Zámočnícka-reklama-vizuálny smog

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Neriešený
meno
Julia 06. júla 2019

Na rohu ulice medzi Michalskou a Zámočníckou je vizuálny smog. Nakoľko Michalská veža je jedna z našich najznámejších pamiatok, je docela nevkusné aby vedľa nej viseli Halloweenske ozdoby z Číny. Plus aj tých reklám na rohu tej budovy je priveľa a sú veľmi nevkusné.

Pred pol rokom na konci Zámočníckej visela keramika skrz ulicu, čo bolo veľmi fotogenické a milé pre turistov, ale tieto čínske pavúky maju od toho ďaleko.

07. júl 2019

Jerome

odporné
07. júl 2019

Jerome

toto Vam odpisu:


KPÚ BA konštatuje, že reklama nenarúša pamiatkové hodnoty objektov národných kultúrnych pamiatok, KPÚ BA sa k umiestneniu reklám a označení prevádzky vyjadruje výlučne z hľadiska ochrany pamiatkových hodnôt jednotlivých objektov a pamiatkového územia.
11. júl 2020

Miriam

Prosim admina, aby riesil tento podnet. K dnesnemu dnu ziadna zmena, dokonca sa reklamne tabule este zvacsili a este viac zakryli krasnu historicku budovu. Viete prosim ziskat stanovisko a teda hlavne riesenie, od kompetentného uradu k tomuto podnetu?
Dakujeme
12. júl 2020

Jerome

toto je fakt grc
12. júl 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme opätovne preposlali samospráve so žiadosťou o reakciu.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
20. september 2021

Ľubica

Prosíme neodkladné riešenie.Nepochybne je umiestňovanie takéhoto vizuálu v rozpore s ochranou pamiatok. Zásahy na pamiatkových budovách nemožno robiť bez súhlasu KPÚ, ktorý v tomto prípade nemohol byť vydaný (KPÚ mi na podnet neodpovedal). Mesto predsa musí zastaviť premenu na gýčové balkánske trhovisko.
26. september 2021

Jerome

Pýtam sa, ako je možné, že Staré Mesto tretí mesiac NEREAGUJE ?!!

Pani starostka ! sa fotí kade-tade, prosím ju, nech sa odfotí aj pod touto opachou!
Snáď pri pozeraní fotiek si uvedomí....
26. september 2021

Miriam

Jerome, pani starostka sa tu nedavno odfotila. Avsak ja sa obavam, ze pani Aufrichtovej ten vizualny smog bud neprekaza (alebo sa jej to mozno dokonca paci), alebo ako manager nevie tento problem riesit. Za jej vedenia sa to extremne zhorsilo a cele mesto je posiate reklamami ktore uplne znicili krasne historicke centrum. Ja sa hanbim pozvat do Stareho mesta zahranicnu navstevu a uz tam ani sama nemam chut chodit, lebo sa len rozculim
26. september 2021

Jerome

Milá Miriam,

úplne s Vami súhlasíme ! Čo dodať ? Obávam sa, že by to bol nízky slovník :):)

Hanbím sa, že máme takú starostku ...slabá útecha, že som ju nevolil !

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania