Uhliská-spomaľovač-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Uzavretý
meno
Eva Lošonská 25. júla 2019

Po ulici Uhliská jazdia autá a motorky ako na pretekárskej dráhe. Rozhodne je tu potrebný spomaľovač.

26. júl 2019

Juraj

Toto sa týka celých Vajnor,
ulice Čierny chodník, Rybničná, Roľnícka, Príjazdná, Pri mlyne
všade pretekári, a policajtov s radarom nikde.
Bolo tu v tejto veci už niekoľko podnetov, nič sa nerieši
Spomaľovač to nevyrieši, len Vás bude obťažovať hluk z jeho prejazdu
31. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň Eva Lošonská,
ďakujeme za Váš podnet. Obmedzenie rýchlosti na Uhliskách bolo odsúhlasené stavebnou komisiou. Dopravné značenie aj namontovanie spaľovacích zariadení bolo navrhnuté a konzultované s Dopravným inšpektorátom aj na Oddelení správy komunikácií magistrátu hl. mesta. Nakoľko spomínaná komunikácia je majetkom staviteľa, potrebujeme ešte jeho súhlas k navrhovaným zmenám značenia. Následne bude celá projektová dokumentácia podaná na magistrát na odsúhlasenie. O výsledku vás budeme informovať.

Mgr. Igor Kňazovický
Sekretariát
Mestskej časti Bratislava-Vajnory
31. júl 2019

Eva Lošonská

Ďakujem za odpoveď.
21. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

požiadavku na zriadenie spomaľovača sme predložili na rokovanie dopravnej komisií na magistráte, keďže cesta je v správe magistrátu. Komisia po zvážení všetkých okolností vybudovanie spomaľovača neodporučila, nakoľko spomaľovač by bol umiestnený priamo v priestore križovatky a to je pre dopravu neprípustné a dopad by bol negatívny.

Ako priechodnejšia alternatíva, ktorá bola aj dopravným analytikom odporučená, ktorú aj posudzoval bola zmena organizácie dopravy. Zmenou by bola úprava hlavnej cesty z Pračanskej na Uhliská (smerom na Nové Šuty). “Stará Uhliská” by sa stala vedľajšou cestou. Po fyzickej obhliadke bol aj tento variant nakoniec vyhodnotený ako negatívny, z dôvodu zeleného stredového pásu (Pračanská), ktorá zabraňuje v dostatočnom výhľade v križovatke a riziko dopravných nehôd by bolo zvýšené. Dopravný inžinier z toho dôvodu toto riešenie nakoniec neodporúča. Navyše po niekoľkých návštevách a obhliadok tohto územia aj v exponovaných časoch, nevníma uvedenú križovatku ako kritickú, nakoľko parkujúce autá za úrovňou križovatky (Nové Šuty) tvoria tiež brzdiaci prvok.

S pozdravom

Odbor komunikácie s občanmi
MČ Bratislava - Vajnory
Roľnícka 109
831 07 Bratislava
22. október 2019

Eva Lošonská

Nerozumiem, prečo by mal byť spomaľovač v križovatke. V ktorej kriovatke? Ulica je dosť dlhá a dal by sa namontovať kamkoľvek. Zaujímavé, že v iných mestských častiach, napríklad v Ružinove, sú spomaľovače na každom kroku, ale tu to zrejme niekomu nevyhovuje. Gratulujem pretekárom, vyhrali ste.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.