Zelená-oplotenie-chýbajúce

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Vyriešený
meno
Petra 05. augusta 2019

Na Zelenej ulici si restauracne prevadzky postavili terasy, ktore az priam znemoznuju pohyb chodcom cez ulicu. Problem sa vsak tyka celej lokality historickeho centra. Prevadzky necitlivo zasahuju do verejneho priestoru obyvatelov Stareho mesta, vedome porusuju VZN pretoze nasledna pokuta nie je dostatocne vysoka, aby sa im to neoplatilo. Rovnaky problem sposobuju aj prevadzky, ktore vzdialenost 1,5 m dodrzuju (podla VZN), pretoze tato vzdialenost je v sucasnych podmienkach preplneneho centra nedostacujuca. Vyzyvam preto vedenie, aby prehodnotilo pravidla umiestnovania letnych teras co sa tyka povolenej vzdialenosti na prechod chodcov (resp preformulovat pravidla, aby boli jasnejsie) a sprisnila pokuty za ich nedodrzanie. Formulacia vo VZN je nejasna a prevadzkovatelia to zneuzivaju.

05. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
váš podnet preposielame na preverenie inšpektorom verejného poriadku. O výsledku vás budeme informovať.

Oddelenie komunikácie s verejnosťou, Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
05. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v súvislosti s podnetom týkajúcim sa letných exteriérových sedení na Zelenej ulici uvádzame nasledovné stanovisko:
- referát obchodu, správnych konaní a verejného poriadku mal vedomosť od člena komisie pre povoľovanie zvláštneho užívania komunikácií a voľných pouličných aktivít o prevádzkovateľoch na Zelenej ulici, ktorí majú umiestnené exteriérové sedenie v rozpore s vydaným povolením cestného správneho orgánu, z tohto dôvodu ešte v piatok 02.08.2019 bola vykonaná kontrola týchto exteriérových sedení na Zelenej ulici inšpektorom VP
- tri prevádzky dostali blokové pokuty za nedodržanie povoleného rozmeru pre exteriérového sedenie (Krčma na Zelenej, Hotel Perugia a Koliba terasa – terasy uviedli do povolených rozmerov ešte v deň kontroly), fotografie z piatka zasielam v prílohe tohto e-mailu. V prípade opakovaných zistení porušenia vydaných povolení pre exteriérové sedenie budú prevádzkovatelia riešení v správnom konaní. Bol vydaný pokyn pre inšpektora VP, aby monitoroval priebežne túto ulicu v rámci pracovnej doby. Pokiaľ majú občania podozrenie, že exteriérové sedenie je roztiahnuté mimo povolený rozmer uvedený v rozhodnutí cestného správneho orgánu, vo večerných resp. v nočných hodinách musia kontaktovať Mestskú políciu hlavného mesta SR Bratislava.

Oddelenie komunikácie s verejnosťou, Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
06. august 2019

Andrej

tak toto je privela, ved tam vyssi alebo sirsi clovek ani neprejde a nic na tom nemeni ani fakt, ze sa jedna o azijsku restauraciu...nech laskavo prisposobia svoje standardy ...
06. august 2019

Petra

Dakujem Samosprave za odpoved. Avsak rada by som sa este spytala v suvislosti s Vasim vyjadrenim vyssie, o kontaktovani Mestskej policie v nocnych hodinach. Dopocula som sa z viacerych zdrojov, ze napr. prevadzka Antinorri na Venturskej dostava pokuty od Mestskej policie na pravidelnej baze a nezda sa, ze by bola riesena v spravnom konani. Predpokladam, ze ak by k tomu prislo, tak prevadzka by svoje sedenia stiahla do povolenych rozmerov, co sa zatial nestalo. A teda moja otazka znie, lisia sa pokuty/kontroly Mestskej policie od pokut udelenych inspektorom VP? Pokial ano, vydane povolenia cestneho spravneho organu tym padom nemaju vyznam, pokial neplatia v nocnych hodinach.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania