Ivana Horvátha-trávnatá plocha-vyschnutá

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Uzavretý
meno
Roman 28. júla 2019

Vie mi niekto kompetentny vysvetlit, preco trva kosenie uzemia 300 m2 4 dni??? Fotka nazorne znazornuje, ako stroje pri koseni prasia na vsetky strany, pricom s kosenim zacinaju rano po 06.00, kosia 2-3 hod a odidu. Na druhy den to iste, na treti to iste. Dnes boli uz 4. den. Nie aby kosili jeden cely den. Oni budu kosit cely tyzden par hodin denne. Zrejme, aby si vyuctovali tyzden roboty. Uvedomujem si tropicke pocasie, preto aj to skore ranne kosenie, ale den je stale dlhy, da sa kosit aj po zapade slnka, nie kazdy den zobudit cele sidlisko o 06.00, poprasit vsade naokolo a o 2 hodiny to zabalit. A chodit cely tyzden na 06.00 ako do Slovnaftu. Zaujimalo by ma, ci ma MU Ruzinov nad znacne neefektovnou cinnostou tejto particky motorizovanych koscov aj nejaku kontrolu. Dakujem za odpoved.

28. júl 2019

iboja

Namiesto takéhoto neefektívneho kosenia treba radšej upriamiť pozornosť na údržbu zelene a orezanie suchých konárov,ktorých je len napr.pozdl´ž Ružinovskej,v parku Ostredky a priľahlých oblastiach neúrekom.
Toto je kosenie pre kosenie.V takmer 40 stupňových horúčavách ohlodajú trávu na suché úbohé pahýle,ktoré neslúžia ničomu.
29. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

preveríme situáciu a budeme Vás informovať.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
29. júl 2019

Roman

Dakujem. Podotykam, ze toto sa deje opakovanie, naco poukazuje i vyssie uvedeny prispevok diskutera s nickom saraja. Najvyssi cas tu firmu zacat konecne riesit. Ved je to skandal!
30. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

začiatok prác na kosení je v letnom období posunutý do skorších ranných hodín z dôvodu vysokých teplôt a urýchlení prác, pričom práce spravidla začínajú po 6:30, nakoľko o šiestej ešte len prichádzajú pracovníci do práce a tankujú sa stroje. V podvečerných hodinách nie je vhodné vykonávanie uvedených prác o. i. z dôvodu dopravnej situácie v Bratislave, kedy by vozidlá RPV-PS odvážajúce pokosenú trávu zostali v dopravných zápchach. Kosenie v lokalite Pošeň bolo dňa 29.7.2019 prevzaté za účasti zástupcu dodávateľa a pracovníka odboru životného prostredia. Kosenie priebežne kontrolujú vedúci pracovníci RPV-PS a v prípade zistených nedostatkov v rámci jednotlivých lokalít sú kosci vrátení späť aby práce dokončili. Práce sú fakturované podľa výmer trávnatých plôch, nie podľa strávených hodín.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania