Exnárova-strom-suchý

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
Amalia 15. júla 2019

Dňa 4.10. 2018 na mes. úrad na e-mail lenka stipak odoslaná žiadosť o výrub suchých stromov. Z úrovne mest. úradu odboru živ. prostr. bol zaslaný list majiteľovi pozemku firme Elite holding o výrub stromov. Kópia listu zaslaná na vedomie. Do dnešného dňa 12.7.2019 k výrubu nedošlo. Hrozí v prípade silnejších vetrov spadnutie na ľudí, autá. Prosím v rámci možností odstránenie suchých stromov. Ďakujem.

15. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

preveríme situáciu a budeme Vás informovať.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
30. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ide o súkromný pozemok, vlastník pozemku bol na suchú drevinu upozornený. V súčasnej dobe nepredstavuje drevina ohrozenie. Vlastník o tejto skutočnosti vie.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
14. august 2019

Amalia

Dobrý deň
Na email od Lenky Stipak som odpovedala že nebudem čakať na administratívne prieťahy ktoré trvajú už 1 rok (odoslaný e-mail) a zrežem uvedené suché dreviny na vlastné náklady, kým nepríde k škode, úrazu. To je odkaz aj pre ostatných kompetentných.
Prajem všetkým aby riešili situácie bez zbytočných prieťahov. Martvoňová
18. január 2020

Lukáš Bartošovič

dobry den, snad sa nemylim, no predmetny strom bol orezany na vybranych miestach, zrejme pani zadavatelkou podnetu
21. január 2020

Amalia

P. Bartošovič mýlite sa stromy do dnešného dňa nie sú spílené a Váš obrázok tomu svedčí ze suchý strom borovice tam stále k 20.1.2020 existuje a nebol orezaný . Odpoveď od MÚ znela ze pozemok patrí majiteľovi ( trrvalý pobyt v ČR.) a nevie to ovplyvniť. Tak nech MU neustále urguje majiteľa. Zaujímavé je že MČ Ružinov ide s upozornením tabuľky spílovovať topele oproti ihrisku ( cca Čmelíkova) kde MČ Ružinov nie je vlastníkom a vie to spíliť. TO JE ZAUJÍMAVÉ NIEKDE TO IDE SPÍLIŤ VIAC ŽIVÝCH STROMOV ( Nevlastí pozemok MČ RUŽINOV) A INDE NEJDE SPÍLIIŤ 1-2 SUCHÉ STROMY. Ďakujem za odpoveď. Podľa mňa podnet nie je UZATVORENÝ.
16. marec 2020

jass

Z fotiek ten strom nevyzerá nebezpečne, na mieste to môže byť iné, ale asi tam už bol odborník, keď minulý rok nepredstavoval ohrozenie.
Skôr by ma trápila iná vec, ak je toto rovnaký majiteľ pozemku fontány s okolím, určeného na výstavbu (ktorý tiež k nemu prišiel svojimi cestičkami - ako tie zreťazené firmy, ktoré pred Samoškou na štýl zásahových výsadkarov zrovnali 40-50 dlhotobo rastúcich pekných stromov-fakticky parčík, a mrskli tam tú najhnusnejšiu opachu v podobe neforemného nadrozmerného baráka dokonale rozbíjajúceho charakter tohto územia) - tak ten asi tiež po sebe nechá peknú paseku.

Už vyše dva roky, čo vám zamedzil parkovať na tom teraz prázdnom a neupravenom mieste medzi fontánou a 4in , kde sa už-už súrne chystal robiť akúsi zámienkovú výstavbu - a zatial nič. Asi sa všetci budeme diviť, čo všetko zrovná so zemou, čo všetko vyrastie (hovorí sa o nadstavbe 4in - to bude zas krása fialová) a kolko zdravých stromov zmizne. Potom to proforma poprášia nejakým kúskom kobercového trávnika a desiatimi zastoknutými metličkami ktoré zväžčša do roka vyschnú.
To tu bude skutočne krása, s podpismi "zodpovedných" na každom povolení.

To len taká poznámka smerom k novo-"majiteľom", ktorí skutočne vymýšlajú neuveritelnosti, ktoré im prechádzajú ako po masle...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania