Exnárova-Zeleň a životné prostredie-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
jass 07. júla 2019

Kosačky arogantne vyslané celý deň štátneho sviatku kosiť na miesta, kde bývajú ľudia, túžiaci si tiež počas voľného dňa oddýchnuť!
Všetky ambulancie, obchody, pracoviská, úrady sú zatvorené, zamestnanci majú voľno,no MČ Ružinov dovolí vyslať na nás obťažujúci hluk, smrad zastaralých motorových mechanizmov PRVPS.Decibelmi dlhé hodiny prekračujú hygienikmi predpísané hladiny určené k ich dodržiavaniu. Niekto si tu chce na úkor našich daní príplatkami privyrobiť ku mzde,tak občania strpte tento nehospodárny zámer aspoň na 2x-na nepohode skazeného sviatočného dňa5.7.(hukot, smrad, prášenie, znemožnený relax na lavičkách, v bytoch, ohrozenie na chodníkoch),i na odčerpaní zdrojov svojvoľných príplatkových nájazdov komanda naftových kosačkárov.Ako je to možné, kto je za tento prešlap zodpovedný?

08. júl 2019

Jerome

sme radi, ze ste to zverejnili, okrem stavbarov, ktori pracuju uz aj na Stedry den,este aj kosačky!!
08. júl 2019

Jerome

a este Vam odpisu, ze cele Slovensko dohana kosenie, fnuk,.fnuk, kedze maj bol dazdivy,,,
08. júl 2019

Tomasko

Ste normalny(-i)? Urobili robotu. A este frflete. Vacsina SK sa vybrala na chalupu a tam kosili buchali a a robili iny bordel. Tu vam pod oknom porobili poriadok (bez toho aby ste pohli r prstom) a vy na nich kydate. Sluch si tak akurat kazia oni. Pochybujem ,ze vo vasom pribytku prekracuju normu. Odkial viete , ze odcerpavaju penaize. MAte prehlad o ich prijmoch? Uz vas vidim ako ste chceli v tom momente relaxovat na lavicke pri travniku a pocuvat rutiace sa elektricky a auta. A ako vam nebolo umoznene sa k tej lavicke dostat, lebo po chodnikoch sutazili kosackari kto zrazi viac chodcov.
08. júl 2019

jass

Tomáš-ko, to ste sem prišiel robiť voči mne výsluch? Keď ste si odišli "väčšina" do vašich cezpolí a tam sa vzájomne obšťastňovali hlukom, vaša vec, Neodhláňajte tu pozornosť od predmetu veci. Tu je podaný podnet na niečo iné. Kto povolil nástup do zamestnania cez štátny sviatok v organizácii patriacej MČ Ružinov?
Je to základná neúcta voči celému sviatku i voči obyvateľom, ktorí v tomto meste žijú, majú tu domov a neutekajú z neho pri každej možnej prvej príležitosti.
K ostatným všetečným otázkam si naštudujte zákonník práce i s príplatkami, i pozrite si, ako bezohladne sa motorizovaní kosačkári valia každý deň i po chodníkoch v štýle chodec uskoč - uhni kam môžeš...
08. júl 2019

Tomasko

Ako viete ,ze to riesi organizácia patriacej MČ Ružinov. Co ak to riesi mesto. Co ak to je zivnostnik (nema zakazane pracovat) ? Ukazte mi toho bezohladneho kosackara.
10. júl 2019

jass

Stále čakáme na odpovede, cez koho ruky to prešlo (ak sa ozvú) ďalšie vie zistiť aj inšpekcia práce, keď ostanú bezradní a nepriznajú farbu.
Na tieto trávniky objednáva práce MČ Ružinov - či už vlastných PRVPS, alebo aj externých.
11. júl 2019

Tomasko

Co vas vlastne erie? Ze to pokosili? To co dostali za pracu je medzi koscom a tym kto ho plati. A ak je nespokojny tak sa pojde stazovat niekde inde a nie sem. Alebo ,z e ste mali chvilu zneprijemneny zivot (zvysenou hladinou hluku) ? Na co vlastne chcete odpoved alebo sa stazujete?
11. júl 2019

Jerome

Tomasko, asi neviete citat a nechapete a pomylili ste si forum :)
11. júl 2019

Tomasko

Jerome! Citat viem. O pisani by som to moc netvrdil. A asi nechapem. Aby sa niekto stazoval na pokosenie travnika? To ze to vyslo na sviatok? Smola. Ale ale urobili a odjechali. Kosacky su momentalne motorove a robia nejaky hluk. To robi aj holub na parapete , ktory si tam o 5 rano sadne a snazi sa pokefovat druzku. Tiez naprd den. A nedela rano. Ked budete robit cokolvek a kedykolvek , tak niekto bude frflat. Viete kolko alergikov si vydychlo (ani ja nie)? A niekto sa tu ide na to stazovat, hlada financne argumenty. Akceptoval by sam staznost na nepokosenu travu, alebo ak by zacali o 6. rano kosit (zeby? Potom odvolavam vsetko co som tu napisal a pripojim sa k staznosti.)
11. júl 2019

jass

„Tomasko Ste normalny(-i)?“
11. júl 2019

Tomasko

verili by ste ze sme/som (alebo?) . Ale som ochotny vypocut si rozumne argumenty, ktore ma presvedcia o opaku
11. júl 2019

Jerome

Halo admin, zobudte sa, to uz zverejnute vulgarizmy ala "pokefovat"? Klesate na uroven New Times...
a Mily Tomáš/ko/, JASS to jasne napisal,

1. jeden z najvacsich sviatkov,absolutne nepripustne taketo prace
2. ma pravdu, ze sú priplatky za prace v den pokoja!
3. mestske casti idu obnoviti VZN ---ktore bolo platne donedavna: NO WORK v nedelu a pocas sviatkov a v sobotu po 13,00 ---cize ide o hlucne stavbarske prace, rekonstrukcne a podobne, cize aj kosenie...
4. kedze platime/e/ dane v BA nielen ako fyzicke,ale aj ako pravnicke osoby, MNA osobne neteší plytvanie našimi daňami..= priplatky za tuto cinnost v den pokoja!!
5. je normalne, ze ludia chcu o siestej,ale aj o siedmej rano spat!
6. vsetcu túžia po cistote, uhladnosti,poriadku, atd. nedalekeho Rakuska,,,tu, ak by ste Vy ako majitel rodinneho domu pocas sviatku kosili a robili hluk, hned na Vas volaju MsP a dostanete mastnu pokutu...
7. Vase blaboly ala vsetci sli na chalupu absolutne neobstoji a nemate pravdu, ja Vam mozem napisat, že vacsina ostala zrelaxovat doma - vychutnat si pokoj v Bratislave :)
11. júl 2019

Tomasko

Jerome!
Vulgarne sa tu nevyjadrujem. Neviem ako vyjadrit pariaci akt dvoch rozlicnych pohlavu vtaka (holuba) slusnejsie. Zial robili to a zobudili ma. Atiez neriesili pri to nocny klud
1. Sviatok nesviatok. Zakazane to nieje.
2. Nehovorim ani som nikdy nepovedal, ze priplatky neexistuju. Ak to riesi dodavatel tak ten to ma zaplatene zmluvne a ak to robia jeho zamestnanci tak to je jeho problem. Obec by urcitr svojim neplatila navyse
3. Ako ste napisal, tak idu obnovit. Pravdepodobne nie su platne. To by ste inak reagoval.Preto to nie je zakazane.
4. Vid bod.2
5. Nikto tu nehovori o skorom case. A ak to bolo tak skoro, tak ako som poveda, odvolavam vsetko co som tu napisal(dokonca sa jassovu ospravedlnujem) a pripajam sa k staznosti.
6. Ak mal jass podozrenie na porusovanie nuecoho, mal kontaktovat. MsP (Pz). Preco sa stazuje az o niekolko dni. Mohol to mat aj zdokumentovane. Oni su na to aby to preverili.
7. Asi mate pravdu. Statisticky asi vacsina neodisla. Preto boli vsetky parkoviska poloprazdne. Ale ak by odisiel co i len jeden obyvatel Ba na chalupu a tam vyuzil predlzeny viken na pracu, tak robil to iste len v inej obci

Hawk
17. júl 2019

Stano

Tomasko, kosacky pridu pred siedmou, v sobotu ci v sviatok. Je leto, vyvetrat sa da iba cez noc, tak si otvorite okno a jedine dni, kedy sa mozte vyspat, vas z postele vyhodi rev kosacky. Ono sa kosit moze iba ked trava este nie je rozpalena, takze toto je ok, ale skutocne by sa nic nestalo, keby sa kosilo iba v pracovne dni.

Tohtorocne obsedantne kosenie totiz z tych travnikov urobilo minimalne v okoli Nevadzovej vyschnutu pust a je uplne zjavne, ze sa kosi podla nejakeho rozpisu na nastenke a nie podla posudenia odbornika a podla jeho instrukcii. Takato "trava" nechladi ani nezadrziava vodu, jedinym efektom je znicenie vsetkeho ziveho, co tam este bolo, palenie benzinu, rozmetavanie hliny (a psich exkrementov) a spominany hluk. Toto naozaj nie je efektivne minanie penazi a uz vobec nie priplatkov.
17. júl 2019

Tomasko

Stano. Ako som uz 2x napisal. Ak Ze medzi 7-8 zacinaju. Su tiez ludia a nechcu makat do vecera. Ale pochybujem ze JASS ich pocul o 7 rano vo sviatok. Kolkokrat do roka kosia? 3-4. Viac nie. Takze sa stazovat , ze stale to robia v dni ked je volno je blbost. Ale robia to aj cez pracovne dni.
To ci je to kosenie efektivne je otazne. MESTO (obec atd ) sa iba stara aby aby splnilo zakonom stanovenu povinnost. Nedokazete to zabezpecicit aby bolo po voli vsetkych. Ak asi pozriete ine staznosti, tak sa mnozia tie na nepokosenu zelen. A iba jeden sa stazuje na hluk pri koseni. X ku 1 (x:1) .
A ako som napisal. Pravdepodobne to robi dodavatel, ktory je plateny pausalne. Takze mzdy si riesi on s robotnikmi.
A ak to bolo tak skoro, tak ako som povedal uz skor, odvolavam vsetko co som tu napisal(dokonca sa jassovu ospravedlnujem) a pripajam sa k staznosti.
17. júl 2019

Stano

konkretne Ruzinov si kosenie zabezpecuje zamestnancami vlastneho podniku, vid https://www.rpvps.sk/

Zaciatky v sobotu o siedmej mozem potvrdit aj ja a neslo tento rok o jedinu sobotu, ked ma zobudili. Vo sviatok zrejme kosili niekde inde takze tam neviem. Ono to totiz nie je ze na jednom mieste jeden den a potom mesiac klud, kosacka pride pokosit jeden kusok jeden den, dalsi kusok druhy den, a potom este nabehnu to rucne dokosit. A zrejme este jeden travnik mestska cast a druhy mesto, podla toho, co komu patri.

Mojou najvacsou vyhradou je ale skutocne to, ako tie travniky vyzeraju. Trava sa naozaj v horucavach nesmie zosekat uplne na kratko a tak to zarucene ani v zakone nestoji.
18. júl 2019

Tomasko

Tu sa vycita neefektivne nakladanie s peniazmi. podla fotky aj nieco urobili. Prikladam ozaj neefiktivne minanie (ale to sa netyka Ruzinova) z dnesneho dna. Tu zelen (suchu) skratili asi (nech nezerem) o 3 cm. Na prvom obrazku je "pokoseny" iba horny okraj travnika. Druhy je po vykonani akcie.
18. júl 2019

Tomasko

tak obrazky su prehodene
29. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu životného prostredia.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
01. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Dotknuté pozemky nekosilo hlavné mesto. Jedná sa o trávnaté plochy v správe mestskej časti Ružinov.
S pozdravom

Oddelenie životného prostredia
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
02. august 2019

jass

No veď to som písal hneď na samom začiatku, že ich (pokútne?) vyslala MČ Ružinov, cez sviatok 5. júla - ako vidno aj na dátume prijatia môjho podnetu. Nechali ste sa asi na Magistráte zbytočne zaviesť *grafomanom, ktorý sa tu snaží odvádzať pozornosť na svoje konštrukcie - pritom, ako sa Ružinov sprisahanecky neozýva. Dúfam, že už z *jeho strany stačilo, a už uspokojený si vyčerpal svojich X nadmerných tapetáží.
Ku "kvalite" prístupu absolútne neefektívneho kosenia a presunov kosačkárov v Ružinove by som tu tiež mohol písať aj tri hodiny, no dúfal som, že čím menej sa bude v nahlásenom podnete plkať mimo základnej témy, tým ostane väčšia pravdepodobnosť, že zodpovední z Ružinova sa počas každodennej 8-hodinovej pracovnej doby dostanú k čestnej reakcii. Nestačili im ani štyri týždne... To tam mohol rovno ostať starý ansámbl nepopulárneho ex-starostu.
02. august 2019

Tomasko

Haf
03. august 2019

Jerome

mame napisat mia, Tomasko, na to cakate? muhahaha
03. august 2019

Tomasko

Piste si co chcete? By ma tiez zaujimali, co sem napisu. Na ich mieste by som sa tiez na to vykaslal. Proste som jeden , ktory nesuhlasi s prispevkom. To hadam mozem. Je tu dost prispevkov , ktore maju moj hlas, a tiez na to nereaguju. Ale zial tento k nim nepatri. A povedal somsi svoj nazor , tak ako jass napisal svoju kritiku.
03. august 2019

Jerome

Vase haf je nevhodne, uroven ZDŠ, samozrejme, v ramci slusnosti si piste co len chcete

you wanna miau?
25. január 2020

jass

V tomto období zas hučia deň čo deň od 7.00h celodenne už týždne v okolí pár domov pri zbere lístia napadeného na jeseň 2019. Tohto času pekne navlhnutého až namrznutého. S ohromne neefektívnym postupom prác..Na pár desiatok metrov štvorcových sa vracajú napríklad 4-5 dní a beztak nie ke lístie dokonale odpratané.

Ručne iba s nemotorovými nástrojmi by to bolo pri rovnakom počte pracovníkov hotové 5x rýchlejšie, navyše dokonalejšie a bez sprievodného smradu, ohromného hluku prevyšujúceho povolené normy pre obývanú oblasť. Nepochybne ani emisné normy nebudú príliš kóšer pri tom vypúšťanom smrade ich obstarožných motorových nástrojov--techniky, zrejme nakúpených už ako vyradených v zahraničí.
Ozaj dobrý manažment i kontrola mlčiacich zodpovedných.
26. január 2020

Jerome

treba priamo napisat starostovi Ruzinova,betw, nedela je dnom pracoveho pokoja je ZAKAZ hlucnych prac!! Pripomente starostovi a viete koho nevolit...
26. január 2020

Tomasko

Zdravím vo spolok.
Jass, teraz idem s vami súhlasiť. Ak je to tak ako pisete, tak efektivita je nulová. S tym som sa stretol aj pri iných prácach. Tiež som videl *zmazané adminom* a co počas vetra s fukacom zhŕňal listie. Z jednej strany nafúkal a z druhej vietor rozfukal. Tak sa točil dokola asi hodinu a nakoniec tam nechal kopu a odišiel. A vietor to opäť rozfukal. Ako napísal jerome, napíšte na urad, keď tu nereagujú.
A teraz nesúhlas. No a čo že začínajú o 7 (ak to nie je víkend). Pracovná doba beží.
Jerome! Aj dnes hucia? Ak nie, tak prečo tu rozduchavate vášne.
26. január 2020

Jerome

Citat:

V tomto období zas hučia deň čo deň od 7.00h celodenne už týždne

Tomas, preto reakcia na nedelu, ,bavime sa o dni NEDELA.
Nejde o nijake vasne. Nepridavajte sem bulvarne vyrazy, prosim
26. január 2020

jass

Napísané ako fakt, nech si to už každý vyloží za seba. Za mňa to znamená, že je smiešne ako sú vyslaní už od skorého rána na takto absurdnú prácu zberu 2-4x ťažšieho lístia v januári, než keď bolo na jeseň vyschnuté (navyše hlučnú, smradiacu, nebezpečnú pre chodcov ktorí idú do práce, obchodu...lebo stále zavadzajú v priestore a pohybujú sa ako... nepredvídatelne a neraz nie pomaly, hoci ich jazda neraz pripomína jazdu na autíčkach v lunaparku - ide na tej "kosačke" od miesta kde nedokonalo vysal lístie asi na ploche 3x2 m čochvíla 50-100 metrov ku velkému kontajneru nedaleko zloženému trebárs na tráve, vráti sa a zas obslúži 3x2 m hoci aj čiastočne tých istých...medzitým klučkuje a točí sa asi aby ho nechytil pracovný stereotyp) a trvá im to akože celý deň A potom ďalší a ďalší deň.
Ak potrebuje mestská časť prezentáciu, "prednášku" kludne im predvediem napríklad za 1000 EUR za cca hodinovú ukážku tento časovo, materiálne,nákladovo i emisne úsporný tip, ktorý si asi nevedia predstaviť, keď sa tvrdošijne držia tých absurdných postupov.

Nech si nastúpia o 7:00 h ale nech sa neflákajú a nech ten čas nepreflákajú, tu vidno že si sai zadali, že "sem" budeme chodiť tento týždeň - 10 dní, potom zas do polkruhu o 300 metrov ďalej bez ohladu na skutočnosť, že ručne bezmotorovo by im táto práca vyhrabania, zhrabania a naloženia trvala na danom mieste maximálne jeden pracovný deň. Ale to už rozoberám do podrobna to isté, čo som napísal dávnejšie a nielen v tomto podnete
V tomto čase som ich tuším nezastihol "v akii" počas nediel, ale chodievajú až príliš často po celý rok a neraz v sobotu, nedeľu, aj cez prvotne uvedený štátny sviatok. Samý hluk a prekážky na chodníkoch, cestách, jazdia na štvorkolesových motorových "vozidlách" bez povolené výnimiek denne po cestách, zákazom po priechodoch pre chodcov, neosvetlení po ceste... des, fraška, Kocúrkovo - naťahujú si čas na celoročnú prácu a zrejme si vyberajú dokola určité "obľúbené fleky" .
Hoci bežné termíny tou svojou neefektivitou, či nečinnosťou alebo maskovanou činnosťou (50-80% z nich "na niečo" čaká) predtým preflákali.

Treba ich len istý čas pozorovať triezvym pohľadom a každý si to zhodnotí sám, či takáto trvalá hučiaca falošne naťahované robota má svoje opodstatnenie.

P.S: starostovi píšem cez Odkaz pre starostu, nemám čas sa s nimi handrkovať osobne, to nestíham reklamovať ani veci vo vlastnom okolí ako človek sám za seba u "zodpovedných"(spackané práce, postupy, prehmaty, reklamácie atp). Občas sa stretnem s prístupom úradníkov aj z MČ, niekedy OK, niekedy ako prežívajúce úradnícke fosílie z čias socalizmu s nadradeným neochotným prístupom, ale najčastejšie sa praktizuje šport prehadzovania si "zodpovednosti" do stratena.

Títo súčasní i komunálni politici sú už tiež viac len takí PR - len nimi účelovo mediálne vytvorené abstraktné obrazy seba samých s prvkami samochvály, ale účinné reakcie, riešenia aj cez tento portál asi tak len na úrovni 15%... a to nemyslím že včasné riešenia, ale celkovo tie ktoré trvajú typicky príliš dlho k vyriešeniu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania