Zimná neúdržba na Matejkovej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Uzavretý
meno
Lukáš 27. januára 2014

Pri tomto podnete si pripadám ako opakovací papagáj. Každý rok keď prvýkrát nasneží musím na tieto úseky chodníka upozorňovať aby ich začali upravovať. Robím tak snáď už piaty alebo šiesty rok za sebou...
Všetky fotografie sú očíslované a tu je k ním jednotlivý problém:
Úsek č.1 - tento chodník ma spravovať materská škola, ktorej zriaďovateľom je MČ Karlova Ves. Takto vyzerala dnes zimná údržba v ich podaní...
Úsek č.2 - Tento úsek majú spravovať domovníci priľahlých nehnuteľností. Prečo ich nevie mestská časť upozorniť napr. listom ohľadom tohto problému? Prečo na to musím upozorňovať každý rok? Konštatovanie, že sa o túto časť majú starať správcovia k ničomu nepomôže.
Úsek č.3 - o tento úsek sa má starať mestská časť. Takto to dnes vyzeralo...
Úsek č.4 - aj o tento úsek sa ma starať mestská časť. Takto to dnes vyzeralo...
Úsek č.5 a č. 6 - o tieto úseky sa má starať mestská časť. A aj sa o ne stará.

Všetky tieto úseky sa nachádzajú na rozhraní ulíc Matejkova - Jamnického. Dnes síce nenapadlo veľa snehu, ale vzhľadom, že sú v kopcovitom teréne oveľa ľahšie sa na nich niekto pošmykne...

29. január 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

čo sa týka úseku v správe MČ Bratislava - Karlova Ves, tak podľa vyjadrenia zmluvného dodávateľa bol tento úsek dočistený dňa 28.1.2014 od 13:50 do 14:50 k čomu prikladáme aj fotodokumentáciu.

Ohľadne úseku, ktorý má podľa VZN čistiť škôlka, resp. správca bytového domu budeme jednať priamo so zodpovednými o vykonaní nápravy.

Za podnet ďakujeme a za prípadné vzniknuté problémy sa touto cestou obyvateľom ospravedlňujeme.

--
Ing. Martin Patoprstý
vedúci referátu dopravy a cestného hospodárstva
MIESTNY ÚRAD MESTSKEJ ČASTI
BRATISLAVA – KARLOVA VES
Nám.sv.Františka č. 8, 842 62 Bratislava 4

Prosím, vážte si naše životné prostredie a tento e-mail vytlačte iba vtedy, ak ho naozaj budete potrebovať.
07. júl 2014

ibratislava

Myslím, že podnet je možné uzatvoriť ako vyriešený. Uvidíme zase o rok keď napadne sneh ako budú predmetné chodníky udržiavať :)
20. december 2016

Lukáš

Tak ako každý rok aj tento rok (opäť...) treba upozorňovať, že mestská časť zabudla na zimnú údržbu chodníka medzi ulicami Matejkova - Jamnického. Podnet je tu pravidelne riešený - predtým na https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/733/zimna-udrzba-v-podani-karlovej-vsi
Ďakujem za vyriešenie a konečné zaradenie tohto chodníka do zoznamu chodníkov, na ktorých sa má vykonávať údržba...
23. január 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
po upozornení na podnet oddelenie školstva MiÚ BA-KV kontaktovalo (emailom dňa 22.12.2016) materskú školu na Majerníkovej 11, ktorá je zodpovedná za údržbu daného úseku. Medzičasom došlo k náprave a sneh bol v tom čase už odhrnutý. Vzhľadom na náročnosť zimnej údržby a personálne kapacity materskej školy, je MiÚ nápomocný materským školám v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava-Karlova Ves pri zimnej údržbe priľahlých chodníkov pomocou pracovníkov a techniky hospodárskej správy a VPS. Od začiatku tohto roka prešla zimná údržba do starostlivosti príspevkovej organizácie mestskej časti Verejnoprospešné služby Karlova Ves. Táto bude v rámci zimnej údržby odpratávať pomocou techniky aj chodníky okolo MŠ, lebo je to pre niektorých školníkov príliš veľká plocha. Niekedy sa však stáva, že autá parkujúce v okolí MŠ bránia malému pluhu, aby sa dostal z vozovky na chodník a sneh odhrnul. Systém zimnej údržby sa snažíme neustále vylepšovať, ale prosíme o pochopenie. Vzhľadom na kapacity VPS sa nedá odhrabať všetko naraz.

Miestny úrad Bratislava-Karlova Ves
30. november 2017

Monika Hencová

Dobrý deň, prosím, odhrňte nám ten chodník od zastávky. V noci mrzne a dole kopcom sa to potom veľmi šmýka. Ďakujem za nápravu.
03. december 2017

Lukáš

Ďakujeme, že mestská časť vykonáva na tomto chodníku zimnú údržbu tak ako každý jeden rok - nijako a začne ju vykonávať (snáď) až po podnete. Ako funguje vlastne organizácia práce ma miestnom úrade keď každý rok je nutné mestskú časť upozorňovať na tento chodník?
06. január 2019

Lukáš

Tento rok zase zabudnutá údržba. Chápem ak by sa tieto chodníky čistili ručne, že to nejaký čas potrvá, ale čistené sú strojovo. Traktor prišiel, odhrnul len jednu polovicu úseku, a druhú stranu popri škôle (smerom na Jamnického) neodhrnul a odišiel. Po 24 hodinách už neprišiel. Samozrejme to cez noc namrzlo a ráno tam bolo jedno veľké klzisko. Písal som aj na mail dispečingu zimnej údržby no bez nápravy do 24 hodín - preto na to upozorňujem takto.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania