Poľná-Verejný poriadok-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Uzavretý

Dobry den, stanok Legendery food truck-bufet u spevacky som uz raz nahlasovala. tvrdili ste, ze vsetko bolo vyriesene- ale bohuzial nebolo... okrem toho, ze bufet vizualne spati celu Polnu ulicu a je tam pristaveny non-stop 24/7 napriek tomu, ze ostatne mobilne stanky odchadzaju, ze vyzera skladbou jedal, reklamou, kosmi naokolo akoby ho stroj casu preniesol z r. 1990 z mileticky, dnes tam okrem jedla este zacali robit bazar- vid foto. ziadam, aby bolo preverene, kto bufet v tomto vizuale povolil, ci ma hygien. povolenie a povolenie na burzovy predaj. dakujem

15. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
váš podnet (hygiena, doplnkový predaj formou bazáru), preverí mestská polícia prípadne inšpektor verejného poriadku. O výsledku vás budeme informovať.

Dovoľujeme si doplniť, že prvý podnet sa týkal umiestnenia exteriérového sedenia (drevené stoly, stoličky) a umiestnenia reklamného stojana (tzv. áčko) na komunikácií na Poľnej ulici v súvislosti s ambulantným predajným zariadením „bufetu u speváčky“.
Podnet preveril inšpektor verejného poriadku - prevádzkovateľ ambulantného predaja bol následne riešený pokarhaním a bol vyzvaný k okamžitému odstráneniu exteriérového sedenia a prenosného reklamného zariadenia z komunikácie Poľná ulica. Prevádzkovateľ uvedené rešpektoval a exteriérové sedenie ako aj reklamné zariadenie z komunikácie odstránil.

Situácia na komunikácii v tomto zmysle je priebežne monitorovaná zodpovednými pracovníkmi mestskej časti Bratislava-Staré Mesto a TSSM a. s. V prípade opätovného porušenia zo strany prevádzkovateľa predajného zariadenia bude priestupok riešený v blokovom konaní.

Oddelenie komunikácie s verejnosťou, Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
16. august 2019

Jerome

Ivona myslela, ze ak je kotrola, treba sa zamerat na vsetko! Komplexne.
16. august 2019

Ivona

Jerome, presne! ja som v soku, ze vobec taketo nieco niekto v centre mesta povolil.
19. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe uvedeného podnetu bola dňa 15.8.2019 vykonaná kontrola predajcu, ktorý prevádzkuje predajné zariadenie s názvom Legendary Food – U speváčky na trhovisku na Poľnej ulici.
Kontrola bola vykonaná hliadkou Mestskej polície Expozitúra Bratislava I v čase o 14:00 hod. Predajca sa preukázal platným povolením (rozhodnutím) mestskej časti Bratislava-Staré Mesto ako príslušného správneho orgánu.
Predajca bol dôrazne napomenutý a upozornený, že predaj textilných a odevných výrobkov je v rozpore s VZN č.14/2013 o podmienkach predaja výrobkov a poskytovaní služieb na trhových miestach na území mestskej časti Bratislava-Staré Mesto ako aj v rozpore s vydaným povolením na predaj. Predajca následne všetok nepovolený tovar stiahol.
V prípade ak bude opätovne zistené, že predajca predáva v rozpore s vydaným povolením, bude riešený formou blokovej pokuty, v prípade ďalšieho nerešpektovania platných všeobecne záväzných nariadení a vydaného povolenia bude predajca riešený v správnom konaní.
Podľa § 9, ods. 3 VZN č. 14/2013 o podmienkach predaja výrobkov a poskytovaní služieb na trhových miestach na území mestskej časti BA-SM, správca trhoviska je povinný zabezpečiť dodržiavanie trhového poriadku a ostatných podmienok pri predaji výrobkov a poskytovaní služieb
Podľa § 9 ods. 4 VZN č.14/2013, správca trhoviska (v tomto prípade TSSM, a.s.) kontroluje u predávajúceho: a) oprávnenie na podnikanie a povolenie na predaj výrobkov a poskytovanie služieb na trhových miestach, b) doklad o nadobudnutí tovaru, c) používanie ERP podľa osobitných predpisov, d)udržiavanie poriadku, hygieny a čistoty počas predaja výrobkov a poskytovania služieb a po ich skončení.

Oddelenie komunikácie s verejnosťou, Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania