Racianska v case dazdu

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Jozef 12. februára 2014

Dobry den prajem,
je mozne zabezpecit, aby sa v case dazda na Racianskej ulici nenachadzalo male jazero... Zabezpecit poriadny odtok vody do kanalov. Staci den dazda a na niektorych usekoch je mozne pouzit kajak ide o to, ze na ceste sa nachadza velmi vela vody, ktoru jednak auta vytlacaju na chodcov vedla cesty a jednak moze vzniknut dopravna nehoda, ked Vam volant stiahne na jedna strane velke mnozstvo vody. Dalej by som apeloval na agresivnych a strasne sa ponahlajucich vodicov, aby spomalili, lebo ohrozuju aj ostatnych. To, ze si mozu znicit auto je ich vec, to ma nezaujima, ale aby na to doplatil niekto iny, to by bola naozaj skoda. Dam hned priklad z rana ked pred Racianskym mytom, bolo zas obrovske mnozstvo vody, ktora neodtekala a niektori strasne dolezity jedinci to hnali ako blazni... najvacsia sranda ako som po prejazde krizovatkou videl neboraka uz dymiaceho s vystraznymi smerovkami, v tom strasnom ponahlani a dolezitostou mam pocit, ze sam im zatemnuje mozog a neuvedomuju si, ze voda v motore nie je idealna vec..., ale komu niet rady, tomu niet pomoci. Poprosim o zlepsenie odtekania vody na usekoch danej ulice, pamatam si na niektore dni, kedy boli pod vodou doslova cele useky Racianskej, odvtedy sa nezmenilo nic, iba sa niekde vymenil asfalt. Neviem si predstavit, ak by prsalo intenzivne niekolko dni, to by som potreboval uz cln..., ale ten bohuzial nevlastnim. Dakujem za vyriesenie podnetu.

13. február 2014

peter

A nepatri nahodou cela Racianska ulica pod spravu hlavneho mesta?
13. február 2014

Peter

Ano patri a zaroven tiez prechadza cez dve ms casti. Jednou je ms cast Nove mesto, kde patri aj tento inkriminovany usek (Racianske myto) a druhou je ms cast Raca, kde patri cast Racianskej cca po zel. stanicu Vinohrady.
23. máj 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

uličné vpusty vzhľadom na ich množstvo a kapacitu dodávateľa čistíme 1x ročne. Vpusty na celej Račianskej ulici boli vyčistené v októbri roku 2013.V čase intenzívneho dažďa v oblasti medzi Kraskovou a Račianskym mýtom stojí voda, čo je spôsobené zmenšenou funkčnosťou starých dažďových vpustov ako aj momentálnym zahltením kanalizačného zberača. Opätovné vyčistenie vpustov v uvedenom území objednáme u dodávateľa.
Definitívne riešenie tohoto územia čo sa týka odtoku dažďovej vody je vyriešené v projekte stavby Obytný súbor Škultétyho. V rámci tejto stavby bude rozšírená Račianska ulica od Kraskovej ulice v smere na Račianske mýto a budú vybudované nové uličné vpusty.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
24. február 2019

Martin Uváček

Tento podnet je stále aktuálny, akurát by som admina poprosil, aby ho presunul do zodpovednosti magistrátu a nového mesta, nakoľko sa Rače, okrem názvu ulice, netýka. Okrem toho veľká časť Račianskej ulice už bola opravená a okrem problémového úseku pri račianskom mýte už nikde vo veľkom voda nestojí.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania