Černockého-strom-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Uzavretý
meno
Anonymný užívateľ 20. júla 2019 Odoslané z mobilnej aplikácie

Na Cernockeho ulici boli vcera vyrubane 2 krasne vzrastle topole. Kto to povolil? a preco? Bude zabezpecena nahradna vysadba?

24. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

pozemok, na ktorom rástli topole je vo vlastníctve súkromných osôb. Stromy boli v zlom zdravotnom stave, s výrazným procesom hnitia a na viacerých miestach mali prasknutý kmeň.
Správca bytového domu stav stromov konzultoval s arboristickou firmou, ktorá odporučila výrub drevín, a tiež s Oddelením životného prostredia a dopravy Mestskej časti Bratislava-Rača, a následne boli stromy odstránené z dôvodu bezprostredného ohrozenia zdravia alebo života človeka, alebo bezprostrednej hrozbe vzniku značnej škody na majetku podľa § 47 ods. (4) písm. d) zákona č. 543/2002 Z.z. o ochrane prírody a krajiny v znení neskorších zmien a dodatkov (ďalej len „zákon“).

Oznámenie o výrube drevín na území Mestskej časti Bratislava-Rača bolo zaslané na Okresný úrad Bratislava, odbor starostlivosti o životné prostredie, Tomášikova 46, Bratislava.

Na základe výrubu drevín podľa § 47 ods. (4) písm. d) zákona nie je povinnosť realizácie náhradnej výsadby.

Predpokladáme ale, že obyvatelia bytového domu budú mať záujem na zachovaní zelene vo svojom okolí a výsada nových drevín bude i tak zrealizovaná.

S pozdravom

MÚ Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania