Odhrnanie snehu Cernockeho

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Anonymný užívateľ 30. januára 2014 Odoslané z mobilnej aplikácie

chcela by som sa informovat, ze kto ma odhrnat chodniky na Cernockeho ulici? Bytovky maju chodniky okolo domov odhrnute a posypane, ale chodnik popri ceste nie je odhrnuty a je dost frekventovany. dakujem.

03. február 2014

Odpoveď samosprávy

Komunikácia Černockého ul. je v správe hlavného mesta SR Bratislavy. Príslušnosť správcov komunikácii je zverejnená aj na našej web stránke www.raca.sk v sekcii „Mapy“ link: http://www.raca.sk/mapy/mapa-cestnych-komunikacii/ .
Taktiež na našej web stránke je zverejnená Organizačná smernica starostu č.6/2013 na zabezpečenie zimnej služby a údržby komunikácií, kde je aj zoznam udržiavaných komunikácii mestskou časťou a mapka s farebným vyznačením komunikácií podľa správcovstva: http://www.raca.sk/assets/Uploads/Zimn-drba-2013-2014.pdf .
Pokiaľ sa týka chodníka priľahlého k bytovému domu podľa § 9 ods. 2, 3 a 4 zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) v znení neskorších zmien a dodatkov: „Závady v schodnosti chodníkov priľahlých k nehnuteľnosti, ktorá sa nachádza v súvislom zastavanom území a hraničí s cestou alebo miestnou komunikáciou, sú povinní bez prieťahov odstraňovať vlastníci, správcovia alebo užívatelia nehnuteľností, pokiaľ tieto závady vznikli znečistením, poľadovicou alebo snehom.“ Mestská časť má na základe § 9 ods. 3 cestného zákona rozsah uvedených povinností upravený s prihliadnutím na miestne pomery v § 6 a § 7 VZN č. 8/2008 o dodržiavaní čistoty a poriadku na území Mestskej časti Bratislava–Rača.
Napriek tomu, mestská časť v záujme bezpečnosti, sa snaží udržiavať schodné aj frekventované chodníky, ktoré nepatria do jej správy a pracovníci našej zimnej údržby tento chodník vyčistili dňa 31.1.2014.

S pozdravom

Ing. Jana Pešková
prednostka miestneho úradu
Mestskej časti Bratislava - Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania