Rusovská cesta - suché stromy pri ihrisku

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

tri uschnuté stromy, štvrtý bude za chvilku tiež

30. júl 2019

tais

Rusovská cesta-strom-suchý

30. júl 2019

Stefan

Vsak vsetky stromy co sadila MC hynu. ked uz nastanu personalne zmeny: Toto nie je normálne, že v Petrzalke je takato udržba zelene.
31. júl 2019

🌳

Stačilo tam nechať rásť náletové stromy, najmä topole (pajasene, ktorým sa tam tiež darí, samozrejme treba odstraňovať). Ale nie, radšej vysadili drahé vzrastlé stromy, o ktoré sa nikdy nik nestará a spravidla do roka-dvoch uschnú.
Na jar tam tiež rástli nálety a čo spraví MČ? Nechá ich všetky pokosiť. Hlúposť v Petržalke len tak kvitne.
01. august 2019

Jana P

minule som sa rozpravala s jednym panom z Petrzalka city, hovoril ze tie stomy tam pre nich sadila spolocnost Caniherba (mimochodom nechvalne znama pre najdrahsie schody v Petrzalke). Vraj ich presvedcali, ze tie stromy nebude treba polievat, lebo su nasadene blizko Chorvatskeho ramena. Ze to je kravina, asi netreba ani komentovat.

Vraj to budu reklamovat a na jesen by mala prebehnut nahradna vysadba.

Tak uvidime, ci naozaj...
01. august 2019

Jana P

@Aeon - nie su nalety ako nalety. Napriklad pajasen je invazivna drevina a rasi na tom uzemi non-stop, v stovkach kusov a neuveritelne rychlo. Vylucuje nejaku latku, ktora brzdi rast okolitej vegetacie. Doziva sa iba okolo 30-40 rokov,potom zvnutra vyhniva a hrozia samovolne pady stromu. Semena sa ryclo zakorenuju s skarach domov, chodnikov, murov a narusaju stavbu. Zo zakona je majitel pozemku povinny pajasene zo svojho pozemku odstranovat

Ze je pajasenov plne mesto a vsetci na to kaslu,je druha vec. Klasika, slovenska anarchia. Skor ci neskor to ale niekto bude musiet zacat riesit, inak nas tu pajasene prevalcuju
01. august 2019

🌳

@Jana P - presne to isté som písal - pajasene treba dať preč. Ale topole, jasene, orechy a pod. nech aspoň nekosia, keď už sa o nasadené stromy nevedia postarať.
03. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, na základe preverenia vlastníckych vzťahov bolo zistené, že uvedená parcela ( 1111/70 ) je vo vlastníctve Hlavného mesta SR Bratislava.
Kto? Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Oddelenie životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka
03. november 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Magistrát hlavného mesta
06. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie tvorby mestskej zelene

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
11. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Oddelenie tvorby mestskej zelene k podnetu uvádza: Uvedená parcela reg. C 1111/70 je vo vlastníctve Hlavného mesta SR Bratislava avšak k predmetnému pozemku bola uzavretá nájomná zmluva so subjektom Petržalka city. Oddelenie tvorby mestskej zelene eviduje uschnuté stromy na pozemku a upovedomil nájomcu aby zabezpečil náhradnú výsadbu za uschnuté stromy.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania