Hviezdoslavovo námestie-reklama-vizuálny smog

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý

hnus, ta historicka budova bude krajsia bez reklamy. prosim neodpiste mi ze je reklama osadena na zaklade zmluvy. to ma nezaujima. skor to ci a kedy ju bude mozne odstranit a ci je nadej ze mesto alebo majitel reklamy ju odstrani. dakujem

23. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet sme preposlali na preverenie majetkovému oddeleniu. O výsledku vás budeme informovať.

Oddelenie komunikácie s verejnosťou, Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
23. júl 2019

Jerome

ale informujte, to pisete pod mnohe odkazy, avsak odpoved nie---pozrite si prispevky aspon od jari a uvidite, kolko Vasich odpovedi CHYBA!
24. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu správy nehnuteľností.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
05. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Reklamné panely sa nachádzajú na objekte na Hviezdoslavovom námestí, súpisné číslo 100171, orientačné číslo 17, na pozemku reg. „C“ parc. č. 490, k.ú. Staré Mesto.
Objekt je vo vlastníctve hlavného mesta, nebytové priestory sú prenajaté spoločnosti BIOSCOP BRATISLAVA, s.r.o., spoločnosť je podľa nájomnej zmluvy oprávnená prenechať predmet nájmu do podnájmu tretím subjektom.
Hlavné mesto v minulosti žiadalo od spoločnosti BIOSCOP BRATISLAVA s.r.o. platnú zmluvu medzi spoločnosťou BIOSCOP BRATISLAVA s.r.o. a spoločnosťou Akzent BigBoard, s.r.o. na umiestnenie reklamných panelov na fasádu budovy. Spoločnosť BIOSCOP BRATISLAVA s.r.o. zaslala len informácie ohľadom podnájomnej zmluvy – účelom sú reklamno-informačné skrinky umiestnené na budove a zmluva je uzavretá na dobu určitú do 31.5.2027.
Hlavné mesto na základe tohto podnetu vyzvalo spoločnosť BIOSCOP BRATISLAVA, s.r.o. k ukončeniu zmluvného vzťahu so spoločnosťou Akzent BigBoard s.r.o. a k odstráneniu reklamných tabúľ z fasády budovy.

S pozdravom

Sekcia správy nehnuteľností
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
05. august 2019

Jerome

a je aj nejaky deadline odstranenia?
11. august 2019

Floralys

dobry den, tesi ma, ze ste najomcu vyzvali k odstraneniu reklamnych panelov a dakujem. zaroven ma mrzi, ze musel prist az podnet od obcanov. Moja otazka je velmi podobna, do akej miery je najomca povinny reklamu odstranit, dokedy a ak nie, co je mozne podniknut proti reklame? dakujem a este raz ocenujem pristup
14. august 2019

Jerome

admin, urgujte, pls.
15. júl 2020

Miriam

Dobry den, kedze reklamne tabule stale visia na budove, prosime, aby sa Sekcia spravy nehnutelnosti vratila k tomuto podnetu, aby to neodislo do stratena. Prosime o informaciu, ako ste pokrocili s riesenim po tom, co ste vasho podnájomníka vyzvali aby ukončil zmluvu s tretou stranou? Btw, Hlavne mesto prenajalo nebytove priestory s tym, ze fasada moze byt posiata reklamou? Dakujem
15. júl 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
20. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

o vašom podnete sme kontaktovali Sekciu správy nehnuteľnosti so žiadosťou o aktualizáciu stanoviska k riešeniu podnetu.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
21. júl 2020

Miriam

Vdaka, budeme ocakavat odpoved.
29. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Radi by sme Vás informovali o stanovisku Sekcie správy nehnuteľností, ktoré je nasledovné:

"Spoločnosť BIOSCOP BRATISLAVA s.r.o., ktorej sú nebytové priestory prenajaté, začala na základe výzvy hlavného mesta rokovanie s Podnájomníkom Akzent BigBoard, s.r.o o ukončení podnájmu na reklamno-informačné panely umiestnené na fasáde objektu.

Informácia od spoločnosti BIOSCOP BRATILAVA s.r.o.:
Podnájomná zmluva je uzatvorená na dobu určitú a to do 31.05.2027. Zmluva na dobu určitú nemôže byť vypovedaná bez dôvodu uvedeného v zmluve, t.j. že by podnájomník neplatil nájomné alebo iným spôsobom porušil zmluvu, čo sa nestalo. Napriek uvedenému začala spoločnosť BIOSCOP BRATISLAVA s.r.o. rokovanie s podnájomníkom, zástupcovia Akzent BigBoard, s.r.o odmietli pristúpiť k ukončeniu zmluvy dohodou s odôvodnením, že plnia všetky podmienky a riadne platia nájomné. V prípade výpovede túto napadnú na súde a budú od spoločnosti BIOSCOP vymáhať náhradu škody. Na návrh o možnostiach dohody o ukončení nájomnej zmluvy sa spoločnosť Akzent BigBoard, s.r.o vyjadrila, že ukončiť zmluvu dohodou by bolo možné iba v prípade, ak by spoločnosť BIOSCOP uhradila výpadok príjmov z týchto reklamných tabúl do konca zmluvného obdobia, čo je pre BIOSCOP neprijateľné.
Na základe neúspešných rokovaní a platnej zmluvy medzi spoločnosťami BIOSCOP Bratislava s.r.o. a Akzent BigBoard, s.r.o ostanú reklamné panely na fasáde budovy do ukončenia tejto zmluvy."

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
29. júl 2020

Floralys

otazka c.1: ma firma bioscop v zmluve o prenajme 'nebytovych priestorov' povolene dalej prenajimat vonkajsiu fasadu budovy, ktoru vlastni mesto? otazka c. 2: bol firme bioscop udeleny suhlas na osadenie cityligtov na budovu? napriklad dalsimi vlastnikmi, mestom a pod. otazka c. 3: vie sa nam niekto kompetentny zarucit, ze dnom skoncenia zmluvy navzdy zmiznu aj citylighty? dakujem
30. júl 2020

Floralys

a este by som sa rad predsa opytal, kedy bola zmluva uzatvorena? rok je tu nahodeny podnet, tak ci to nebolo nahodou v tomto obdobi. dakujem!
31. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Spoločnosť BIOSCOP je oprávnená prenechať predmet nájmu do podnájmu tretím subjektom na základe predchádzajúceho súhlasu prenajímateľa. V prípade, že sa prenajímateľ k žiadosti nájomcu o podnájme nevyjadrí v lehote 30 dní odo dňa preukázateľného doručenia prenajímateľovi, považuje sa súhlas za udelený konkludentne.
Spoločnosť BIOSCOP takúto žiadosť o súhlas poslala hlavnému mestu ešte v roku 2016, hlavné mesto sa k žiadosti vtedy nevyjadrilo – teda ako keby s podnájmom v tej dobe súhlasilo.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
05. august 2020

Floralys

neodpovedali ste mi ci budu citylighty odstranene dnom skoncenia zmluvy ale proaktivne ste podnet uzavreli. 👎 mal ostat v rieseni po dobu kym nebudu odstranene citylighty.
05. august 2020

Floralys

zaroven ale dakujem za dodatocnu odpoved na cast otazok.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania