Vajnorské jazero-stavby a budovy-neohlásené stavebné úpravy

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Uzavretý
meno
Tomas 11. augusta 2019

Dobry den, mam staznost na majitelov chatiek ( hlavne posledne 3-4 ) v pravom rohu ako sa ide z hlavnej cesty od priecestia! Posledne 2 roky sa to uz neunosne zhorsuje kedy si uzrupuju aj cast travy/plaze medzi cestou a vodou(to ze si privlastnuju 2m pas medzi branickou a cestou -OK ale aj medzi cestou a vodou?), davaju si tam "koliky" a podobne...( tento rok tam niekto vysipal makadam a dal si tam blokovac na parkovanie na mestsky pozemok) , dokonca jeden tam na tabulku sukromny pozemok , su drzy ak tam clovek pride a tvaria sa ze je to ich aj ked v katastry jasne vidno ze je to mestsky pozemok. Prosim o upozornenie majitelov. Dnes tam jeden pan vykrikoval na 2 panov co tam an kraji zastavili a ked sme sa ich zastali ze to nieje jeho pozemok tak nadaval aj nam. S pozdravom vas Vajnorcan

12. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Postupujeme ho na riešenie príslušnému odbornému referátu úradu. Naši pracovníci podnet preveria a o výsledku Vás budeme informovať.

Mgr. Igor Kňazovický
Sekretariát
Mestskej časti Bratislava-Vajnory
12. august 2019

Michal

parkujú na nespevnenej ploche? prečo tam vôbec jazdia auta? Mestský pozemok určený na pozemnú komunikáciu?
22. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Váš podnet sme preverili a uvádzame k nemu, že podľa mapky priloženej v podnete mestská časť nie je vlastníkom ani správcom vyznačených pozemkov. Vlastníkom pozemku registra „E“ parc. č. 1484 je spoločnosť KAMEX, a. s. v likvidácii, pozemky registra „C“ parc. č. 2739/70, 2003/13 a parc. č. 2004/36 sú vo vlastníctve Rímskokatolíckeho úradu Vajnory. Mestskému úradu neprináleží posudzovať ako nakladá majiteľ so svojim pozemkom.

Mgr. Igor Kňazovický
Sekretariát
Mestskej časti Bratislava-Vajnory
23. august 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet bol preposlaný firme KAMEX a.s. a takisto Rimskokatolíckemu úradu Vajnory.

Jana Žabka
Odkaz pre starostu
25. august 2019

Odpoveď samosprávy

Pochválený buď Ježiš Kristus!

Pozemok, o ktorom sa v podnete píše patrí farnosti Bratislava-Vajnory. Za komunistického režimu bol Cirkvi skonfiškovaný a na daných pozemkoch boli postavené chatky. Majitelia chatiek nie sú majiteľmi pozemku, na ktorom chatka stojí. Štát tak dostal farnosť do zložitej situácie, za ktorú nenesieme zodpovednosť. Na našom pozemku je ďalší majiteľ, ktorému samozrejme nemôžeme a ani nechceme odňať jeho nehnuteľnosť. Ale majitelia chatiek by si svoju situáciu mali riešiť.

S majiteľmi chatiek už boli v minulosti uskutočnené viacere stretnutia za účelom kupy pozemku zo strany majitelov chatiek, ale ani raz nepristupili na spravodlivú cenu.

Nakoľko farnosť súhlasí, aby bol pozemok využívaný sčasti ako cesta a sčasti ako rekreačná plocha, ale nemá dosah na každé konanie majiteľov chatiek, vzhľadom na stálu súčinnosť medzi farnosťou a MiÚ Vajnory, súhlasíme, aby v takých prípadoch MiÚ Vajnory konal za účelom zachovania plochy mimo chatiek na už spomenuté využívanie, a to aj pomocou Mestskej policie, ak je to potrebné.

S pozdravom.
O. Jozef
28. august 2019

Katarína

Zas jeden, ktorému vadí, že to tu ľudia skultúrňujú na vlastné náklady. Nikto si neuzurpuje cudzí majetok, a nikdy sme nikoho nevyháňali z trávnika, o ktorý sa staráme. Kľudne tam môžu ľudia ležať, reťaze sú tam kvôli autám, ktorých majitelia sú tak drzí, že neváhajú zaparkovať priamo do bránky, do ktorej sa potom nevieme dostať. Mimochodom cudzie autá tu nemajú čo robiť.
04. december 2019

Stanislav

Smutny pozostatok zo socializmu, kedy parcely nikomu nepatriace /dnes vlastnik cirkev/si zahradkari a chatari v dobrej viere spravovali a udrziavali a mnohi tym padom presvedcili aj samych seba ze ich aj vlastnia ako svoj majetok. Pokial naozaj tieto parcely nebudu skuotocne aj papierovo vysporiadane sa obavam ze tieto konflikty sa tu budu aj v buducnosti len a len stupnovat ...
27. jún 2020

igor stoklas

Zaujímave sledovať ako sa cudzí ludia-okupanti jazier zaujímajú o vlastnícke vzťahy. Všetky problémy pramenia z drzého a nevhodneho správania návštevníkov jazier najmä motorizovaných,ktorý sami porušujú zákon najmä tým že nerešpektuju dopravnú značku zakaz vjazdu všetkých motor,vozidiel. Znečistujú okolie majitelom zo zahradiek kradnu uradu devastujú životne prostredie a keď sú upozornený tak sa idu domahať svojho prava.

Vajnorské jazerá nie sú kúpalisko!!! Nemaju parkovisko, toalety odpadove koše plavčíkov.
Majitelia pozemkov sa staraju o okolie aj svojich pozemkov za vlastne.Udržujú čistotu zberaju po víkendových najazdníkoch odpadky. Riešte tých čo tam so svojimi autami nemaju čo hladať a napriek tomu vypisuju nezmyselne podnety.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania