Parkovanie mimo boxu, nedodržanie bezpečného odstupu

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Uzavretý

Mercedes BJ100BA parkuje mimo parkovacieho boxu čím ruší bezpečny odstup medzi cyklopruhom a zaparkovanym vozidlom na 0 cm čo ohrozuje cyklistov (možnosť nãhleho otvorenia dverí). Parkovanie v dverovej zóne (door zone) zvyšuje riziko nehody, keďže cyklista pri náhlom oyvorení dverí spadne rovno do jazdného pruhu vľavo od neho, kde ho môže zraziť auto.

11. február 2014

staromestsky gafor

ved tam vsetci stoja ako ch*ji :D bordove auto, precnieva do boxu pred nim, bardejovsky mercedes, okrem toho, ze je "kilometer" od obrubnika tiez asi nebude napasovany medzi ciary...
14. marec 2014

Netro

Opakovane dochadza k eliminacii tzv. zony dveri tym, ze auta parkuju pol metra i meter mimo parkovacieho boxu. To budeme cakat kym sa yam nestane nehoda?
14. marec 2014

Netro

kazdy den mozem posielat nove fotky...
22. január 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Mestská polícia vykonáva pravidelné hliadky, nemôže však zabrániť každému arogantnému správaniu vodičov, ktoré možno ani nie je porušovaním zákona. V každom prípade, pokiaľ ste svedkom situácie, že vozidlá neparkujú v zmysle predpisov a prekážajú premávke, je potrebné ohlásiť to Mestskej polície na skrátené číslo 159, resp. Policajný zbor SR na č. 158, ktorí pošlú najbližšiu voľnú hliadku na preverenie. Z fotografií nie je možné dodržanie predpisov vyhodnotiť ani následne riešiť ako priestupok.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
11. júl 2019

Martin Uváček

Cesta sa opravila, vedie tu cyklokoridor a vodiči sa asi aj naučili správne parkovať a netrčat do cesty. Asi sa to môže uzavrieť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania