Vyrúbané stromy na Nobelovom nám.

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Jan Hubar 09. februára 2014

Pred casom boli vyrubane stromy na Nobelovom namesti, ktore tam teraz chybaju (priamo v dlazbe, vid foto) . Poprosim o ich opatovne vysadenie, v tejto betonovej dzungli sa im urcite potesime :). Dakujem

09. február 2014

Fero Trpák

Komunalne vyriesenie problemu podla vzoru "Pat a Mat".
11. február 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
predmetné suché pagaštany konské boli vyrúbané najmä z bezpečnostného ale aj estetického hľadiska. Na pôvodných plochách v dlažbe by sa v súčasnosti nemohli nasadiť vyrastené stromy, pretože aj keby boli pne vyfrézované, technicky nie je možné odstrániť korene do dostatočnej hĺbky bez toho, aby sa poškodila aj dlažba. Z uvedeného dôvodu do času vytletia koreňov zabezpečíme na uvedených plochách výsadbu vhodných kríkov.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
Kutlíkova 17, Bratislava
t.č. 02/63823 065
fax 02/63 823 908
[email protected]
www.petrzalka.sk
12. február 2014

Kamil

Vazena pani Podmajerska & Miestny urad Petrzalka, to snad nemyslite vazne!!! Nahradit desiatky rokov stare stromy, ktore cistia vzduch, prinasaju tien a ochladzuju betonove namestie nejakymi krickami kam budu akurat tak chodit s*rat psy? Toto je co za riesenie situacie? Obyvatelia ziadaju stromy, tak sa posnazte najst rozumne riesenie. Kriky to rozhodne nie su. Toto je puzzle dlazba ktora sa da za hodinu rozobrat a za dalsiu hodinu dat dokopy.
12. február 2014

Jan Hubar

Dobry den,

V prvom rade dakujem za odpoved a suhlasim, ze lepsie je tam mat krik ako sucasny stav. Zaroven si dovolim namietat, ze krik ani zdaleka nenahradi strom z hladiska funkcneho a estetickeho.

Co sa tyka pozostatku stareho stromu, ten staci rozkopat krompacom(bez poskodenia dlazby) a nasadit tam novy. Kym korene pod dlazbou odhniju, novy strom si zapusti vlastne.

V pripade, ze mi dodate nove stromy na vysadbu a povolenie som ochotny Vam s tym osobne pomoct. Nerad by som totiz, aby ma zatkla a prizabila mestska policia ako pred casom toho dôchodcu v Poprade :)
12. apríl 2016

jajbolina

Strom nahraďte stromom, žiadnymi kríkmi, tie nedokážu nahradiť strom v žiadnom prípade.
07. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe uvedeného považujeme tento podnet za vyriešený.
07. august 2019

jajbolina

Prosím redakciu aby podnet opäť poslala samospráve. Nech MU Petržalka kontaktuje emailom p. Hubára, ktorý je ochotný stromy vysadiť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania