosia od skorého rána a aj cez víkendy.

Dnes dodávatelia kosia:

Ovsište – dnes pokračujú kosenie okolo bytových domov na Gwerkovej a dokončovanie malých plôch.
Lúky – pokračujú v kosení vnútroblok Lietavská – Budatínska 67-81.


Ďakujeme veľmi pekne za pochopenie a za trpezlivosť.



MÚ BA - Petržalka
02. december 2019

Obyvateľ Ružinova

Bolo pokosené už dávno , ďakujem :-)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.