Exnárova-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
m m 21. júla 2019

dobry den križovatka ružinivska-čmelikova kde plati zakaz otačania zo smeru od centra mesta spet na ružinovsku naspet do centra mesta.Na uvedenej križovatke sa aj napriek zakazu otača velke množstvo vozidiel, bolo by vhodne tam dat dopravnu značku zakaz otačania .Dopravne značenie prikazany smer značkou a na zemi nikdo nedodržiava.Vznikaju tu velmi kolizne situacie. Dakujem za riešenie a zvyraznenie dopravnou značkou.

23. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu dopravy.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
02. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet považujeme za opodstatnený. Na komunikácii Ružinovská pred križovatkou Ružinovská – Čmelíková je umiestnená zvislá dopravná značka C 25 „Radenie jazdných pruhov pred križovatkou“, ktorá označuje spôsob radenia do jazdných pruhov a určený smer jazdy cez križovatku v súlade s vodorovným dopravným značením. V tomto prípade teda nie je povolené otáčanie sa vozidiel cez električkovú koľaj a vodiči porušujú prikázaný smer, ktorý vyplýva zo zvislej aj vodorovnej dopravnej značky. Podľa Zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov § 3 ods. 2 pís. b) účastník cestnej premávky je povinný poslúchnuť pokyn vyplývajúci z dopravnej značky alebo dopravného zariadenia.

Pre zvýraznenie prikázaného smeru sme pripravili projekt s návrhom umiestnenia zvislej dopravnej značky B 28 „Zákaz otáčania“ a vodorovnej dopravnej značky V 13 „Šikmé rovnobežné čiary“, cez ktoré je zakázané vchádzať alebo ich nákladom presahovať. Projekt sme predložili do operatívnej komisie pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení magistrátu, ktorý bol Krajským dopravným inšpektorátom odsúhlasený a bol postúpený na určenie cestnému správnemu orgánu. Po vydaní určenia následnú realizáciu zabezpečí Oddelenie správy komunikácií magistrátu.

Oddelenie dopravného inžinierstva
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
17. január 2020

Tibor

Pred križovatkou ulíc.Ružinovská / Čmelíková bola zmenená doprava pred križovatkou,ale veľa vodičov to nerešpektuje a otáča sa vľavo cez električkovú trať,nakoľko chýba značka zákaz otáčania alebo odbočenia vľavo,prípadne kontrola dopravnej hliadky,viac na foto v prílohách.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.