Nelegálny výrub lesa

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený

Nelegalny vyrub lesa, zdravych stromov, v Bratislavskom lesoparku na zltej turistickej znacke z Kacina na Zeleznu. Zdevastovanie znaceneho turistickeho chodnika tazkymi tazobnymi mechanizmami.

04. február 2014

Jan Hubar

S podnetom sa plne stotoznujem. Okrem estetickej skody v lesparku ktory je oficilane na SPORT a REKREACIU, je znicena aj cyklisticka a turisticka trasa. Na jar ked prestane mrznut tak to bude uplne blato a nepriechodne. Nepomoze ani ked tam lesy BA velkoducne poslu bager s radlicou aby to zarovnal.

Bohuzial podla fotiek sudim ze vyrub je "legalny", stromy su riadne oznacene apod. Moralna zodpovednost za toto je na primatorovi Ftacnikovi a mestskych poslancoch. Kvoli doslova par eur do rozkradnutej mestskej kasy nam nicia oddychove miesta kam chodia tisice Bratislavcanov.
06. február 2014

Kubo

Dobry den, bol som sa tam pozriet a je to otrasne. Totalne znicena cyklocesta ako aj turisticka cesta. Znicene stromy, priroda kam sa ludia chodia rekreovat. Je mozne aby BANM komunikovalo tuto temu s Mestskymi lesmi? Naco vyznacujeme cyklocesty ked sa po nich prehanaju len tazke mechanizmi...
06. máj 2014

Odpoveď samosprávy

Nejde o nezákonnú ťažbu dreva. Podľa priložených fotografií v podnete, ide o drevo vyťažené podľa Plánu starostlivosti o les na rok 2006-2015. Konkrétne sa jedná Výchovnú úmyselnú ťažbu v dielci 1034. Turistický chodník nebol zničený, ale bol na ňom iba čiastočne skyprený povrch. Poškodenie povrchu bolo hneď po ukončení prác opravené.

Rudolf Ivičič, Odborný lesný hospodár, Mestské lesy v Bratislave
06. máj 2014

Kutka

Dobry den,
Vsetky cyklotrasy boli vyznacene so suhlasom Mestskych lesov, s tym, ze
jednotlive obcianske zdruzenia brali na vedomie to, ze v lese prebieha tazba a moze prebiehat aj v blizkosti cyklotras a nemali s tym problem.
Les nie je zariadeny byt, kde sa 100 rokov nic nezmeni, ak tam nieco nepridate, les je zivy organizmus, ktory neustale rastie a neustale sa treba o les starat.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania