Hviezdoslavovo námestie-socha, pamätník-poškodená

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Peter Oravec 13. augusta 2019

Na Andersenovej soche na Hviezdoslavovom námestí chýba škaredé káčatko. Prosím o opravu.

13. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
táto socha (autor. T. Bartfay) nie je v majetku Starého Mesta. Na námestie ju umiestnilo OZ H. Ch. Andersena, ktoré však už neexistuje, a Medzinárodný dom umenia Bibiana.
V koho majetku je socha v súčasnosti, preverujeme.
O výsledku vás budeme informovať.

Oddelenie komunikácie s verejnosťou, Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
13. august 2019

Peter Oravec

Priznám sa, že som z toho už trocha zmätený.
Pri podnete, ktorý je o dlažbe pred sochou, predsa Staré mesto jasne uviedlo, že socha je v majetku magistrátu:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/67925/hviezdoslavovo-namestie-socha-pamatnik-poskodena
Prečo potom tento podnet zase išiel na Staré mesto?
Ďakujem.
14. august 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
za vzniknuté nedorozumenie sa ospravedlňujeme. Podnet bol preposlaný Magistrátu.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
14. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
12. marec 2020

Peter Oravec

Matúš Vallo ignoruje aj tento podnet.
Prosím o preposlanie Matúšovi Vallovi.
30. apríl 2020

Peter Oravec

Matúš Vallo ignoruje aj tento podnet.
Prosím o preposlanie Matúšovi Vallovi.
24. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

pod podnetom s ID: 11724 sme už uviedli stanovisko. Prikladáme ho aj sem.

Hlavné mesto SR Bratislava v súčasnosti rieši prevzatie sochy H. Ch. Andersena do svojho majetku, aby mohlo byť zabezpečené jej spravovanie. Z dôvodov, že zo strany realizátorov sochy nedošlo k odovzdaniu diela so všetkými náležitosťami, ktoré sú podmienkou, aby dielo mohlo byť prevzaté a ďalej spravované hlavným mestom, resp. na tento účel zriadenou organizáciou, nie je v súčasnosti možné zo strany hlavného mesta vykonávať všetky úkony súvisiace so správou tohto umeleckého diela vrátane opravy jeho poškodenia vandalmi. Proces získania všetkých potrebných náležitostí na prevzatie diela je ešte v štádiu riešenia a hlavné mesto v súčasnosti vyvíja snahy o dodatočné získanie potrebných podkladov. Po doriešení prevzatia sochy do majetku mesta bude zabezpečené jej spravovanie a oprava poškodených častí.

Nakoľko sa jedná o duplicitný podnet navrhujeme ho zlúčiť s 11724.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
24. júl 2020

Peter Oravec

Dobrý deň,
prosím, ako sa dá na stránke OPS nájsť pod net podľa uvedeného ID?
Ďakujem.
24. júl 2020

Peter Oravec

Dobrý deň,
ak chcete zlúčiť tieto dva podnety, prosím Vás, aby ste k tomu staršiemu podnetu pridali aj všetky aktualizácie z tohto podnetu. Inak sa stratí kontinuita a zmizne aj evidencia o tom, koľko beznádejného a frustrujúceho úsilia je potrebné vynaložiť, aby si magistrát konečne po šiestich rokoch nejaký podnet všimol.
S pozdravom.
25. júl 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň pán Oravec,

ID podnetu stačí vložiť do vyhľadávača na úvodnej stránke portálu (prikladám printscreen).

S pozdravom

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
25. júl 2020

Peter Oravec

Dobrý deň, pani Addová,
ďakujem,
s pozdravom,
Oravec
30. júl 2020

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia,

pri tomto podnete bola žiaľ oneskorene odhalená duplicita a daný problém je riešený aj pod podnetom ID 11724:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/11724/8-rokov-poskodene-susosie-na-hviezdoslavovom-namesti

Na základe toho bol status tohto podnetu zmenený na “uzavretý“ a touto cestou Vás prosíme o smerovanie ďalšej komunikácie ohľadom daného problému na vyššie uvedenú adresu podnetu ID 11724.

Ďakujeme za pochopenie.

S pozdravom

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
30. júl 2020

Peter Oravec

Dobrý deň, pani Addová,

tento podnet (ID 73174) je o chýbajúcom kačke pri soche.

Podnet, na ktorý odkazujete (ID 76506) je o vytrhnutej a chýbajúcej tabuli pri soche. Takže ide o dva rôzne podnety a teda nie je možné tieto dva rôzne a rozdielne podnety zlúčiť.

Samospráva 24.7.2020 správne uviedla, že duplicitný k tomuto podnetu (ID 76174) je iný podnet, a to ID 11724 (podnet o kačke).

Pre prehľadnosť:
- o tabuli pri soche je podnet ID 76506,
- o kačke pri soche sú podnety ID 11724 (starší) a ID 76174 (novší, a teda duplicitný).

Prosím Vás o trochu pozornosti a o to, aby ste veci uviedli na správnu mieru.
S pozdravom,
02. august 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň pán Oravec,

ďakujem za upozornenie, zrejme došlo k nedorozumeniu.
Môj pôvodný komentár, ktorý odkazuje na podnet, ktorý je v riešení bol upravený s odkazom na správny podnet: ID 11724, aby neboli pod diskusiou dva komentáre odkazujúce na dva rôzne podnety.

S pozdravom

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
02. august 2020

Peter Oravec

Dobrý deň, pani Addová,
nie, nedošlo k nedorozumeniu, ale k Vašej chybe. To sú dve rôzne veci.
V každom prípade Vám ďakujem, že ste opravili Vašu chybu.
S pozdravom.
02. august 2020

Peter Oravec

Vážená pani Addová,
ešte si dovolím komentár, že nerozumiem tomu, prečo bolo nutné zlučovať tieto dva podnety, resp. novší uzavrieť, keďže pri mnohých iných podnetoch, kde som upozornil na duplicitu, ma admin poučil, že vzhľadom na už vzniknutú diskusiu pri novom (a teda duplicitnom) podnete už ponecchá otvorené oba podnety, teda aj starý, aj nový (duplicitný).
Upozorňujem tým iba znovu na istú značnú nekonzistentnosť pri riešení duplicitných podnetov jednotlivými administrátormi OPS.
S pozdravom.
18. august 2020

Peter Oravec

Dobrý deň, pani Addová,
je mi smutno z toho, že nediskutujete, neargumentujete, nezdôvodňujete, iba rozhodujete, a to často nekonzistentne. Pri všetkej úcte k Vám aj k OPS.
Naozaj sa Vás ani nikoho iného nechcem dotknúť, ale iba vecne konštatujem, že je tých nekonzistentností na OPS už poriadne množstvo na veľmi hutný a sarkastický blog. A to asi nechce nikto z nás.
Skúsme preto radšej najprv diskutovať tu na OPS. Alebo kdekoľvek navrhnete, prípadne aj osobne. Moju e-mailovú adresu máte k dispozícii.
S pozdravom.
19. august 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň pán Oravec,

čo sa týka duplicitných podnetov, žiaľ, nie vždy sa podaria odhaliť včas - teda pred zverejnením podnetu. Tento problém evidujeme najmä pri podnetoch so starším dátumom pridania, ale samozrejme sa takéto situácie vyskytujú aj v súčasnosti.

Na prípadnú duplicitu upozorňujú nie len užívatelia, ale aj samosprávy, ktoré nás v prípade podnetov obsahujúcich ten istý problém požiadajú o ich "zlúčenie", alebo o uzavretie jedného z nich, aby sa daný problém mohol riešiť efektívnejšie len pod jedným podnetom (ako tomu bolo aj v tomto prípade).

Podnety, ktoré sú na portáli dlhšiu dobu a majú svoju "históriu" a taktiež rozsiahlu diskusiu nezlučujeme, aby sa zachovali prístupné všetky informácie.

Nedávno sme zaviedli v rámci riešenia duplicitných podnetov medzi všetkými administrátormi systém, v rámci ktorého prostredníctvom komentára užívateľov informujeme, že problém, ktorý je riešený pod podnetom A, je riešený aj pod podnetom B a na základe toho po dohode so samosprávou, prípadne na základe diskusie a dátumu pridania podnetu, jeden z týchto podnetov uzavrieme a požiadame užívateľov o smerovanie diskusie pod podnet B, ktorému ostáva pridelený status v riešení.

Veríme, že zatiaľ aspoň takýto systém zaručí istú konzistentnosť pri riešení duplicitných podnetov.

Samozrejme na inovovaní a zlepšovaní funkcionalít portálu neustále pracujeme a snažíme sa, aby bola komunikácia a taktiež fungovanie portálu vo všeobecnosti čo najefektívnejšie. Taktiež sme vždy otvorení aj prípadným návrhom a pripomienkam od užívateľov.

S pozdravom

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
19. august 2020

Peter Oravec

Dobrý večer, pani Addová,
ďakujem za reakciu.
1. Píšete, že "podnety, ktoré sú na portáli dlhšiu dobu a majú svoju "históriu" a taktiež rozsiahlu diskusiu nezlučujeme, aby sa zachovali prístupné všetky informácie.".
Tento podnet bol na portáli rok, kým ste ho uzavreli. Bol teda na portáli dlhšiu dobu a mal svoju históriu. Prečo ste ho teda uzavreli? Je to v rozpore s Vašim citovaným tvrdením.
2. 24.7.2020 som Vás (vyššie) poprosil: "ak chcete zlúčiť tieto dva podnety, prosím Vás, aby ste k tomu staršiemu podnetu pridali aj všetky aktualizácie z tohto podnetu. Inak sa stratí kontinuita a zmizne aj evidencia o tom, koľko beznádejného a frustrujúceho úsilia je potrebné vynaložiť, aby si magistrát konečne po šiestich rokoch nejaký podnet všimol.".
Túto moju prosbu ste absolútne ignorovali. Prečo?
S pozdravom a vierou, že o Vašu reakciu nebude potrebné opätovne ponižujúco prosiť.
Vďaka za pochopenie.
21. august 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň pán Oravec,

v mojej predchádzajucej odpovedi som uviedla dva spôsoby pri riešení duplicitných podnetov a to formou "zlúčenia", alebo formou pridelenia statusu "uzavretý" jednému z podnetov, ktorých obsahom je rovnaký problém.

Tomuto podnetu bol pridelený status "uzavretý" a požiadali sme o smerovanie ďalšej komunikácie pod podnet s rovnakým obsahom problému.

Vzhľadom na to sa zachovala "história" podnetu, ktorá aj naďalej ostáva prístupná komukoľvek, či už zamestnancom samosprávy, alebo používateľom po zobrazení daného podnetu s tým, že jediná zmena ktorá prebehla, bola zmena statusu a presmerovanie komunikácie pod druhý podnet, pričom všetky informácie (komentáre, aktualizácie, odpovede od samosprávy) sú stále dostupné pod týmto podnetom.

V prípade ak sa odhalí duplicita pri už zverejnenom podnete, ale stále relatívne skoro, pričom diskusia neobsahuje komentáre od užívateľov, alebo od samosprávy ohľadom postupu riešenia a samospráva ešte s podnetom interne nepracovala, tak v tomto prípade je ešte možné po dohode so samosprávou tento duplicitný podnet pridať ako aktualizáciu k podnetu s rovakým obsahom problému.

S pozdravom

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
24. august 2020

Peter Oravec

Dobrý deň, pani Addová,
história podnetu sa zachovala iba pri tomto podnete. História tohto podnetu sa však "nezachovala" a ani nezobrazila a ani nie je nijako prelinkovaná (iba mnou) na ten druhý podnet, ktorý ste nechali otvorený.
Niekedy mám z našej komunikácie pocit, že zámerne nechcete rozumieť. Už 24.7.2020 som Vás prosil: "ak chcete zlúčiť tieto dva podnety, prosím Vás, aby ste k tomu s t a r š i e m u podnetu pridali aj všetky aktualizácie z t o h t o podnetu. Inak sa stratí kontinuita a zmizne aj evidencia o tom, koľko beznádejného a frustrujúceho úsilia je potrebné vynaložiť, aby si magistrát konečne po šiestich rokoch nejaký podnet všimol.".
Prosím Vás, dá sa to napísať jasnejšie? Alebo sa to len nechce pochopiť?
S pozdravom.
07. december 2020

Peter Oravec

Dobrý deň.
Neriešený podnet.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
07. júl 2023

Peter Oravec

Neriešený podnet. 4 roky.
Prosím o preposlanie.
08. júl 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet o dlažbe bol znovu-otvorený vo vlákne č. 11724.

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/11724/8-rokov-poskodene-susosie-na-hviezdoslavovom-namesti

Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.