Lachova - odkaz na aute pri Lachovej 2


Uzavretý

Pri parkovani na verejnom priestranstve pred vchodom Lachova 2 si na aute mozete najst podobny odkaz.

10. august 2019

Andrej

Doplnim: Pretrvava to kazdy den, oplute vodicove sklo, dvihnute stierace, ...
Niekto si strazi zopar miest pred Lach 2. Mam anonymny tip na mozneho pachatela, bolo by super keby niekto o niecom vedel a pomohol.
10. august 2019

Odkaz pre starostu

Andrej, odporúčam sa priamo obrátiť na políciu.
10. august 2019

Andrej

Ja sa obavam ze to nestaci. Zacalo to pred par mesiacmi stieracmi co som bral za nahodou, dalsi den nalepka "neparkuj tu!", ale nikdy som tam neparkoval potom lebo nebolo volne, zrovna tento tyzden tam bolo miesto kazdy den a cakali ma prekvapenia. Nemam co povedat na policiu, nestal sa trestny cin, mam 1 nalepku doma a zaschnuty flusanec poteceny az za gumicku okna. Co mozem podat ziadost o presetrenie priestupku, pachatel neznamy? Momentalne by mi skor pomohli susedia co mohli mat podobny problem, pripadne videli vedia o takom cloveku s daneho vchodu. Co som oslovil, tak nikto o nicom nevie. Dostal som tip na jedneho, ale dokazy chabe, ... iba v zmysle ze by toho bol schopny a v minulosti mal vyjadrenie jednemu ze "co tu parkujes s tou hrcou".
11. august 2019

Jana P

@Andrej, asi jedine ucinne riesenie je namontovat si kameru
11. august 2019

Stefan

dat kameru do auta je vyborny napad.
11. august 2019

Obcan

Viete o tom ze mala kamera na power banku stoji 20e?
15. august 2019

Anonymný užívateľ

ake mate spz?
16. august 2019

Odpoveď samosprávy

V danom prípade by sa mohlo jednať o priestupok proti občianskemu spolunažívaniu podľa § 49 ods. 1 písm. d) zák. č. 372/1990 Zb. o priestupkoch, nakoľko toto konanie môže niesť aj znaky tzv. "schválnosti". V prípade poškodenia vozidla, kde vzniká majetková škoda môže ísť priestupok proti majetku podľa § 50 zák. č. 372/1990 Zb. o priestupkoch. Orgán oprávnený riešiť priestupky môže po vyhodnotení oznámenia o priestupku viesť konanie proti konkrétnej osobe. MsP v súčasnosti nemá dostatok síl a prostriedkov na zabezpečenie sústavného monitorovania tejto lokality a odhalenie páchateľa. Aj napriek tomu budú hliadky Exp. MsP BA V inštuované o nutnosti monitorovať v rámci bežného výkonu služby túto lokalitu, aby sa predišlo ďalšiemu podobnému konaniu.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Sabinová
03. február 2022

Martin Uváček

Už aby sa aj tu zaviedla parkovacia politika podľa bydliska a bude pokoj.
13. november 2022

Andrej

Update po rokoch. Situacia je stale rovnaka. Ja tam uz neparkujem, bohuzial vandal vyhral a kludne sa prejdem a nemusim sa obavat. Dufam, ze pachatel je v dochodkovom veku a problem sa prirodzenou cestou vyriesi sam. Pytal som sa 20 ludi, susedia co maju problem tiez nic nezistili, ludia co maju balkon priamo 2m kde sa ciny deju nic nevideli, tak ja neviem o akeho profesionalneho zloducha sa jedna. Mozno to vrany alebo vevericky co tu pobehuju.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania