Hraničná-chodník-bariérový

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Ondrej 03. júla 2019

Casto chodim do prace na bicykli. Vela sa hovori o cyklotrasách oddelenych od cesty. Myslim, ze uplne najvacsi problem cyklistiky su vsade zaparkovane auta - na krajniciach, na chodníkoch.
Neda sa jazdit po krajnici, jazdit popri stojacich autach je nebezpecne - otvorenie dveri, vychadzanie auta, vybehnutie chodca, psa, dietata, cyklistu, kolobezkara... Krasnym prikladom je Hranicna ulica v Ruzinove. Tam su natrepane auta na chodnikoch, miestami dokonca, zda sa, legalne - je tam znacka parkoviska. Je vobec osadena legalne? Pri troche snahy by tam mohol byt skvely cyklochodnik (napojenie na Pristavny most). Nemyslite?
V takýchto miestach jazdim stredom jazdného pruhu, za co ma soferi "miluju".

08. júl 2019

Andrej

tneto problem tam je roky a nic parkuju veselo dalej hocijak...
17. júl 2019

Martin

Veď to parkovisko je, tak kde majú stáť? Mimochodom, popri ňom je chodník, tak nwm...
17. júl 2019

Ondrej

Takto sa projektuju parkoviska? Takto to je akoze spravne? Pozdlz rusnej prejazdnej cesty?
Toto bol povodne tiez chodnik, len niekto tam osadil znacku parkoviska na pozdlzne statie. Ja tvrdim, ze je to velmi velmi zle dopravne riesnie. Tiez tvrdim, ze je to idelne miesto pre cyklocestu, co samozrejme majitelov plechovic parkujucich na divoko nepotesi... Zvlastne, ze v mestach v zapadnej Europe su ulice vzdusne, prehladne a najde sa miesto aj na ten cyklopruh. Auta neblokuju ulice, chodniky, ludia chodia MHD, alebo si priplatia za miesto v podzemnej garazi.
17. júl 2019

Martin

Áno, kedysi to bol chodník, ale už je to niekoľko rokov uznané parkovisko, popri ktorom vedie regulerny chodník... Takže tam tu značku neosadil hocikto... Nie je o čom...
17. júl 2019

Ondrej

" niekoľko rokov uznané parkovisko", cize predtym sa tam parkovalo na divoko a policia to ticho tolerovala, vsakze? A co auta na opacnej strane? (Vseobecne) auta po chodnikoch, kde o 1,5m nie je ani reci, parkovanie na blate (kedysi zeleni, aj to niekto uzna a nebude o com?)
Martin, vidim, ze Teba asi nepresvedcim, mozno tam sam parkujes, alebo sa mylim?
Davam namet do diskusie a argumenty, tvoj je len, ze niekde konkretne je jedna znacka = neni o com.
18. júl 2019

Martin

Ondrej, ja sa nebavím o tom, ako to bolo kedysi... Ani o druhej strane ulice. A áno, parkujem tam, keďže na tej ulici bývam... Je to parkovisko, popri ktorom vedie chodník.Neviem,čo tu treba ešte viac riešiť.? Tiež sám byciklujem, takže všetkému rozumiem, čo si napísal... A môj názor je taký, že keby tam aj náhodou nejaký cyklochodnik mal byť, tak by ho aj tak stále vytvorili na tom vedľajšom chodníku pre peších. Pekný deň :-)
18. júl 2019

Ondrej

A nedam si pokoj... :-)
Co je cyklochodnik? Nieco ako drevenne zeliezko? Chodnik je predsa pre chodcov, je to jasne uz z nazvu, ci nie?
Toto je ten problem, ze u nas sa robia cyklochodniky, ale my potrebujeme cyklocesty!
Cyklochodnik zdielany s pesimi, psickarmi, s kocikmi, korcularmi. A kazdych 200m tabula "zosadni z bicykla" a kolme krizovanie cesty (idealne na podbehnutie pod auto). Vsetci tam vzajomne koliduju a cyklisitom sa hanlivo nadava "Saganovci".
Do "tvojho" cyklochodniku ustia vchody z bytovky, zacinal by "od nikial" na strane Sinokvetnej ul. a koncil kolmym neprehladnym krizovanim cesty (Stachanovska).
Na mape Ruzinova je nakreslených dost "cyklochodnikov", ale pre plynulu jazdu su nepouzitelne pre neustale krizovanie ciest cez prechody, vyskoky a zoskoky z chodnikov a kolizie s chodcami (vsetkych druhov). Skuseni cyklisti preto jazdia po ceste - jazda na bicykli je charakterom najviac podobna motorke, s chodcami a chodníkmi to nema nic spolocne. To len laska k autam v nas vytvorila predstavu, ze bicykel nema co v meste robit - patri v nedelu na hradzu. Mnohi soferi su takto nastaveni, zial...
18. júl 2019

Ondrej

Komu nerobi problem anglictina, tu su zaujimave postrehy z Londyna. K Amsterdamu maju aj oni este daleko, ale pracuju na tom.
18. júl 2019

Martin

Tak toto už ja žiaľ neovplyvním...len som si povedal to, ako to vidím ja, ako obyvateľ tejto ulice... A momentálne sú všetci radi, že tá ulica dostala po "100 rokoch" aspoň nový povrch vozovky (aj keď to aj tak nie je ono). Možno sa ti niekto z kompetentných k tvojmu podnetu vyjadrí :-)
29. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mrzí nás, že podnet ostal zdanlivo nepovšimnutý, až teraz nám však bol pridelený. O vašom podnete sme informovali Sekciu dopravy.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania