Porušovanie plynulosti cestnej premávky

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
Peter 24. januára 2014

Novohorská ulica - Rača.
Prikladám foto 1 a foto 2. Smetné kontajnery nemajú na ceste čo hľadať. Prikladám výňatok zo zákona 8/2009.
Foto 3-6 - parkovanie vozidiel na krajnici. Podľa Zákona o cestnej premávke smú vozidlá na krajnici stáť len v prípade, že ostáva 3 metre voľného priestou pre 1 jazdný pruh. Nakoľko ide o obojsmernú komunikáciu, má byť priechodných 6 metrov. Všetky vozidlá by mali byť okamžite odtiahnuté.
Túto skutočnosť vedia majitelia áut, ktorí nemajú možnosť inej parkovacej plochy. A túto skutočnosť vedia aj zodpovední pracovníci Miestneho úradu Rača. Polícia tiež túto skutočnosť ignoruje, veď kde majú tieto vozidlá parkovať ?
Zástupcovia Mestskej časti Rača vedia kvôli Vinobraniu pružne riešiť dopravnú situáciu, keď ide o príjem do obecnej pokladne. Vtedy vedia prizvať zástupcu Krajského dopravného inšpektorátu na prediskutovanie dopravných obmedzení.
Prečo teda nekonajú aj v prospech svojich obyvateľov a nenavrhnú, neschvália a nevyriešia tento problém raz a natrvalo.
Jednoduché a najlacnejšie riešenie je zjednosmerniť Novohorskú ulicu !!!
Nechcem týmto spôsobiť majiteľom áut problémy, chcem len dosiahnuť jednoduché a myslím že aj najlacnejšie riešenie, ktoré bude chrániť plynulosť cestnej premávky. Ako majiteľ vozidla budem tak isto chránený a nebudem každý deň v neistote, že mi vozidlo odtiahnu.

25. január 2014

Peter

Dnes som na tejto web stránke našiel z 30.9.2013 podobnú požiadavku spoluobčana. Požadoval vyznačenie parkovacích miest na Novohorskej ulici.
Odpovedala mu prednostka MÚ Rača pani Ing.Jana Pešková.
Reagujem teda a konštatujem.
Vážená pani prednostka. Odvolávate sa na Zákon o cestnej premávke č. 8/2009, ods.1, § 23. Máte úplnú pravdu.
Podľa Vašej odpovede Ste si plne vedomá porušovania tohto zákona vodičmi parkujúcimi na Novohorskej.
V uvedenom zákone, § 43 určuje ako a kto má prekážku /čiže protizákonne parkujúce vozidlá/ odstrániť z komunikácie. Je to správca komunikácie !!!
Pani prednostka Vy ako verejne činná osoba a zároveň zástupca správcu komunikácie by Ste mala vzorovo pristupovať k dodržiavaniu zákonov. Vy by Ste teda mala zabezpečiť odtiahnutie všetkých vozidiel parkujúcich na Novohorskej ulici. Rád by som videl a počul ako vysvetľujete obyvateľom Novohorskej tento Váš krok pre dodržiavanie zákona. Nečinnosťou MÚ Rača ako správcu komunikácie vystavujete a nútite občanov porušovať zákony.
Nebolo by teda najjednoduchšie riešenie zjednosmerniť Novohorskú ?

A tie smetné kontajnery na ceste nemajú čo hľadať...
26. január 2014

STALKER

Je viditet, ze MU Raca ma ine starosti. V Raci a Krasnanoch zakazali pristup sluzbe Street View.
Zaujimave, ze v Starom Meste, kde zije slovenska plutokracia a su sidla ambasad, tak problem nebol.
27. január 2014

Odpoveď samosprávy

Na návrh Mestskej časti Bratislava – Rača bol dňa 29.3.2011 v operatívnej komisii pri oddelení dopravy Magistrátu hl. m. SR Bratislava odsúhlasený projekt zmeny organizácie dopravy Alstrovej a Jurkovičovej ulice, následne mala byť odsúhlasená zmena organizácie dopravy na Novohorskej ulici. Jednalo sa o zjednosmernenie týchto ulíc. Nakoľko však s týmito návrhmi nesúhlasili poslanci v Komisii výstavby, územného rozvoja, dopravy, životného prostredia a verejného poriadku Miestneho zastupiteľstva MČ Bratislava – Rača, k realizácii týchto návrhov neprišlo.

Vzhľadom na stále sa zhoršujúcu situáciu v statickej doprave na Novohorskej ulici a prichádzajúce podnety občanov, opätovne predložíme na najbližšie rokovanie Komisie výstavby, územného rozvoja, dopravy, životného prostredia a verejného poriadku Miestneho zastupiteľstva MČ Bratislava – Rača /5.3.2013/ návrh na zjednosmernenie Novohorskej ulice.

S pozdravom

Ing. Jana Pešková
prednostka miestneho úradu
Mestskej časti Bratislava - Rača
28. január 2014

portos

To važne?? Ja som myslel že auto Street View malo poruchu,
29. január 2014

peter

Nikto nic nezakazal. Je to hlupost na n-tu. Chyba je na strane Street View.
30. január 2014

Kraviar

Za bolsevika, ked nefungoval TV obraz, tak nabehli titulky "Porucha je mimo uzemia CSSR".
02. február 2014

Emil

Kto sú členovia komisie výstavby, územného rozvoja, dopravy, životného prostredia a verejného poriadku? Aby sme vedeli, koho v budúcnosti nevoliť:
Poslanci:
Predseda: Eduard Brychta
Ing. arch. Milan Andráš PhD.
Mgr. Bc. Michal Drotován
Ing. Michal Hrdlička
Cyril Sekerka
Mgr. Tibor Šimoni MBA
Mário Khandl
Neposlanci:
Bohuš Halinkovič
Ing. Ingrid Vanerková
Mgr. Peter Socháň
Ing. Peter Vodanský - odvolaný 23. 10. 2012
zdroj:http://www.raca.sk/mestska-cast/komisie/
03. február 2014

Peter

Emil ďakujem že ste takto priamo pomenoval osoby, ktoré majú problém riešiť, ale majú mnoho dôvodov to nerobiť.
Návrh jednosmernej Novohorskej bol v komisii spolu s návrhom riešenia Alstrovej. Nakoľko ale na Alstrovej býva p. *** a po zjednosmernení vy to mal do práce obklukou, všetkých presvedčil že to nebude dobré. On je ten kto to má 200 metrov do svojej predajne záhradníckych potrieb a musel by si každé ráno spraviť kolečko okolo Rače. Jeho nezaujíma že trpia stovky obyvatelov týchto ulíc, jeho zaujíma len svoje pohodlie.
Keby išiel do práce pešo, má to ccá 200 metrov...
06. február 2014

Volici z Novohorskej

Na predmetnej ulici by mal byvat aj poslanec za SDKU Simoni. Ale ako jeho susedia vieme,ze tam uz nebyva. Preto sa o tuto ulicu nestara. Hoci sme ho o to poziadali. Samozrejme,ze tam ma na schranke menovku. Poslanec Simoni,vykaslite sa na tych 350 euro od uradu a odstupte. Pomahajte radsej obcanom vo vasom novom bydlisku. My vieme,ze vas Pilinsky potrebuje raz za dva mesiace pri hlasovani. Ale my vasi susedia takehoto poslanca nepotrebujeme!
06. február 2014

Martin J.

Presne takto to funguje v rámci čudných pravidiel zákona o komunálnych voľbách.
Aj v BA II poslanec z SDKÚ za obvod Ružová doliná má trvalý pobyt na konci Prievozu.
06. február 2014

Igor

Martin nepatri Prievoz pod Ruzovu dolinu? Ja byvam na Novohorskej a tu je to uz verejne tajomstvo,ze si poslanec Simoni postavil niekde mimo Bratislavu dom a odstahoval sa. Sused poslal Simonimu aj mail,ze sa s nim chce stretnut,ale ten sa mu uz neozval.
06. február 2014

Martin J.

Igor, veď práve. Prievoz a Ružová dolina patria do Ružinova.A poslanec z drujej strany obvodu potom ani nevie, aké ulice a problémy zastupuje. Podľa mňa, by mal kandidujúci poslanec bývať v obvode v ktorom kandiduje.
U nas sú tzv poslanecke stredy, na ktoré sa však poslanci ani neunúvajú chodiť..
06. február 2014

Peter

Páni a dámy,
ja som sa pokúšal tento problém riešiť s poslancom Šimonim asi pred rokom. Na môj email mi odpovedal asi po mesiaci s návrhom:
"Dajme kávu v Barónke"
A čo som ja nejaký vekslák, aby som vysedával v Barónke pri káve ???
Potom mi už neodpovedal. Vraj išiel robiť do Nemecka ako som počul...
Starosta p. Pilinský mi potom doporučoval pre podporu spraviť petíciu, žiaľ nemám na to čas. Keby Ste niekto mali na to čas, rád pomôžem.
10. marec 2014

Odpoveď samosprávy

Komisia výstavby, územného rozvoja, dopravy, životného prostredia a verejného poriadku na svojom zasadnutí, konanom dňa 5.3.2014 neodporučila realizovať predložený návrh zjednosmernenia Novohorskej ulice v smere od Sadmelijskej ulice po výjazd z obytného domu v Pálffyho kúrii, úsek od tohto výjazdu by bol obojsmerný. Proti realizovaniu jednosmernej premávky boli všetci prítomní poslanci. Z uvedeného dôvodu nebude MČ Rača meniť organizáciu dopravy na Novohorskej ulici.

Ing. Jana Pešková
prednostka miestneho úradu
Mestskej časti Bratislava - Rača
04. január 2016

KRISTUŠAT NEKI

navrhujem svojpomocne instalovanie betónových kvetinacov, neporusuju vôbec nic nakolko sa nachadzaju aj pred min. dopravy....a to este aj nevysadene..

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania