Blagoevova-Verejné služby-iné

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Uzavretý
meno
Vlado P. 19. augusta 2019

Návrh na nový typ harmonogramu odvozu odpadu z rodinných domov.

Majitelia rodinných domov si môžu zvoliť frekvenciu odvozu odpadu 1 alebo 2 týždne (ďalej 1T a 2T). Z hľadiska množstva by nám stačilo odvážať raz za 2T. Objednali sme si 1T odvoz, lebo v lete 2T rozkladajúce sa smeti zapáchajú. Myslím si, že v podobnej situácii je množstvo domácností.

Na úrade pre poplatky za komunálny odpad som sa informoval na možnosť zimného odvozu raz za 2T a letného raz za 1T. Takáto možnosť nie je. Individuálne sezónne výnimky treba podložiť žiadosťou, ktorú musí schváliť vedenie. Väčšie množstvo výnimiek nie je možné spracovať.

Navrhujem, aby sa vytvoril nový štandardný harmonogram (leto-1T/zima-2T), ktorý by si obyvatelia mohli trvalo zvoliť bez potreby výnimiek. Dôvody: hygiena a efektivita.

21. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Interval odvozu v rodinných domoch je stanovený vo VZN HM SR Bratislavy.

Typ, počet zberných nádob a kontajnerov na zmesový komunálny odpad a interval odvozu pre množstvový zber je pre: a) rodinný dom11) do 4 osôb najmenej 1 zberná nádoba s objemom 110/120 litrov s intervalom odvozu minimálne jedenkrát za dva týždne; nad 4 osoby ekvivalentný počet zberných nádob, prípadne počet intervalov odvozu.

Požiadavky na zmenu v zapojení v systéme zberu komunálneho odpadu na území HM SR Bratislavy je potrebné podávať osobne Oddelení miestnych daní, poplatkov a licencií magistrátu HM SR Bratislavy: Blagoevova ulica 9, počas stránkových dní: pondelok a stredu: 8:00 - 12:00, 12:30 - 17:00

S pozdravom

Alena Šarmírová
odborná referentka OSZ
Odvoz a likvidácia odpadu a.s. Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania