Tomášikova-parkovanie-problémové


Uzavretý

Znova pridávam podnet ohľadom jazdy a parkovania na chodníkoch, nakoľko motocykle neustále ohrozujú chodcov na chodníku. Tentoraz sa jedná o plochu/chodník pred Freshmarketom.

04. august 2019

Mrkva Cervena

Ako tam motocykle ohrozuju chodcov v rychlosti rovnajuce sa rychlosti tlacenia nakupneho kosika ? 😊
05. august 2019

Štefan

Tak ta rýchlosť je samozrejme vyššia, preto sa mi zatiaľ nepodarilo ani jednu odfotit. Si ako mestská polícia, ktorá mi tvrdila pri podobnom hlásení pri budove SLSP že určite tie motorky tlačia čiže je to v poriadku
06. august 2019

Andrej

parkovisko je vedla a vela motorkarov ako je vidno aj na obrazku netlaci motocykel od cesty ale ide po chodniku na nom a dymi ludom do tvare a hrozi, ze dotycny spadne a jeho motocykel ma zrani...navyse to vyrusuje lebo sa automaticky musite na motocyklistu sustredit, zvysit pozornost...
06. august 2019

Štefan

Dnes keď som išiel do Freshmarketu na obed tak ma tam pre zmenu ohrozovalo auto. Smerom naspäť mňa zase ohrozila motorka pri klientskom centre, lebo aj tam parkujú motorky na chodníku. Asi sa už fakt musím naučiť lietať aby som v tejto Autoslave prežil.
13. august 2019

Odpoveď samosprávy

V tomto prípade sa vodič motocykla dopustil priestupku, ktorý je však potrebné riešiť na mieste, pretože musí byť zadokumenovaný v súlade so zákonom a na jeho dôkazné preukázanie v priestupkovom konaní nepostačuje fotografia občana. O tejto veci bol vyrozumený nadriadený z Exp. MsP BA III, a hliadky budú inštruované.
Na základe personálneho stavu tejto expozitúry je táto problematika riešená príslušníkmi mestskej polície operatívne. Bezodkladne sú preverované podnety od občanov, ktoré sú oznamované telefonicky na linku 159.
Podľa § 52 ods. 2 zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú používať chodník; to neplatí, ak dopravnou značkou alebo dopraným zariadením je určené inak alebo ak ide o zastavenie alebo státie vozidiel pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5 metra okrem zóny s dopravným obmedzením spočívajúcim v zákaze zastavenia alebo státia a zóny s plateným alebo regulovaným státím. V zóne s dopravným obmedzením spočívajúcim v zákaze zastavenia alebo státia a v zóne s plateným alebo regulovaním státím je však na chodníku povolené zastavenie alebo státie bicykla a motocykla pri ktorom zostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5 metra.
Podľa § 2 od. 2 písm. f) zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke chodcom je účastník cestnej premávky pohybujúci sa pešo, chodcom je aj osoba, ktorá napríklad ťahá sánky, detský kočík, vozík pre osoby so zdravotným postihnutím alebo ručný vozík s celkovou šírkou nepresahujúcou 600 mm, osoba, ktorá sa pohybuje na lyžiach, korčuliach, kolobežke, skejtborde alebo obdobnom športovom vybavení, pomocou mechanického alebo elektrického vozíka pre osoby so zdravotným postihnutím a osoba, ktorá tlačí bicykel alebo motocykel alebo vedie zviera.
Z citácie týchto ustanovení vyplýva, že ak vodiči motocyklov svoje motocykle po chodníku tlačia, sú považovaní za chodcov a parkovanie za predpokladu ponechania voľného priestoru 150 cm nie je priestupkom.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Sabinová
13. august 2019

Štefan

Čiže zhrnme to : nahlásim priestupok, tak bohužiaľ už tam auto neparkovalo keď tam došli. Dam dôkazov materiál tak nestačí, napriek tomu že sa jedná jednoznačne o ohrozovanie chodcov. Mam riešenie pre mestskú políciu, treba ísť von a treba začať robiť svoju prácu a necakat na hlásenia ľudí ktoré aj tak ignorujete. A to odvolávanie sa na §52 je už úplne smiešne, to ani 5 ročne decko neuverí tomu že tí motorkári tie 200 kg motorky tlačia 30 - 40 metrov po chodníku.
03. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vo veci týkajúcej sa jazdy motocyklami po chodníku pred Freschmarketom na Tomášikovej ulici a následného parkovania v rozpore so zákonom č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke bol zabezpečený zvýšený výkon hliadkovej činnosti v uvedenej lokalite v rámci možností personálneho stavu príslušnej Exp. MsP BA III. Problém statickej dopravy a nedisciplinovanosti vodičov nie je problémom iba v uvedenej lokalite ale celého okresu Bratislava III, kde je tunajšia expozitúra vecne aj mieste príslušná konať. Z tohto dôvodu je táto problematika riešená príslušníkmi MsP operatívne. Bezodkladne sa preverujú podnety od občanov, ktoré sú oznámené telefonicky cestou linky 159.

Bc. Marcela Sabinová
03. september 2019

Štefan

Nekomentujem odpoveď, prikladám fotku z dnešného dňa. Minulý týždeň sa ma jeden expert pokúšal na škode fabia zraziť, následne som si od neho mohol vypočuť vulgarizmy. Ale čo už sme v Autoslave
08. september 2019

Štefan

Lepšie uzavrieť ako riešiť 👎🙄

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania