Kapitulská-parkovanie-problémové


Uzavretý
meno
Ján 15. júla 2019

Na Kapitulskej ulici parkujú vozidlá bez povolenia na vjazd aj parkovanie do mesta. Výsuvné stĺpiky na Hviezdoslavovom námestí sú stále spustené a hocikto môže vojsť do mesta do pešej zóny. Takisto reťaz pri Dóme sv. Martina je otváraná pre vozidlá ,ktoré nemajú povolenie na vjazd do mesta.

16. júl 2019

Andrej

vrchol drzosti ...kto otvara tu retaz? kde je policia zas...naco sme paltili kamery a ludi za tisice???kto na ukor vynalozenych prostriedkov a pravidiel ma taketo protipravne privilegium, ktore bije do oci ...kto im ho dal??? takto zhovadit celu ulicu, pokazit dojem z prechadzky
22. júl 2019

Antoan

Väčšina domov patrí cirkvi . A práve oni čo by mali isť príkladom to najviac porušujú. Sú tam aj nové kamery a načo? Iným vodičom dajú hneď papuču ale títo majú asi imunitu. Na nich zákon neplatí ?
22. júl 2019

Ján

Stále sa parkuje bez povolenia.
31. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Príslušníci Exp. MsP BA I sa budú dopravnej situácii na tomto úseku venovať popri plnení ďalších služobných úloh aj naďalej.
Výsuvné stĺpiky sú v súčasnosti už niekoľko týždňov nefunkčné, z dôvodu závažnej technickej poruchy, ktorá je riadne oznámená príslušnému MiÚ Bratislava Staré Mesto, ktorý zabezpečuje odstránenie tejto závady.
Reťaz pri Dóme sv. Martina je v správe MsP, pričom túto príslušníci MsP mechanicky otvárajú iba na požiadanie po preverení oprávnenia na vstup do tejto časti mesta. V súčasnosti však kľúčom k zámku na reťazi disponuje aj stavebná firma, ktorá vykonáva stavebnú činnosť v tejto časti pešej zóny. Kľúč im bol odovzdaný na základe stanoviska MiÚ Bratislava Staré Mesto.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu ihneď kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Sabinová
01. august 2019

Antoan

Tieto isté autá tu parkujú každý deň a bez povolenia , takže ich môže MsP každý deň tam nájsť. Chyba je , že tam MsP nikdy nechodí. Je tam nová kamera , ktorá sa otáča a monitoruje celú ulicu. Stačí sa iba pozrieť! Operátor by mal na to upozorniť MsP. Načo je tam potom kamera ? Čo sa týka stĺpikov ? Sú spustené aj pri vjazde na Františkánske námestie, kde sa parkuje v pešej zóne. Aj po niekoľkonásobnom upozornení od občanov kompetentných je situácia rovnaká. Nefungujú už niekoľko mesiacov. Ja skôr vidím nezodpovednosť a ľahostajnosť úradníkov , ktorý to majú na starosť. Ani raz nebola kontrola pri vjazde MsP či oprávnene vchádzajú vozidlá do mesta počas poruchy stĺpikov. Pritom autá bez povolenia na vjazd prechádzajú často pred očami MsP. Tý však pred tým zatvárajú oči! Je hanbou Mestskej časti Staré mesto aj MsP , že nevedia tento problém riešiť a vyriešiť už niekoľko rokov.
01. august 2019

Ján

Ja som na Kapitulskej ul. nevidel ešte nikdy Mestskú políciu. Ani pešo ani na aute. Kde sú obchôdzkáry. A tá kamera je za peniaze daňových poplatníkov , tak im má aj slúžiť. Takisto Mestská polícia je za peniaze daňových poplatníkov ako i úradníci na Magistráte aj Mestskom úrade. Tak už začnite konečne rázne riešiť nedostatky , priestupky , čistotu v meste a nevyhovárajte sa vždy na niečo , alebo niekoho !
01. august 2019

Ján

Veselo sa parkuje ďalej .
01. august 2019

Ján

Obrázok Kapitulaska ul.
05. október 2019

Ján

Stále sa tu parkuje bez povolenia žiadne kontroly. Zbytočne namontované kamery.
08. október 2019

Ján

Stále tu chýba kontrola parkovania.
13. október 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný mestskej polícii.

S pozdravom

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
15. december 2019

Ján

Parkovanie sa stále nerieši.
15. december 2019

Ján

Obr.č.2
15. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
hliadky Exp. MsP BA I vykonávajú kontroly ulice Kapitulská. Vzhľadom na to, že ide o dlhodobý problém, táto úloha je kontrolovaná nadriadeným týchto príslušníkov.
MsP nemá dostatočné kapacitné možnosti k eliminovaniu všetkých protiprávnych konaní páchaných na verejných priestranstvách. Daný stav jej neumožňuje nepretržitý dohľad nad všetkými kritickými miestami. Preto opätovne uvádzame, že ak občania majú podozrenie z páchania protiprávneho konania, odporúčame ihneď kontaktovať linku 159, aby hliadky mohli vec riešiť okamžite.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Sabinová
22. marec 2020

Ján

Je tam otočná kamera , ktorá sa v intervaloch otáča doľava a doprava a tak sleduje celú ulicu. Takže operátor môže poslať hliadku MP aj bez toho aby museli volať občania. Načo sa potom inštalovali kamery ? No nato ,aby sa riešilo protiprávne konanie a aby mohli hliadky vec riešiť.
22. marec 2020

Ján

Problém sa opakuje. Obyvatelia , ktorý tam bývajú parkujú vo svojom dvore. Väčšina vozidiel parkuje pred cirkevnými inštitúciami a domami, ktoré im patria .Aj napriek tomu , že na konci ulice majú v dvore veľké parkovisko. Tí čo by mali isť príkladom tí to porušujú najviac.
30. jún 2021

Ján

Autá tu stále parkujú rovno pod kamerou MP. Načo tam bola kamera nainštalovaná keď sa nevyžíva v prospech občanov. Kamera sa otáča a monitoruje má v zábere celú ulicu. Preto by mal operátor vždy informovať príslušníkov MP ak tam parkujú vozidlá ,aby riešili permanentné porušovanie zákazu parkovania a povolenia k vjazdu do pešej zóny.


Prosím preposlať samospráve .
30. jún 2021

Ján

5 metrou nad autom je kamera.
30. jún 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný zodpovednému subjektu s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom

Veronika Prachárová
Odkaz pre starostu
[email protected]
01. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP sú o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby počas výkonu služby riešili túto situáciu a zabezpečili zákonný stav.

Bc. Marcela Ťarcha

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania