Lipského-trávnatá plocha-nepokosená

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

V riešení
meno
Beáta Rodáková 10. júla 2019

Dobrý deň, chcela by som sa sťažovať na kosenie v mestskej časti Dúbravka. Za 27 rokov čo žijem v Dúbravke som takú starostlivosť nezažila. Konečne po polmetrovom trávniku prišlo na kosenie. Nie nekosilo sa len sa na veľkých plochách VYTRHALA tráva. Darmo 2 týždne čakáme na dokosenie pod stromami, pri obrubníkoch, pri lavičkách a na menších plochách. Okrem toho, že k vykoseniu stále neprišlo, kopy trávy tiež nikto neodviezol. (čo ma za následok zničenie trávnika pod kopami. Naozaj nechápem, že táto oblasť doteraz fungovala a tu ideme nie k lepšiemu priam ku katastrofe. Boli sa zodpovední pracovníci pozrieť na prácu koscov, prevzali ju alebo aj zaplatili?Som názoru, že firma, ktorá realizuje kosenie má zaplatiť Dúbravke,
Mrzí ma, že veci sa nezlepšujú, ide o pravý opak.

17. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pani Rodáková,
máte pravdu, nové zákony a pravidlá verejného obstarávania spôsobili, že sa nám v novom volebnom období, situácia so zabezpečovaním kosenia skomplikovala, z dôvodu prieťahov vo verejnom obstarávaní.
Doposiaľ úrad pre verejné obstarávanie nerozhodol vo veci prešetrenia verejného obstarávania firmy na tzv. letnú údržbu, ktorú sme štandardne obstarávali na obdobie štyroch rokov.
Boli sme preto prinútení hľadať náhradné riešenia. Obstarali sme firmu na jedno kosenie. Napriek tomu čas i počasie hralo proti nám. Začiatok kosenia bol posunutý a dostatok vlahy znemožnil práce a posilnil trávu. Aktuálne ale už prebieha druhá kosba, avšak vzhľadom na vysokú trávu už za sťažených podmienok.
Kosbu štandardne zahajuje veľký kosiaci stroj, ktorý nasledujú pracovníci s ručnými vyžínačkami. Títo sú pochopiteľne v tempe pomalší a ich práca je oproti stroju, ktorý kosí rovinaté a ucelené plochy, detailnejšia a rozdrobenejšia.
Dnes prebehla kontrola kosby v oblasti Vášho podnetu. Pri obrubníkoch, lavičkách i pod stromami je obkosené a kopy trávy odvezené. Na dlhodobé ponechávanie kôp trávy na mieste i na ďalšie prípadné nedostatky dodávateľa upozorňujeme a sme s ním v dennodennom kontakte.

Veríme, že zlepšenie už vidno a ďakujeme za trpezlivosť.
Kto? odd.životného prostredia
Kedy? júl 2019

Ing. Mária Smiešková
odd.životného prostredia
07. júl 2023

miso

Lipského-trávnatá plocha-nepokosená

nepokosena trava
07. júl 2023

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
10. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Ďakujeme za zaslaný podnet. Lokalita Vášho podnetu bola tento rok kosená už v dvoch kolách. Aktuálne je objednané tretie kolo kosby, ktoré by malo byť spustené koncom mesiaca júl.
S pozdravom
Kto? odd.životného prostredia
Kedy? leto 2023

Ing. Smiešková Mária

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania