Kominárska-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Uzavretý

Na Kominárskej ulici autá blokujú jeden jazdný pruh, kde je navyše zákaz státia. Prosím,označiť cestu žltým pruhom.

31. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Hliadky Exp. MsP BA III pravidelne riešia priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky podľa § 22 zákona č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov, ktorých sa vodiči dopúšťajú porušením ustanovenia § 23 ods. 1) zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke v a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.
Vo veci týkajúcej sa žiadosti o zabezpečenie maľovania vodorovného dopravného značenia MsP nie je kompetentná konať, pretože o tomto musí rozhodnúť správca komunikácie.
Príslušníci Exp. MsP BA III popri plnení ďalších služobných úloh, zamerajú svoju činnosť aj na riešenie dopravnej situácie na Kominárskej ulici v Bratislave, za účelom zamedzenia páchania priestupkov týkajúcich sa protiprávneho státia vozidiel a ohrozovania ostatných účastníkov cestnej premávky.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Sabinová
22. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Podľa vyjadrenia oddelenia investícií a verejného obstarávania žltá čiara v tomto prípade nie je potrebná. Zastavenie a státie na komunikáciách vymedzuje zákon č.8/2009, § 23 a v tomto prípade aj zvislé dopravné značenie.

(1) Vodič smie zastaviť a stáť len vpravo v smere jazdy v jednom rade a rovnobežne s okrajom cesty, čo najbližšie k okraju cesty a na jednosmernej ceste vpravo i vľavo. Ak nie je ohrozená bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, vodič smie v obci zastaviť a stáť kolmo, prípadne šikmo na okraj cesty alebo zastaviť v druhom rade. Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy. Pri zastavení musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre oba smery jazdy.

Kancelária starostu
05. september 2019

Ludmila

Dobry vecer, poupravim svoj podnet, na zaciatku Kominarskej ulice je zakaz zastavenia(vid foto). Auta to nerespektuju, cim znemoznuju plynulost cestnej premavky. Prosim, rieste vzniknutu situaciu, napr. aj spominanym vyznacenim zltej ciary. Chapem,ze znacka je umiestnena hned na zacitku vjazdu na Kominarsku ulicu a mnohi vodici ju prehliadnu, ale ako obyvatelka nemam zaujem o to, aby som cakala vzdy,ked oproti ide auto len pre to,ze niekto parkuje na ceste. Za skoru odpoved vopred dakujem. S pozdravom Orbanova
26. február 2020

Ľudmila Orbanová

Kominárska-parkovanie-problémové

Autá parkujú na Kominárskrj orrd Dopravoprojektom a blokujú jazdný pruh. Navrhujem pre odstránenie problému vyznačiť žltú čiaru. Nie je tak nutné volať políciu. Značka je až na začiatku Kominárskej a mnoho vodičov si ju nevšimne. Ďalšia možnosť je dopniť viac značiek. Ďakujem
26. február 2020

Ľudmila Orbanová

Bezny den. Prosim o riesenie. Jedna zlta ciara vyriesi opakovane volanie policie. Chapem, ze pofla zakona nie je ,,potrebna" ale realita ukazuje, ze JE potrebna. Prosim, zaoberajte sa tym.
07. november 2020

Ľudmila Orbanová

Kominárska-riešenie dopravnej situácie-nedodržiavanie dopravných predpisov

Na začiatku Kominárskej je značka zákazu zastavenia, ale je tesne za zákrutou a nikto ai ju nevšíma. Autá ju teda ignorujú a parkujú bežne v zákaze. Mohli by ste situáciu riešiť? Napríklad pravidelnými hliadkami, namalovaním žltej čiary, alebo lepším umiestnením značky ďalej od križovatky,aby bola viditeľnejšia, prosím? Poprípade,mohli by ste osadiť ďalšiu značku na ulici,keďže tá prvá neplní účel? na úseku sa tvoria kolóny vďaka blokovaniu jazdného pruhu stojacimi autami. ďakujem
22. február 2024

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený Vyriešené zavedením parkovacej politiky. Parkovať možno len na vyznačených parkovacích miestach.
28. február 2024

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia,

podnet bol vyriešený bez zásahu samosprávy zavedením zákazu parkovania na chodníkoch.
Na základe toho bol status tohto podnetu zmenený na uzavretý.

Ďakujeme za pochopenie.

S pozdravom,
Vladimír Šarčevič
Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania