Pražská-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Milada 08. augusta 2019

Na nadchode nad zastávkou SAV a Pražskou ulicou je mriežka, ktorá nie je dobre upevnená a občas sa otočí smerom hore a trčia z nej ostré časti mriežky. Je nebezpečná pre chodcov a cyklistov idúcich po nadchode. Sama som bola svedkom ako si pani v sandáloch zranila nohu a môj otec, ktorý chcel mriežku vrátiť na pôvodné miesto si porezal ruku. Často tadiaľ chodím so synom na odrážadle, považujem toto miesto veľmi nebezpečné vzhľadom na ostré časti mriežky.

19. august 2019

Peter

Tento nadchod je samý problém, v zime nedoriešená údržba - nefunkčné zabudované vyhrievanie z toho vyplývajúca potreba posypu soľou, kedy sa buď vôbec nesolí načas a keď áno, tak opäť veľa t.j. presoľuje sa a to konštrukcii neprospieva t.j. nadchod sa rozpadáva a mesto to rieši nekoncepčne ako s touto mriežkou, niekto ju tam osadí a nikto neskontroluje ako. Takto je tam hneď od prvého dňa ako ju dali zle osadená! Už len ostáva dúfať, že pri takejto údržbe lávka nespadne celá, nakoľko nikde nie je na webe magistrátu zverejnená správa o jej kontrole (a to viem, že určite pri poslednej pred rokmi nebola vo vyhovujúcom stave)....
09. november 2019

Peter

Samospráva do dnešného dňa neodpovedala na podnet, pritom v lete si tam minimálne 2 ľudia poranili nohu, ešteže ide zima...aj keď pri tejto lávke to znamená zase iné problémy. Prosím admina, aby opätovne zaslal samospráve a tej sa pýtam, čo sa v najbližšom období plánuje s týmto nadchodom? bude rekonštrukcia? V zime sa oňho ako budete starať, keďže vykurovanie je nefunkčné a poslednú zimu každý sneh alebo poľadovica znamenal výrazný problém, pričom solenie ho vážne poškodzuje (viď jeho stav)
10. november 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
14. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že Vám záleží na stave nášho mesta a ospravedlňujeme sa, že sme doteraz nezareagovali na Váš podnet. O probléme sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá. O stanovisku Vás budeme informovať.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
08. január 2020

Peter

prešli 2 mesiace, úprava na mieste sa neudiala, viete nás aspoň informovať?
20. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v minulom roku bolo zrealizované očistenie konštrukcií od uvoľnených častí betónov.
Súčasný nebezpečného stavu, hlavne pohľadových častí nosných konštrukcií a odvodnenia (odvodňovací žľab s poškodenou mriežkou a zvody), bola Referátom inžinierskych objektov v minulom roku uplatnená požiadavka na sanáciu uvedených častí. Sanovacia malta sa nedá pri súčasných klimatických podmienkach aplikovať a preto mesto čaká na teplejšie počasie a súčasťou danej sanácie bude aj oprava odvodňovacieho žľabu.

Uvedený nadchod – Lávka pre peších L324, je na základe hodnotenia stavu konštrukcie lávok – bežná prehliadka v roku 2019, zaradená do finančného plánu na realizáciu projektovej dokumentácie celkovej rekonštrukciu lávky a následne aj zabezpečenie súťaže pre zhotoviteľa prác.

S pozdravom
Kedy? po oteplení

Oddelenie správy komunikácii
Magistrát Hlavného mesta
07. marec 2021

Zuzana

Toto je už opravené. Niekedy túto zimu. Nie je zrekonštruovaná celá lávka, ale to konkrétne miesto už nie je na napichnutie sa.
07. marec 2021

Peter

Opravovali cca mesiac dozadu a má sa ešte robiť veľká rekonštrukcia, no nikto nevie presne kedy. Ale vďaka aspoň za toto dočasné riešenie, už sa asi zľakli, že im to padne a keďže sa už o tom všade písalo, tak si to nik nezobral na zodpovednosť.
Admin, poprosím ešte poslednýkrát preposlať mestu a nech sa vyjadria ako sa pokročilo s projektom a výberom zhotoviteľa-viď ich odpoveď spred roka:
"Uvedený nadchod – Lávka pre peších L324, je na základe hodnotenia stavu konštrukcie lávok – bežná prehliadka v roku 2019, zaradená do finančného plánu na realizáciu projektovej dokumentácie celkovej rekonštrukciu lávky a následne aj zabezpečenie súťaže pre zhotoviteľa prác. "

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania