Z chodníka sa stalo parkovisko


V riešení
meno
Jan Hubar 09. februára 2014

Z chodníka pri krizovatke Zaporozska/Gercenova sa stalo parkovisko. Auta parkuju vsade, v podstate aj priamo v krizovatke cim ohrozuju bezpecnost premavky. Samozrejme zavadzaju aj chodcom, nakolko sa jedna o frekventovany chodnik.

Miesta na parkovanie je pritom dost, hned vedla na Zaporozskej je dostatok parkovacich miest, pre vsetky tieto auta. Tito obyvatelia vsak musia parkovat priamo pri vchode, cim obmedzuju kvantum dalsich ludi co tadial prechadzaju peso. To vsetko len preto, lebo môzu a nikto im v tom nebrani. Mestska policia uz vôbec nie. Dakujem vopred za vyriesenie.

10. február 2014

Peter

to je neriesitelne kym sa nezmeni zakon, ktory to povoluje. policajti s tym nic nechcu spravi magistrat tiez nic... vsetci to ignoruju

http://www.scribd.com/doc/204493443/Chodniky-1-5m-Odpoved-MV
12. február 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
takýchto podnetov a situácií, je žiaľ, množstvo. Faktom je, že takéto parkovanie vozidiel na plochách a chodníkoch je v rozpore s ustanoveniami zákona o cestnej premávke. Neexistuje dopravná značka, ktorá by zakazovala státie na chodníkoch, nakoľko chodníky sú prístupné len pre chodcov (a autá môžu stáť ak dodržia 1,5). Úplné uzatvorenie regulačnými stĺpikmi nie je možné kvôli existencii zadných vstupov do bytových domov. Ak by sme aj navrhli dopravné opatrenia, by boli finančne náročné (napr. dopravné koly, ktoré vandali aj ničia, takže ich musíme opravovať alebo osadzovať nanovo), navyše nie je možné ani vhodné „okolovať“ či „ostĺpikovať“ celú Petržalku... Tu je možný len výkon príslušníkmi Policajného zboru, zmena ustanovení zákona o cestnej premávke upravujúca užívanie chodníkov alebo zavedenie regulácie parkovania. To posledné je v rukách samosprávy, ale momentálne to už niekoľko mesiacov stojí na rozhodnutí mestských (nie mestskočastných) poslancov.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
Kutlíkova 17, Bratislava
t.č. 02/63823 065
fax 02/63 823 908
[email protected]
www.petrzalka.sk

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania