Mikovíniho-trávnatá plocha-nepokosená

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený

Stale sme v novom meste ako uprostred pralesa, neda sa vencit psov, deti sa nemaju kde hrat. Pan starosta, vy sam ste napisal ze sa nekosilo, lebo v maji prsalo. Pytam sa aka vyhovorku mate teraz ked je stale velke mnozstvo zelene v novom meste je nepokosena?

17. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet.
Podnet bol zaslaný na oddelenie životného prostredia a územného plánovania.

Kancelária starostu
25. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Podľa vyjadrenia oddelenia životného prostredia a územného plánovania predmetná plocha bola zaradená do plôch, na ktorých prebieha pilotný projekt týkajúci sa špeciálneho režimu kosenia, v záujme zvyšovania biodiverzity prostredia na základe pozitívnych skúseností napr. z Karlovej
Vsi, či Brna. Tieto vybrané plochy budú pokosené len 2x do roka -jar, jeseň, pričom v budúcnosti sa plánuje zvýšiť druhovú pestrosť týchto porastov, aby boli nielen užitočné ale aj pekné. O tomto pilotnom projekte boli občania informovaní prostredníctvom participatívneho oddelenia cez časopis Hlas Nového Mesta / https://www.banm.sk/data/att/11527.pdf
Občania sa môžu obracať so svojimi pripomienkami na kanceláriu pre participáciu verejnosti, ktorá tento projekt a ohlasy obyvateľov vyhodnotí.

Kancelária starostu
09. august 2021

Lenka Hanz

Dobry den, paci sa mi napad zvysit biodiverzitu, uz su tam ohladne toho aj tabulky. Ale zatial sa na nekosenych miestach nachadzaju iba nekvitnuce porasty o ktore sa opelovace moc nezaujimaju. Napad dobry, nedotiahnuty do uspesneho konca. Kedy sa tu nasadia kvitnuce rastliny?
30. október 2021

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania