Závadská-stavby a budovy-prekračovanie limitov hluku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Uzavretý
meno
Andrej Múčka 02. júla 2019

Dobrý deň ohľadom pripravovanej aktivity -Skatepark vznikne na mieste staršieho asfaltového ihriska na Tbiliskej ulici v Rači. Chcel by som sa opýtať ako bude riešené odhlučnenie tohto skate parku ? Aj profesionálny skatepark ak nie je v uzavretej budove produkuje extrémny !! hluk. Nestačí že obyvatelia Závadskej majú pri sebe hlavnú cestu a električkovú trať .Treba im pridať zopár decibelov aj pomocou skate parku ?Tieto parky sa vždy stavajú mimo obytnej zóny .Preto nechápem rozhodnutie postaviť ho priamo pod panelákmi . Je chválihodné budovať niečo pre mladých ale preboha nie priamo pod panelákom skatepark .To je doslova trest pre obyvateľov.

02. júl 2019

Tomas Mahi

Aký extrémny hluk? Čo to je stavenisko? vspatajte sa ludia!! Na celom svete sa skateparky stávajú v rezidenčných zónach a nikomu to neprekaza.
02. júl 2019

Andrej Múčka

Dobrý deň,chcel by som vedieť ako by ste reagoval aj by sa skatepark staval priamo pár metrov od vašich okien. Skate parky poznám a sú extrémne hlučné skúste ísť napríklad do Pardubìc kde je veľký profi skate park. A verte mi že by ste ho pod oknami nechcel. Preto je v dostatočnej vzdialenosti od panelákov. A tak to má byť. Ja som za stavbu skate parku ale určite nie v takej blízkosti k panelákom ako sa chystá v Rači. Ľahko sa reaguje aj niečo také nestavajú pod vaším oknom. Nevadí mi basjetbalovè ihrisko ktoré tam momentálne je. Ale akýkoľvek skate park vyprodukuje podstatne viac hluku. Tresknite pár krát skejtom po betóne a pochopíte o čom hovorím.
02. júl 2019

Zuzana

Súhlasím s rozvojom športu budovaním športovísk ale takisto súhlasím aj s právom obyvateľov na kľud. Tiež som nie celkom presvedčená že lokalita umiestnenia je zvolená správne. A to môj syn chodí na rôzne dráhy s kolobežkou a občas sú to skutočne riadne šupy . Obzvlášť keď decká na skejtboardoch šúchajú krajom dosky po dráhe pri jazde – proste nič príjemné to nie je. Ale asi by som počkala na celkovú vyzualizáciu .Možno to bude všetko poriešené k spokojnosti obyvateľov aj malých a väčších športovcov .
02. júl 2019

Martin

Je to na zamyslenie, prečo mestá naďalej budujú betónové a asfaltové plochy. Okrem vyššie spomínaných problémov s hlukom je tu aj problém klimatický. Tak ako je napr. aj na Žarnovickej pred knižnicou nezmyselná asfaltovo-betonova plocha bez využitia, tak tieto plochy nám zvyšujú teplotu a sucho v meste. Mali by tam radšej vysadiť stromy na oboch miestach.
03. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ako bude riešené odhlučnenie skateparku vás budeme informovať hneď, ako budeme mať v rukách vypracovaný projekt.

S pozdravom

MÚ Rača
05. november 2020

Odpoveď samosprávy

V najbližších týždňoch očakávame začiatok stavebných prác na predmetnom skateparku. Pri príprave jeho projektu zdôrazňovala MČ Bratislava - Rača vybudovať prvky tak, aby bola minimalizovaná hlučnosť pri ich využívaní.

Z toho dôvodu nebudú v skateparku využité kovové ani drevené prekážky, ale budú betónové. Vytváraný hluk preto neprekročí obvyklý hluk na sídlisku akým Záhumenice sú.

V prípade narúšania nočného kľudu požiadame Mestskú políciu o pravidelnú kontrolu skateparku.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania