Novohorská-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné


Uzavretý

Blokovanie vyhladu zaparkovanymi vozidlami na krizovatke (vyjazd z jednosmernej cesty) na Novohorsku.vznika tu dost nebezpecna situacia hlavne rano.cez auta zaparkovane v krizovatke (ktore porusuju § 25 ods.1 d Zakona o cestnej premavke) neni vobec vidiet prichadzajuce vozidla ani chodcov z lavej strany a tym padom tu hrozi kolizia.preto si myslim ze by bolo vhodne tento problem riesit bud nejakou pevnou prekazkou na zabranenie parkovania alebo idealne riesenie osadenim kameroveho systemu a s pouzitim objektivnej zodpovednosti

29. júl 2019

Martin

Alebo umiestnením dopravného zrkadla :)
29. júl 2019

Alena

Ano, je to nebezpecne, hlavne ked auta stoja v kopci na vyjazde rovno na ceste a nie na chodniku aspon polovicou auta. Treba namalovat zlte pruhy na zakaz statia a porusenie pokutovat policiou. Vdaka nezodpovednym parkujucim sa nevinny moze dostat do kolizie.
30. júl 2019

Peter War

Martin zrkadlo tam umiestnene je,akurat ze polovicu odrazu prekriva tujka ktora stoji hned vedla a v druhej polovici je vidiet kusok cesty a par aut co stoja v krizovatke
30. júl 2019

Peter War

alena vdaka za podporu.presne stoho dovodu som pridal tento podnet.vodorovna dopravna znacka (zlta ciara) je uplne zbytocna,ti ktory tam stale parkuju ju budu ignorovat presne tak ako ignoruju § 25 ods.1 d znenie (vodic nesmie zastavit a stat na križovatke a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred hranicou križovatky a 5 m za ňou; tento zákaz neplatí v obci na križovatke tvaru „T“ na náprotivnej strane vyúsťujúcej cesty)
30. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za upozornenie na problematickú situáciu s parkovaním na Novohorskej. Vyzveme mestskú políciu, aby zvýšila dohľad v tejto lokalite. Ak ste svedkom podobného parkovania, tak tiež neváhajte volať na číslo 158.

S pozdravom

MÚ Rača
31. júl 2019

Peter War

takze sa stym nic neurobi.cakal som ze ako samosprava vyzvete kompetentnych aby spravili nejaku zmenu a zvysili bezpecnost na danej krizovatke.mestska policia stymto problemom nic neurobi a ked ich aj clovek zavola tak im trva 1-2hod kym sa uracia prist
25. september 2020

Odpoveď samosprávy

Ako MČ Bratislava - Rača sme momentálne v záverečnej fáze prípravy prvej zóny parkovacej politiky, ktorá sa bude nachádzať v rámci štvrte Krasňany.

Jednou zo zásadných zmien bude zavedenie pravidla o parkovaní len na vyznačených parkovacích miestach.

Po dokončení procesu spustenia tejto zóny začneme pracovať na druhej fáze, ktorá sa bude týkať štvrtí Experimentálka a Barónka. Spustenie parkovacej politiky v týchto dvoch štvrtiach očakávame na začiatku roka 2022.

Rovnako ako v prípade Krasňan sa aj na tomto mieste parkovať iba na vyznačených parkovacích miestach. Tie samozrejme v tomto problematickom mieste vyznačené nebudú nakoľko je parkovanie na danom mieste v rozpore so zákonom.

Do času zavedenia parkovacej politiky v tejto štvrti presúvame podnet na Mestskú políciu s prosbou o aspoň nepravidelnú kontrolu parkovania na tomto mieste.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača
25. september 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
25. január 2021

Odpoveď samosprávy

Hliadky Mestskej polície Expozitúry Bratislava III boli vo veci inštruované. V tejto lokalite bol zabezpečený zvýšený výkon hliadkovej činnosti. V predmetnej veci hliadky MsP vykonali dňa 5.10.2020 kontrolu, pri ktorej zistili 3 priestupky na úseku statickej dopravy, ktoré riešili v rámci zák. č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov. Problém statickej dopravy a nedisciplinovanosti vodičov nie je problémom len tejto lokality ale celého Okresu Bratislava 3, kde je tunajšia expozitúra vecne a miestne príslušná konať. Z toho dôvodu je táto problematika riešená príslušníkmi mestskej polície operatívne vzhľadom na personálne možnosti tejto expozitúry. Bezodkladne sú preverované podnety od občanov, ktoré sú oznamované telefonicky cestou telefonickej linky číslo "159", alebo 02/44634804.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania