Parkovanie pred Justičným palácom

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
martin 11. februára 2014

Už dlhší čas si všímam drzé parkovanie zamestnancov Justičného paláca priamo pred vchodom - teda na chodníku. Napriek stĺpikom a kvetináčom, ktoré sú tam predovšetkým na zabránenie podobnému parkovaniu, tam dennodenne zastavujú autá zamestnancov. Najprv jedno, po pár týždňoch pribudlo ďalšie a tak ďalej (niektoré dni tam parkuje dokopy kľudne aj 5 vozidiel). Pri parkovaní však musia dosť dlhý úsek jazdiť po chodníku, čím bezprostredne ohrozujú chodcov. Ako je to možné, a prečo práve tí, ktorí by mali ísť príkladom v dodržiavaní zákonov, tieto porušujú? (Verejná garáž je priamo cez cestu.) Druhá vec je dočasné zastavovanie priamo pred vchodom, a to tak ako vidno označené zeleným - prídu, kľudne vládne vozy alebo aj policajné, zastanú celými prednými kolesami na chodníku a idú riešiť... Chodcom niekedy zostane ledva tých 1,5 metra. Toto je tiež dovolené?

11. február 2014

Jozef

...bohuzial slovenska klasika... V tomto state cim vacsie ma clovek kompetencie, tym je to vacsi primitiv... a dokazom toho nie je len toto "policajne" parkovisko, ale denno-denne spravanie sa policajtov v policajnych autach... oni su nadludia...
11. február 2014

Jurista

A na Zahradnickej oproti "Justicaku", v smere do mesta, stale parkuju vozidla v pravom jazdnom pruhu. Urcite tu len nezastavili, ale bohorovne stoja. Sustavne tam vznika lievik!
11. február 2014

martin

tam je znacka zakaz statia, preto je to takmer nepostihnutelne, nakolko zakaz statia je vraj velmi vagne vylozitelny... zaujimave, ze nasu krajinu od jej pociatku vedu sami pravnici, a napriek tomu (alebo prave preto???) su nase zakony len akesi lubovolne upravitelne variacie pravidiel....
12. február 2014

martin

Dnešná aktualizácia dokazuje, že aj tí, čo majú priamo vo výkone povolania dodržiavať poriadok a zákony, ich majú na háku...
12. február 2014

Laco Koreň

Budte si isti, ze ked tam zastavite v sobotu alebo v nedelu, tak do pol hodiny doletia policajti a budu Vas fotit a "riesit"!
12. február 2014

Pravoslav B.

Zákon a poriadok je rozbitý tak, ako ten asfalt na Záhradníckej pred Justičákom. Som zvedavý, kedy ho dá magistrát do poriadku, lebo civilizované parkovanie sa im už vymklo z rúk dávno a to nedajú do poriadku už nikdy.
12. február 2014

miro

väčšina z nich sú sudcovia a keď ich chcú policajti riešiť, tak sa obrnia imunitou .... ale vypustiť ventilky na gumách sa im môžu :-)))
12. február 2014

Jozef

Nuz Miro, ak ste taky odvazlivec, ze vypustite ventilky sudcovi pred Justicakom pod kamerami, tak potom palec hore odomna :-) ... Len nie som si isty, ci aj Vas priestupok bude takto benevolentne prehliadnuty.
17. február 2014

Adrian

Ďalší dôkaz, že parkovanie na chodníkoch treba zakázať.
17. február 2014

Ujo Imro

Sice to nie je Ruzinov, ale Stare Mesto, ale prispevok ma velku pravdu. a To parkovanie tam robi problem nielen chodcom ale aj vodicom, co prichadzaju z Justicnej ulice a pripajaju sa na Zahradnicku, Parkujuce auta im totiz brania vo vyhlade dolava a nemozu sa tak bezpecne zaradit na cestu. Tento probem sa tam uz pred par rokmi riesil ale dopadlo to len dvoma-troma stlpikmi pri justicnej, za nimi vsak auta veselo parkuju dalej a vyhlad je stale stazeny. Na margo chodcov v tejto lokalite ale treba povedat, ze napriek tomu ze tam maju dva prechody kusok od seba, jeden je vidiet na fotografii a druhy je o kusok dalej, veselo behaju hore dolu po celej ulici namiesto toho aby pouzili prechod
17. február 2014

J

Cela Bratislava je jedno prepchate parkovisko! Lebo chodit inak ako autom jednoducho kazi imidz. Drzi ma tu fakt iba praca...
17. február 2014

Michal Oravec

Na chodníku je dovolené absolútne všetko... rozhodne oveľa viac, ako na ceste (na vozovke). Napríklad jazda 70km/h 500 metrov po chodníku vo vnútrobloku je úplne legálna, vždy a všade. Na chodníku neplatia ani žiadne značky. http://www.scribd.com/doc/204493443/Chodniky-1-5m-Odpoved-MV Ak sa Vám to nepáči, oslovte svojho starostu a primátora, či o tom vie - nech sa vyjadrí, nech to aspoň zverejní. A oslovte svojho poslanca NRSR, nech to zmení.
13. marec 2014

martin

pred par dnami osadili pred justicakom taketo kvetinace. chce sa mi verit, ze sa tak stalo aj vdaka tomuto podnetu.. ale radsej pockajme, ako sa vyvinie druha strana chodnika, kde ich este neosadili....
27. máj 2014

Jozef

Kto býva v tejto lokalite ten vie svoje. Ale ja sa naozaj divim ze odkaz pre starostu je na tejto stranke kedze tato cast mesta prinalezi Staremu mestu a nie Ruzinovu.. Ak naprava nastala po odozneni podnetu pana Martina tak nebola marna ani tato snaha, za co vlastne chcem podakovat kazdemu kto v tejto veci konal.
27. máj 2014

martin

neoblomne som volal policiu zakazdym ked som videl nieco stat na prechode alebo blokovat chodnik. dokonca som pisal aj starostke Stareho mesta. verim ze aj vdaka tomu sa podarilo ze osadili postupne kvetinace na chodnik na jednu stranu, a neskor aj na tu druhu... okolie je vsak stale desive. a najma, vraj chodnik presne pred justicakom patri justicaku, teda statu, a mestka policia to tam neriesi (klasicke slovenske uradne alibi).

ja hlavne nerozumiem tomu, preco mesto alebo policia nevyvija tlak na zmenu zakona o parkovani, ked sa na to vela ludi stazuje, a este aj oni sami to pouzivaju ako alibi - nemozeme nic robit, taky je zakon... halloooo, zobudme sa!!!!

inak prispevok automaticky spadol pod ruzinov, ked som zadal lokalitu zahradnicka ulica...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania